Monday, November 7, 2011

Public Transport

Kahkahkah..kihkihkih..wahahahaha..wakakakaka..hahahahaha..hehehehehe..huhuhuhu..bengong kan..gelak dulu baru leh nak cite..kasik suspen skit..baru ade thrill..thrill kah?..hahaha..kite mukadimah skit kayh pasal public transport nieh..then baru leh story-mory skit..

Majoriti sume penah naik public transport kut..even kalau sekali pun still penah naik..byk kut bende yg kelakar bile naik public transport nieh..dulu2 time sekolah mana ade kete..pas sekolah je baru ade kete sbb dh keje..kalau dulu RAPID KL namanye INTRAKOTA..itu la bas yg byk berjasa time sekolah2 dulu..ooo,ngan bas hijau sekali..hahaha..

salah satu bas yg byk berjasa

Dulu banyak bende kut yg jadik dalam bas nieh..penah sekali ntah gie mana ntah xingat..dlm bas time tuh sunyi la so ade yg tido,ade yg dgr mp3 ade yg borak2 sesama sendri, ade yg ikut suke dieorg nak wat ape..tgh masing2 sume layan perasaan la, tido la, tetiba abg driver bas tuh brake mengejut..kelam-kabut la sume..mane yg tido terjaga,mana yg melatah jgn ckp la..sume bende haa kuar dr mulut..ade yg sensored lagi..pastu yg paling kelakar la antara byk2 tuh,kan seat bas yg belakang sekali ade 5 baris..ade sorang bdk pmpn nieh duduk kat tgh2..time abg bas tuh brake mengejut,agaknye kat depan xde halangan, tau2 je die dh ke depan dh smbl berlari..siap abg driver muke pelik..nak coverline punye pasal terus minah tuh duduk kat dpn..yg mana bdk2 laki yg jahat boleh gelak gile2..kuat lak tuh..apo laie,mak pun tumpang sekaki la..kesian minah tuh..

Dlm train mcm2 bende jadik.g..train nie dulu selalu naik sbb senang..time2 sekolah dulu naik train nie sbb nak gie dating la,kuar ngan kengkwn la..tp tmpt asyik sama lah..KLCC..itu je senang nak gie..dlm train lagik la byk bende jadik..dgn meraba2 la,menyondol2 la..nak cite experience dlm train nie mmg tersgt byk la..so to cut it short,i just story but my history..hahahaha..ade la satu hari nie..gie umah member kat kg baru..so nak gie klcc dekat je..so masing2 dh decide nak naik train sbb train sebelah umah je kut..senang gile..so dh beli tiket bagai tunggu la train..train time tuh penuh gile org..tp himpit2 je la..sbb satu stesen je kut..so i berdiri kat betul2 dpn pintu..nak hape ntah member i tuh ckp so mmg gelak gile2..seriously time tuh x perasan pun pintu dh nk tutup..kebetulan plak bile gelak ntah nape kepala mcm tunduk lah,bile ngam2 tunduk tuh,pintu dh tutup..PANGGGGGG!!!!!..kepala i stuck kat pintu train..sakit,malu sume ade..nasib baik la pintu tuh terbukak..kalau x abis muke mak..kalau x mesti org yg dh tunggu train kat klcc terkejut gile sbb bukak2 je nmpk muka dulu..wahahaha..malu gile kut..terdgr la suara2 kat belakang yg gelak tp gelak slow2 je..mcm haram..malu aiiiii..







pastu fobia dh nak berdiri betul2 dpn pintu


Of course la masing2 ade history naik public transport nieh..cume kelakar n x kelakar je..dh lama dh xnaik public transport nieh..semenjak dh ade baby gen-gen,dh x penah naik dh..rindu lak nak naik..xpe2..maybe pasni akanku heret sklai en tunang naik train..

*so moral of the story nak naik train berdiri dpn pintu boleh tp nak gelak jgn tundukkan kepala..makesure pintu dh tutup nak gelak position mana pun gelak lah..nnt sakit badan woooooo..





3 comments:

  1. Hahaha..aku xleh igt la ko cite psl tersepit celah pintu LRT..lawak siot..gelak lg cm ponti..kn da kena..ahahahahahaha guling2..

    ReplyDelete
  2. @~diAhOntHeblOg~hahahah..aku pun..malu siut..ilang seri mak..hahaha..

    ReplyDelete
  3. Hehehe.. malu tapi cuba buat selamba.. ni kalau teringat balik mesti sengih sensorang..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...