Tuesday, October 29, 2019

:: Jiwa Dibeli Oleh Pembeli Jiwa ::

Kemain berbelit tajuknye..boleh je kalau nak pendekkan tajuk tuh..letak “Beli Jiwa” je sudah..nak jugek korner sana sini bagi panjang tajuk tuh..hehehee..

Minggu lepas kami ke Mid Valley..hasben kite nak tukau duit, pastu dia nak beli barang sikit2..sempat gak la anak2 kite duk main wall climbing kat dalam kedai urban adventure..

Qisya memang dah biasa climb kat situ..bobot la yang baru 1st time..by right umur bobot xlepas sebab umur kene 5tahun ke atas baru boleh panjat..tapi hasben kite tanya jugak la staff kat situ boleh ke kalau umur 3tahun9bulan nak panjat sekali..sebab bobot beria sangat nak manjat masa tuh..staff kat situ kate kalau dia berani boleh je..so kite pun duk la tanye bobot banyak2 kali..bobot boleh ker?..bobot xnangis ke?..bobot jawab, “bobot xtakut mommy, bobot kuat”..okayh la dah kalau dia sendiri jawab gitu kan..tapi dalam hati kite risau jugak la..

Tengah menunggu nak climb..qisya streching dulu kaki..

Tengah prepare2 tali..
Okayh, gooooooo!!..

Surprisingly bobot okayh je all the up and all the way down..hahahaha..mommy pulak yang teruja..kihkihkih..bobot xtakut langsung2..power la bobot..qisya xyah cite la..qisya steady..2 kali qisya panjat..sebab hasben kite bayar 20hengget..so dapat 3kali climb..bobot sekali, qisya 2kali..

Quite impressed la untuk budak umur 3tahun9bulan boleh habiskan that wall climbing..untuk derang kire tinggi okayh wall tuh..sebelum bobot ade sorang budak nie dah besar dah..umur dalam 7-8tahun..dekat 10minit nak habiskan manjat sampai la turun..at the same time kite kesian sangat dekat budak tuh..memang nampak sangat dia scared of heights..kite kat bawah siap boleh dengar dia menangis tapi jenis menangis yang xkeluar air mata..but ya, anyhow dia berjaya habiskan jugak la..
Nah kite belanja video bobot dengan qisya manjat..

Nanti boleh pegi putrajaya cuba wall climbing kat sana pulak..since anak2 suka kan..hehehe..

Okayh, sambung pada beli jiwa segala..suka nau ler nak beriklan2 bagai..ngeeeee..

Dah settled segala hal dekat mid valley, kiteorang pegi gardens sebab nak balik..dah alang2 parking pun kat parking the gardens, so otw tuh singgah jap la starbucks untuk minum petang..dah settled minum petang then kite singgah toilet dulu before nak naik ke floor parking..elok keluar toilet hasben kite offer-ed something yang susah untuk kite resist-ed.. “kate nak beli barang dekat l’Occitane”..alaaahhhh dia tanye pulak..nak jawab ape nie nak jawab ape nie..nervous sis..hahahhaa..okayh saje propa..x nervous pun..kite jawab, “boleh ker?”..bile hasben kite duk balas, “jom la”, terus kite bergerak ke kedai l’occitane sebelum orang tua tuh ubah fikiran..hahahaha..

Kite nak beliiiiiii,
Iniiiiiii..dah lama dah nak beli tapi lupa sebab orang rumah x ingatkan..or maybe orang rumah xde nak offer sebab tuh kite buat xtau jer..huahuahua..sekali itu hari dia offer laaa u’ollss..apolaie, orang dah offer kan..xbaik menolak..🤪

Bila dah keluar dari kedai, kite dah say thank you and whatnot, tetibe terkeluar ayat, “nak beli jiwa ke nie..beli jiwa i sebab i kan bakal ditinggalkan selama 8-9 hari”..tapi hasben kite jawab, “xde laaa..ape la salahnye i berkongsi rezeki lebih untuk isteri i..kannn..kalau bukan untuk domok i, untuk siapa lagi”..hurmmmm, ape pun alasannye, kite okayh je..siap kite balas, “kalau tau tadi i amek lagi satu barang untuk cukupkan nak dapat free gift”..wahahahahaha.. “too bad..not my fault, i dah offer dah tadi..u tuh yang xnak”..xpe la, plus free gift yang katanye kite akan dapat kalau cukupkan that certain amount tuh, kite dah ade dah pun barangnye..so sebab tuh kalau xdapat pun kite okayh je (ayat penyedap hati)..hehehe..

Kite nak beli barang2 tuh sebab this time kite kene jaga betul2 kulit kite..kite xnak perkara yang pernah jadi pada satu masa dulu, jadi balik skang nie..i is phobia u know..kenapa nak kene jaga??..apasal phobia???..biarlah rahsia..sooner or later, u’olls akan tau jugek..huahuahua..skang nie pemakanan pun kite duk jaga, duk control..bukan permakanan utk diet purpose la tapi..jaga pemakanan supaya perkara yang kite phobia kan tuh tidak akan muncul..padahal kite teringin sangat nak makan kat shell out tau skang nie tau..hurmmm..

Xpe la..teringin tuh xde la sampai teringat2 ke ape ke..masih okayh je lagi..xde la sampai terbayang2, terigau2 ke kan..ewahhhhh, terigau2 katenye..hahahahha..

Previous entry kite kan, kite ade bgtau yang kite nie seorang yg sgt gilakan buah2an..so kat mid valley terlalu pulak depan kedai MBG..bila dah terlalu, makan ter-usha buah2 kat situ..hiks..dah usha xkan takat usha je kan..of course la ada hasilnye..hehe..buah yang kite beli adalah buah biasa2..tapi kite nak tunjuk satu buah nie..
Tadaaaaaaa..apa ke tah nama dates nie..arab dates?..dates palm-fruits..ahh gitu2 la namanye..kite beli sikit je sebab kite sorang je pun yang akan hadap buah nie..hehe..

Sedapppp..ranggupppppp..manissssss..kadang2 ade kelat2 manja sikit rasa dia..sumpah sedap..asalnye kite ada nampak sorang brader nie menjual kat bawah ofis..nak beli tapi masa tuh cash in hand cupul2 je..biasalah kan, bila seorang falsya yg malas nak pegi atm untuk withdraw duit, pastu bile withdraw pulak, withdraw amount duit cukup2 je utk belanja seminggu kan, memang xbeli la sudahnye..takat pandang je..nasib la, sape suruh withdraw duit ngam2 je..haks..

So bila dah ternampak ada jual dekat MBG, haruslah grab..hehe..

Okayh dah itu je la..nnt kite jumpa lagi..rasa macam dah panjang dah nie..till then..☺️

2 comments:

  1. sedap tu sis kurma muda... pandainya qisya panjat, tak takt dia

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak bawa anak-anak keluar berjalan mcm ni. Mak nya yang terlebih malas nak bersiap.. hahaaa.. selagi boleh elak saya akan elak lalu MBG.. boleh kerugian dekat 50.. tergoda tengok buah-buah dia. selalu habis untuk anggur..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...