Thursday, January 23, 2020

:: 8 Hari Cucuk Sendiri ::

Sebelum discharge, hari kedua warded, masa nak bagi ubat dekat kite, nurse ada bawak sekali satu ubat nie..tengok je bende alah tuh kite dah seriau dah..bende alah ape?..
Bende alah nie la..yang mana czer tau la ini ape..utk yg xtau, ini adalah suntikan utk cairkan darah..

2 hari dekat hospital, 2 hari tuh la nurse yang tolong cucukkan..nurse suruh belajar untuk cucuk sendiri..tapi tah la, kite seriau..kite kene cucuk xpe boleh tahan lagi sakit cemana pun..tapi jangan kite cucuk orang atau cucuk diri sendiri..that one aii is kenot..seremsssssss hakak!!!..kite just cakap dengan nurse, “xpe akak tunjuk je dulu cara cemana nak cucuk..nanti saya mintak suami saya tolong cucukkan (dengan harapan, suami kite pun x takut la macam kite)”..ngeeeee..

Sebenarnye kan, cucuk bende alah nie la yang kite nak ngelakkan..masa anak 1st dengan anak 2nd xkene..yang 3rd nie pulak xleh terlepas,.bukan ngelak saja meminta untuk nak rasa darah beku..tidak tidakkkkkkkkk..ehhh, macam golongan ANTIVAC dah rasa bile keluarkan ayat mengelak nie..ayat antivac kan adalah “mengelak nak bagi vaksin ke anak”..eeeiii, sesungguhnye kite benci golongan antivac..sebab sanggup jeopardise kan kesihatan anak sendiri..dan jugak kesihatan anak orang lain..kalau kene kat diri sendiri tuh xpe la jugak..nak mati biarlah mak paknye yang antivac tuh mati..ini anak pulak yang kene menanggung sakit akibat dari degilnye mak bapak yang antivac nie..apa2 hal anak tuh yang kene dulu..bila jadi ape2 kat anak, kata dah takdir Allah..ye memang takdir Allah..tapi kalau x usaha, menidakkan hak anak tuh, itu cemana pulak..hurmmmm..even mufti sendiri menggalakkan untuk vaksin anak..haih, malas nak bidas pasal antivac nie..semoga beroleh kesedaran..ramai parents yang xmampu kat luar sana teringinnnnn and nak sangat bagi vaksin ke anak..ini kadang ada yang boleh claim dekat company pun xnak amek jugak..haih..

Ehhh, sorry..ter-emo pulak..sebab kite baru je terbaca dekat siakap keli pasal mak pak yang percaya dan ikut sangat kata2 golongan antivac nie sampai memudaratkan kesihatan anak dia sendiri..habis kulit anak dia macam terbakar..melepuh2..kalau kite jadi doctor tuh, sumpah memang kite akan bahasakan mak pak budak tuh.. ya Allah..sedih kite bila baca..patut saman je mak pak budak tuh..saman sejuta..yang menderita anak kau la oiii bukan korang yang menidakkan vaksin nie..bangang abadi!!!..xleh brain la perangai manusia cenggini..kejam dengan anak sendiri!!!!

Okayh dah sambung2..xkan habis kalau bercerita pasal golongan antivac nie..bagus kalau wujudkan satu penempatan untuk derang saje..xde la menyusahkan orang lain..

After discharge, the next day, bila dah sampai time nak kene cucuk (9pagi setiap hari), kite tanye habsen kite boleh ke kalau dia cucukkan..sekali hasben kite jawab boleh..alhamdulillah..nasib baik la hasben kite x penakut macam kite..haks..so sepanjang 8 hari, 5 hari hasben kite cucukkan, 3 hari kite kene cucuk sendiri..3 hari yang kene cucuk sendiri tuh kan, sumpah seram..kite xpandang pun masa nak cucuk..seriauuuuu!!!..
Hasil untuk 8hari..settled!!!..nak kene dispose kat kkia or mana2 klinik..xleh buang sebarangan hokeyh bende alah nie..nasib baik la jarum dia xpanjang macam yang kite selalu nampak kat klinik/hospital..pendek je jarumnye..tapi tuh la, walaupun seram tp xde la seram sgt..

Member kite ckp nasib baik la dapat yang macam nie..masa dia dulu, doctor bekalkan macam botol pastu derang kene pegi mana2 klinik or kkia untuk cucuk..bagi kite, either way pun sama jugak seramnye..huahuahua..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...