Wednesday, January 15, 2020

:: Alhamdulillah..Selamat Sudah Semuanya ::

For those yang xtau lagi the news, nie kite nak bagitau yang kite dah pun selamat melahirkan anak ketiga kite, baby boy pada 10 Jan 2020..alhamdulillah selamat both mother and son..

Anak no 3 nie elective czer..ataupun dalam erti kata lain, czer serah diri..hehehe..bila anak 1st dan anak no 2 czer, maka anak no 3 pun czer jugek la..bezanye dan yang specialnye anak no 3 nie, boleh pilih tarikh..by right EDD kite 25 Jan 2020..anak CNY u’olls..tapi disebabkan kite elective czer, so doctor bagi date awal 2minggu..sebab kalau nak ikut jugak EDD yang sebenar, maybe akan jadi emergency czer..doctor x prefer that way..so sebab tuh doctor bagi date 10 Jan untuk kite melahirkan and date tuh ngam2 kite 38weeks..doctor kate boleh je kalau nak lambatkan lagi date ke seminggu selepas dari date yang doctor bagi..tapi kite yang xnak and insist nak proceed je dengan date yang sedia ada..sebabbbbbbbbbbb, kite dah xlarat dah nak bawak perut..hiks..

Kite nie dari pregnant anak 1st, sampai la anak no 3, memang sejenis badan yang akan naik berkilo2..20kilo tuh dalam genggaman la..figure tuh tidak akan kurang tapi akan berlebih..perut pun sama..jenis yang memang besar..orang tua2 kate kembar air..so sebab tuh la kite nak proceed je dengan date yang doctor bagi..xlarattttt..dengan umur makin meningkat nie, memang betul2 kite xlarat..beza sungguh dengan pregnancy yang lain2..sepanjang kite punye pregnancy, setiap hari hasben kite akan hantar kite ke ofis dan jemput kite dari ofis..boleh kire dengan jari la berapa kali je kite naik train dari ofis kite ke ofis hasben kite..

Xpe la..janji dah selamat dah kan..alhamdulillah..anak no 3 nie kan, kite masih lagi setia dengan Hospital Al-Islam Kg Baru dan masih lagi setia dengan Dr Ros..anak kite tiga2 Dr Ros yang “sambut”..hehehe..padahal awal2 pregnancy dulu kemain lagi berlist2 nama hospital yang keluar..sudahnye ke situ jugek peginye..tah la, maybe sebab kite dah selesa kat situ..dah selesa dengan Dr Ros..track record previous pregnancy pun dah ada..

Sebenarnye sebelum kite decide nak bersalin dekat al-islam, ada jugak mencarik option hospital lain..sebab this time kite nak bilik single..and masalah dekat al-islam, hanya ada 1 je bilik single kat situ..kite nak bilik single sebab kite nak anak2 kite datang visit kite kat hospital and at the same time, kite xnak derang kacau patient lain..budak2 kan..bising tuh berpisah tiada..Andorra dengan Avisena hasben kite dah reject-ed awal2..location mengarut kate dia.. “u ingat hospital tuh location dia berjiran dengan gombak ke canner..dah la nak ke sana amek masa sejam..belum jammed lagi..bla bla bla yada yada yada..kalau dekat boleh la lagi nak bersalin situ..iniiii, bla bla bla”..ngeeee..naluri wangsa maju dengan rampai medical centre ada dalam perbincangan jugak tapi sudahnye al-islam jugek yang menjadi pilihan..pastu bulan terakhir sebelum tarikh bersalin kite, tetibe je nyeah hasben kite sebut hospital pantai..dah nak bersalin baru sebut dah kenapa..hasben kite jawab, “lah, kan dari dulu lagi i ada sebut..pilih la hospital mana pun yang u nak kecuali prince court”..hurmmmmm..xpe la..dah tau gitu, kalau ada rezeki anak no 4, option hospital kite makin meluas la..tapi yang penting bukan Andorra atau Avisena..kihkihkih..

So yaaaa, nnt la baby dah besau sikit kite reveal muka dia..wahhh, bajet artis sangat nyeah kau nie..padahal dekat IG dengan FB dah ada beberapa gambar baby dah kau upload..hekhekhek..alaaaa, sabar sikit ye wak..berperingkat la..akan ada jugak nanti kemunculannye..akan sampai masanye jugak nnt
Buat masa nie kite belanja dulu gambar kakak qisya dengan abang bobot bila tengok baby..so far penerimaan derang okayh..especially qisya..dia memang suka baby..kakak2 sangat kan..bobot pun suka jugak tapi dia gitu2 je la..biasalah lelaki kan..ego lelaki tuh tetap ada walaupun masih kecik..hihihi..

Orait u’olls..nak settlekan baby jap..

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...