Friday, June 2, 2017

:: Alarm-i-Lah Hidup Ini ::

 
Haaaa kau..banyak nau jam yg kite set alarm..hahahha..

Waktu yg 2 dari atas tuh masa anak2 kite demam..kite set alarm sebab takut tertido then xsedar temperature badan anak tinggi..sebab anak2 kite demam panas masa nie..

Started with qisya then irsyad continued..dari khamis last week smp hari selasa this week kite xtido dari malam sampai la ke pagi..tido pun tido2 ayam..tido yg xsampai 5 minit pastu terjaga..yg sorang merengek, yg sorang mengigau..bile dedua dh okayh, dh dpt pejam mata, baru nak terlena jeeee, alarm utk bangun siapkan sahur dh berbunyik..time tuh kite nak nangis rase..

Kalau tido balik kompom xkan terjaga..sudahnye bgn masak utk sahur jugak..lepas sahur nak kene basuh segala perkakas..habis je pukul 6pagi..kite xterus tido..kite solat subuh dulu..lepas tuh mmg mata xtahan dh..elok terlena 15minit, alarm bunyik lagi..itu petanda kene bangun siap utk pegi keje..Allah, mata mmg xleh nak bukak betul..

Hati mak mana la yg xrisau bile anak2 sakit kan..nak2 pulak bile dedua anak sakit serentak..lagi la risau hati nie..nak2 pulak kite penah ade history anak penah kene sawan tarik..lagi la risauuuuuuuu..

Mmg kite pegi ofis mata bengkak, lebam semua cukup..eyebag xyah cite la..
 
Time nie badan qisya panas sesgttttt..every 5minutes kite check suhu badan die..siap muntah lg atas katil..tp xpe, biau la die muntah keluarkan lendir kahak tuh dari kahak tuh berkampung dekat dalam..

Dak dobot nie kalau die sakit, mmg xleh wat satu ape bende pun..sebab die nak melepet jer..

Kesian nenek la..nenek smp xleh nak masak..

2 beradik nie demam jenis yg suhu turun naik..kejap naik kejap turun..turun xbyk, naiknye mendadak..hari selasa mmg kite dh up to the max..bukan sebab kite xsuke, xboleh jaga anak2 sakit..don't get me wrong here..

Kite penat, penat keje lagi, dengan xcukup tido 6 days in a row, risau dengan health condition anak2 lagi, tah la..betul2 mentally, emotionally and physically exhausted/breakdown/tired/drained..hari selasa tuh mmg kite burst into tears..up to the max dh tuh..smpkan kite ckp ngan hasben kite, "kalau esok (rabu) still mcm nie..beli sahur dekat luar..i xlarat sgt..i penat, i letih, i mengantuk"..itu bukan pertanyaan tau..

Masalahnya, smp kat ofis kite boleh sambung lagi menangis..i was just too tired..and now, today, kite EL coz anak2 kite masih lagi xsihat..memasing badan dedor plus batuk..tsk tsk tsk..get well soon anak2 mommy..😔

4 comments:

  1. get well soon ..ank2 demam mmg mak2 kena kuat nk plak di bln ramadhan kn

    ReplyDelete
  2. Banyaknya alarm di setkan... anak-anak tak baik dari demam lagi ke Falsya...moga cepat sembuh untuk mereka berdua..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...