Friday, January 17, 2020

:: Benda Nie Terpaling Penting Untuk Ibu2 Menyusu ::

Benda ape yang penting?..
 Nie haaaaa..breast pump..kalau xde breast-pump, mau menangis selagi xlepas susu yang “ditakung”..

Untuk kali nie kite xbeli yang beria pun..xde nak ber-machine2 segala..cukup sekadar dapat keluarkan susu je..sebab dari pengalaman anak 1st and 2nd, rezeki kite untuk BF anak2 kite sekejapan je..cuma dapat bertahan only for few months..bukan nak kate x support BF, tapi lain orang lain la level susunye kan..wahhh level susu katanye..

Susu kite jenis xbyk dan xmengenyangkan..memang la ikutkan nak BF anak sampai umur 2 tahun..tapi bila diri sendiri tau xmampu, kenapa nak seksa anak..so bila dah tau xmampu nak BF anak selama itu, sebab tuh la kite try brand Haakaa (macam gambar di atas)..
 Ini la rupa bentuk breast-pump Haakaa..masih lagi manual tapi xyah susah2 nak tekan..just tekap je then biarkan susu keluar..

Memang la kalau ikutkan nak beli breast-pump yang machine..tapi tah la, untuk kite membazir sangat..kalau harga murah xpe la jugak..ini beratus2, beribu2..pastu pakainye 6-7 bulan je..lepas tuh takat dapat susu yang diperah xsampai pun 5oz..xker membazir namanye tuh..baik la duit tuh kite beli bende lain..
Kite beli yang siap ada stopper flower-flower lagi..comel..

Kat shopee berlambak breast-pump Haakaa nie..tapi xtau la original ke tidak..so sudahnye kite beli dekat website Haakaa itself..memang dijamin original..dekat website tuh ada macam2 jenis silicone breast-pump..pilih je..disebabkan kite xberapa nak beria yang janji keluar susu dalam “takungan”, maka kite just beli itu je..delivery pun sekejap je..kite beli hari rabu, jumaat (hari nie) dah sampai dah..ye korang..baru sampai je sebenarnye hari nie..nampak x sejenis perangai yang xmenyempat2..itu yg terus terjadi entry nie..hehehe..

3 comments:

  1. itu lah untuk bf mom memang wajib kena ada benda ni kan hehe

    ReplyDelete
  2. Masa anak nombor 3...berjaya susukan sampai setahun 3 bulan... yang lain...bebeapa bulan je... hihihi
    .. dah cuba²..lama lama mama nya yg naik stresa

    ReplyDelete
  3. congrats awak .. smga mak dgn baby sihat selalu .. dan selamat berpantang :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...