Wednesday, October 9, 2019

:: Jalan Macam Jantan ::

*Entry yang dah lama bertapa dalam draft..kahkahkah*

Adakah korang salah seorang seperti di bawah???..
 kalau ye then kite geng..kihkihkih..kata2 nie sangat kene dengan kite..memang betul sgt..

Sebab tuh kite xsuka berjalan beriring dengan orang yang jalan slow..kecuali dengan hasben aiii la...hahahahaha..bila jalan berdua dengan hasben aiii, jalan berpegangan tangan, memang akan gedik2 sikit..boleh pulak ko nak jalan slow nyeah..dasar betul!..

Tapi kalau kite sorang, kite memang sejenis yang xreti nak jalan slow2..even tengah pregnant pun xreti nak jalan slow..sampai member2 ofis duk tegur suruh jalan pelan2..seriau masing2 bile tengok kite jalan..huahuahua..try jugak jalan pelan2 but sekejapan je la..lepas tuh laju balik..tah la xreti la nak jalan lemah gemalai lenggang kanggung nie..sebab tuh kite cukup pantang berjalan dekat belakang orang yang jalan macam kura2..jalan belakang perempuan yang nak control2 cantik nie rase mcm nak "tackle" je keting die bagi jatuh...sounds mean right??..tp tidak la kite nak buat betul2..kite pun tidak la jahat sgt sampai sanggup nak buat orang gitu..

And lagi satu jalan belakang orang yang duk tengok henfon pastu jalan macam orang mabuk duk ke kiri ke kanan..adoiii kepantangan betul..bile kite potong die, terlanggar la bahu, dah tuh jalan tah pape..eeh eh, kau sound aku suruh jalan elok2..memang kene sound balik la.."kau tuh nak jalan ke nak tengok henfon"..belum lagi kene dengan orang yang jalan bertentangan dengan kite sambil tengok henfon..sampai terlanggar2 kadang sebab mata tuh duk ralit tengok henfon je..mencik betul..

Tah la..xtau nak adjust cemana cara kite jalan..dari dulu zaman muda remaja, mana la kite nie ade kawan sangat dengan perempuan..semua jantan2 je..itu yang gaya pun dah macam jantan..sebab berkawan dengan jantan2 nie, mana mau derang nak layan kau macam perempuan walaupun kau perempuan..xkose aih derang nak cakap lemah lembut, layan kau lemah lembut..mulut tuh main lepas je masing2..kalah perempuan weh..dicaruti dan mencaruti tuh perkara biasa..hahahaha..itu yang hati kite agak kental sikit walaupun kite nie sebenarnye adalah perempuan yang amat cengeng..kental yang bertempat dan cenggeng yang bertempat..ggiiituuuu!!!..even yang lelaki pun ade tegur kite suruh kite jalan ayu2..ex ofismate kite..kebetulan time tuh ade event hari raya kat ofis so kite pakai baju kebaya..muda lagi kan masa tuh..masih ade shape, figure badan masih cantik, berat 44kg je masa tuh..bile pakai kebaya nampak terletak cantik la..bukan kite cakap tapi orang2 sekeliling yang cakap..salah sorangnye abang ex ofismate yang tegur pasal jalan kite tuh la.."sya, cuba la awak jalan macam perempuan sikit..abang tengok awak dah cantik berkebaya tapi tang jalan failed..jalan macam jantan..macam gangster2..cer ayu sikit jalannye tuh"...wakakakakakakaka..sekejap je jalan ayu-nye pun..lepas tuh jalan balik macam jantan...weyhhh, serious kite xreti laaaaa nak jalan molek2..hahahaha..

Ade kawan rapat perempuan pulak semua pun macam jantan..
 
Nie la kawan2 perempuan kite yang xberapa nak perempuan sangat perangai masing2..hahaha..adoiii, gambau nie berat kite masih lagi maintain kurus..skang nie xyah citela..tapi xpe..kite sikit pun xkisah kite gemok skang nie..nanti pelan2 kurus la balik..nanti start lari balik, insyaAllah kurus la..hehe..

Kalau sape kenal diah dengan 2 orang nana(s) tuh, tau lah masing2 punye mulut puaka cemana..jenis kalau typical perempuan tuh mmg xkan lama la kalau masuk geng kiteorang..mesti terasa hati la, sentap la ape la..sekejapan je jadik kawannye..mulut masing2 xde insurance..nak maki nak hamun suka hati je..kalau orang yang xkenal kiteorang, mesti macam takut dengar kiteorang bile berborak..berborak dah macam nak bergaduh..

1 comment:

  1. Sama la..akak masa muda remaja memang x suka kawan ngan ppuan...kengkawan semua lelaki..ntah pesal ntah..kawan ngan lelaki ngam..kawan ppuan semua jenis cepat sentap...hahaha...padan muka sekarang terbalik..xde kawan dah..tak ramai nak rapat ngan akak sebab akak kasar kot

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...