Monday, October 21, 2019

:: "Macam Kapal" ::

"U nampak x ade kapal kat luar tadi"
"Kapal ape?"
"Nie la kapal tuh (sambil jari duk tunjuk bini)"

Cissss!!..dah ade nama baru dah kite skang nie u'olls..panggilan dari yours truly..😤..dialog kat atas rasenye kalau x mentioned part sape yang menanya dan part sape yang menjawab, mesti korang sendiri pun boleh tau sape yang menanya itu dan sape yang menjawab itu..kan kan kan..

Macam2 gelaran dah kite dapat..xsabau nak tunggu bulan 1 tahun depan..tunggu la domok, lepas tuh i kurus balik, kite tengok nanti sape kapal, sape michelin, sape kenderaan berat, sape domok..huuhhh!!..doakan semoga kak atul istiqomah la hendaknye..muahahahahahaha..

Jangan la pulak ade sesetengah reader yang berpendapat bahawasanye saya mempunya suami yang kejam..kononnye body shaming isteri sendiri..hahahaha..jangan tau cenggitu..suami saya baik je..kite xde pun rase suami kite body shaming kite sebab lepas tuh pun kite body shaming die balik..ngeeeee..itu cara kami untuk bergurau..suami sendiri yang bergurau dengan cara mengutuk fizikal kite xpernah pun la nak amek hati..and die pun xpernah nak amek hati dengan kutukan kite jugak..sebab masing2 tau kut itu hanyalah gurauan..tah la, kutuk mengutuk nie actually tengok keluar dari mulut sape la sebenarnye..ade yang keluar dari mulut seetengah org kite xleh terima, tapi ade jugak yang kalau keluar dari mulut sesetengah orang kite boleh terima.. that is why kite kate tengok keluar dari mulut siapa..and make sure la lepas kau kutuk aku, kau boleh terima la kalau aku kutuk kau balik..fair what!..

Baru nie kan, hasben kite ade la cite pasal satu bende nie..actually die nak cite lama dah tapi kite sokmo je masam muka die kate..tanye berpatah2 jawab sepatah..jawab pulak mulut tuh nak muncung je..hahahaha..dah tuh, sape suruh buat kite tunggu kat ofis sampai pukul 7.30 petang setiap hari..
Dan disebabkan kite merajuk dengan hasben kite la kite dapat makan ABC AhChengLaksa nie..dah la merajuk pastu siap main ugut2 lak tuh..konon nak balik sendiri..macam2 la peel ko nie sya..haks..masa nie kite sorang je..layan sensorang pun i is hokeyh..sedapnyeeee..kite suka ABC yang cenggini..simple je..bahan dalam tuh pun xmengarut..yang penting, topping-nye hanyalah, sirap, gula merah dan jugak susu..perghhhh, my all time favorite..kite xsuke ABC yang terlampau sarat..ade eskrem la ape la..not my kinda of ABC kalau gitu..hehehe..

Tapi tuh la..dalam pada ugut2 nak balik sendiri, deep inside kite nak jugak  hasben kite datang fetch kite sebenarnye..wakakakakakakakaa..haih, sebab tuh la women are soooo damn complicated..agaknye kan kalau hari tuh betul2 hasben kite terus balik, mesti kite lagi sakit hati..pastu mulalah duk pikir yang hasben kite x concern pasal kite la, take things for granted la, ehhh, macam2 laaa..padahal kite yang beria suruh hasben kite balik sebelum tuh..nampak x nampak x kenapa perempuan nie complicated..even perempuan sendiri pun xtau ape yang perempuan nak..kene pulak perempuan tuh adalah falsya..lagi la complicated..dengan skang nie hormon tengah xmenentu..asalnye dah memang sejenis perempuan yang sensitive, skang nie lagi double sensitive tuh.. hahahahhahaa..adoiiiiii..kesian hasben kite nak kene melayan peel kite yang tah mende2 nie..ngeeee..

Mesti korang macam, “so ape mende yang laki kau nak citekan tuh”..ye ye sorry..terpanjang pulak la iklan..maafkan saya maafkan saya..huahuahua..

Pasal bobot la..ikutkan next year, kiteorg plan nak tukarkan bobot ke BB kl sentral..qisya kan next year dah start sekolah darjah 1..dapat pulak sekolah kat kl..so dengan timing ofis hours hasben kite yang xnormal setiap hari, yang sudahnye kite jugak yang akan berkejaran untuk menguruskan anak2, baik la letak anak2 semua satu tempat..tapi, bile hasben kite cerita pasal hal2 kat BB branch tuh, terus kite macam ade doubt nak hantar bobot kat situ..kalau takat dengar dari sorang je kite mungkin la boleh consider..tapi dah kalau 4-5 orang kawan hasben kite yang pernah hantar anak kat situ duk bagi bad review, lagi la kite ade doubt..xnak la cite ape bad review tuh, kang kate menjatuhkan pulak kan..so xpe la..biar yang mana tau, tau la..

Tanpa berfikir panjang, terus kite cakap dengan hasben kite untuk tukarkan balik bobot kat tempat lama..xpe la biar la die kat situ..since next year pun bobot akan kiteorang masukkan as a full program student, so ramai je yang boleh tolong amekkan bobot waktu petang..kite xkisah untuk bayar mahal tapi biar berbaloi la dengan bayarannye..dengan bobot nie dah la lain sikit peel die..dan sebab knowing peel anak sendiri cemana la kite tukarkan balik bobot kat tempat lama..hari yang sama jugak kite text manager kat school bobot tanye boleh lagi x nak maintain kan bobot situ..tanye cemana  procedures nak transfer balik since hasben kite dah bayar registration dekat tempat baru for next year..

Dekat tempat skang nie xde masalah ape pun..aunties semua okayh..semua baik..bobot pun dah okayh dengan semua aunties, and aunties yang jaga bobot pun dah tau peel bobot cemana..mesti korang macam, so kalau semua okayh then kenapa nak pindahkan bobot?..sebab itu yang akan memudahkan kite untuk uruskan anak2..tapi tuh la, bile dah dengar macam2 hal about tempat yang kiteorang plan nak transfer-kan bobot tuh, xpe la..biar la bobot remain je kat BB lama..walaupun bobot baru 3tahun 9bulan, macam2 dah yang die belajar kat situ..banyak la jugak progress-nye..dengan bobot kadang pegi kadang xpegi school, dengan half day je skang nie, tapi macam2 yang die belajar..
nie haaa budak bobot yang banyak peel..mulut macam orang tua..tapi dengan yang die familiar je la die akan gitu..kat school aunty kate bobot behave..baik je, senyap jer..kalau la aunty tau the true colors of bobot, xtau la..hahahahaha..

Nampak x muncung tuh..xsanggup kite nak melayan muncung die nie kalau dah masukkan die kat tempat baru..mana tau aunty and environment tempat baru xkene di hati die, satu hal lak nak melayan drama di pagi hari setiap hari..sedangkan dapat aunty2 yang baik, yang melayan la jugak peel die nie pun, amek masa almost 9bulan nak okayh..so xpe laaa, biau ler bobot maintain je kat BB skang nie..nak2 pulak dah dengar macam2 cerita yang kurang enak pasal tempat baru tuh kan, lagi la buat kite nak maintain kan bobot kat tempat lama..

2 comments:

  1. hehee.. gurau2 manje je tu.. sweet2.. hehe.. waaa.. sedap nye tengok ABC tu haa..

    ReplyDelete
  2. Jangan kuat merajuk, nanti cepat tua

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...