Thursday, November 17, 2011

:: Our Marriage BUT Their Wedding ::

Waauuuu Weeee Junior Juice...ayat penuh dgn maksud tersirat tuh..seramm...penah tgk x movie yg tajuk die 'Our Marriage BUT Their Wedding'?..rasenye kalau ade sape2 yg tgk confirm tau ape maksud ayat nie..for those yg xtau i terangkan je la kat u'olls okayh..
sebenarnye,
"OUR" is refer-ing to the Bride n the Groom..
"THEIR" is refer-ing to the Family from both side..


Bile baca title pun leh tau jalan cite movie tuh mcm mana..kisah movie tuh pasal ade couple nie nak kawen..yg Bride adalah org Latino and yg Groom plak adalah Blackman..hahaha..even si couple nie dh plan baek punye for dieorg punye wedding..nak wat mcm nie la,mcm tuh la..mcm2 la plan lg..but when it comes to the family,and the family sudah get involved,plan kene kasi tukar la..sbb family from both side pun ade plan masing2.. dua2 family xnk mengalah sbb masing2 ade adat yg nak kene ikut..masing2 ade lan nak wat mcm mana jugak..so sudah bergaduh la dua2 family nie..yg Bride n Groom nie pulak tersepit tgh2..smp effect dieorg gak la..smp nak cancel  wedding bagai..scary u..hehehe..but still end up dieorg kawen gak..cume byk halangan from family..Happily Ever After..hahaha..

tp mak nak tekankan kat sini yg,

FAMILY KAMI OKAYH..XDE BERENTAP SESAMA SENDIRI.. ;)


nie la movie tuh..
 Our Marriage BUT Their Wedding nie la salah satu ayat kat dlm movie tuh la..which is true la kan..mmg bende tuh pun yg jd kat dunia realiti..rasenye majoriti org yg penah kawen sume penah hadap bende2 mcm nie..n yg baru nak kawen pun TENGAH hadap problem nieh..mmg kite punye marriage..coz kite yg nak kawen..tp dieorg punye wedding..maksudnye majlis tuh nnt dieorg punye..even kite dh plan baek punye kan,end up mesti ade changes..or maybe plan tuh x jd langsung coz both of the family xsetuju.. 

Entry nie bkn nak aibkan sape2 pun..cume nak bgtau yg kadang2 ape yg kite nak xsemetinye semua dpt..nak2 plak bile wat preparation utk kawen..hehe..xde kene-mengena ngan family berentap ke ape ker..jgn salah-paham okayh..;)


Kadang2 mcm sedih la jugak sbb plan ade yg xjd,ade yg tukar..certain things i won't mind pun nak tukar,nak tambah,nak tolak ke..tp ade satu bende la yg kalau boleh nak ikut diri sendri punye plan without family punye opinion ker,suggestion ker,ape2 pun lah..satu bende nie jer..yg lain nak tukar nak ape ke dh xkisah dh..ape bende tuh?...jeng jeng jeng..xpe la.. i just keep it to myself..rase mcm nak nangis je bile pikirkan..tp nak wat mcm mana..kene hadap n redho je la..sbb dh biasa dr dulu nak ape2 mesti dpt..mcm mana cara pun mesti dptkan gak..sbb tuh la bile xdpt bende yg kite nak,rase sedih sgt..sbb kan kawen sekali seumur hidup..bile lg nak merasa..en tunang selalu ckp yg dak2 opis die dh advice awal2 dh..ikut jer..confirm akan jd punye..alih2 betul..masin mulut u'olls..i really hate this feelings..
uwaaaaaaaaaaaa...


Bile mengadu ngan en.tunang mesti die senyum je..itu je pun yg die leh wat..sbb die pun xleh nak wat ape2..beyond his control..die just boleh dgr je la bebel-an tunang die nieh..nagging je all the time..melayan je perangai tunang die nieh yg byk mulut..tp bile die bukak mulut n bersuara,my kepala suddenly jd mcm turtle la kan..masuk dlm cengkerang pelan2..sbb my en tunang yg terchenta nie sudah bg KILLER WORDS la plek..n ayat tuh boleh matikan sume ayat mak n boleh stopkan all the conversation pasal bende yg dibangkitkan dlm bab2 kawen nieh..seriously,believe it or not,one phrase is enough to kill all the conversation..
killing me softly baby coz it hurts a lot..
And the phrase are.....
(drum sound)

" OUR MARRIAGE BUT THEIR WEDDING"


damn..
:: sigh ::






 

7 comments:

  1. nikah itu muah..
    perkahwinan itu susah..
    tapi majlis kawin itu juga mudah..
    mmg org tua2 and dema suke merumitkan keadaan.
    falashback 2006.
    mujur la kami kawin nikah kat masjid jer,blik rewang pastu malam buat tahlil.
    la ni..takde la dok pikir nak jaga ati sape ke ape.
    janji balik la kg jenguk sedara mara...
    apepun..cabaran ank kawin ni mmg payah.
    ade yg kena uji tukang sibuk byk..ade yg kena uji ari2 bertempur pun ade..(kes aku la.)
    selamat maju jaya yer..
    semoganya berjalan lancar sampai abis.
    insyaa Allah

    ReplyDelete
  2. dont worry babe..coz the important thing is respect each other including his & your family...that's all..

    ReplyDelete
  3. @Sidratul Muntahaitu la..tp xleh nak wat ape..redho je la..nak lebih2 family sendri..end up org sama gak kite jmp kan..hehe..

    ReplyDelete
  4. @~diAhOntHeblOg~mmg selama nie aku always respect dieorg..;)

    ReplyDelete
  5. aku kawen dulu aku xde keje tetap lg
    so sume sponser
    mmg sume family uruskan..mmg kena redha jek la kan
    tp kalo korg kawen time da ade duit sdiri, rsenye baik buat ape yg korg impikan..sbb nnt makan dalam :p

    ReplyDelete
  6. @syanasaidkalau mcm tuh mmg kene redho je la..wajib ikut je ape family nak..;)..tp rasenye kalau pakai duit sendri pun sama jugak kut..hahaha..

    ReplyDelete
  7. Bila apa yang dirancang berjalan dengan baik.. Alhamdulillah..
    tapi kalau sebaliknya.. bertabahlah.. sebab kita hanya merancang..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...