Friday, June 23, 2017

:: Selamat Hari Raya Aidilfitri ::

Hari nie adalah hari last utk kite online..then akan cuti panjang selama seminggu..week after raya baru kite jumpa kayh..#xdeorgkisahpunsyaoiii..

Persiapan raya korang mcm mana?..persiapan raya kite?..tahun nie extra sikit sebab baju raya kite sekeluarga hantar tempah..ngeeee..dh kurus sikit nie baru ade semangat nak hantar baju kat tailor..kalau xkurus lagi then hantar baju dekat tailor, mau kemurungan sebab tau ukuran badan yg membuak2..wakakakaka..

Tapi tah la..kite mcm xsuke baju raya kite..sebab tah la..xtau mcm mana nak ckp..mungkin sebab xhantar kat tailor feveret kite kut..tailor feveret kite cuti menjahit sebab baru lepas bersalin and anak masih lagi baby..xpe ida, i'll wait for u..hiks..

Baju2 utk anak2 kite dh settled dh..xde beria nau shopping penuh dedua belah tangan..janji ade baju jalan sepasang, kasut sepasang..cukup la tuh kan..lagipun baju2 jalan derang dh byk dh..kalau ditambah lagi berpasang2, bila masa nak habis pakai..kang tau2 dh xleh nak pakai sebab dh xmuat..byk tuh xde la byk sesgt smp berluak2 xleh nak gantung dh semua baju2 derang dlm gobok..tidak tidak..

Tahun nie kasut2 anak2 kite kemahen lagi..kate dh xnk beli dh kasut si dobot sebab baru je beli kasut hitam die tuh..tp sudahnye daddy deme belikan jugek kasut lain..haishhh..
 
Dua beradik nie dpt docmart sepasang sorang..kite berkenan design lain tapi xde dh size derang..hurmmm, kecik2 dh merasa pakai docmart..huntung ler korang..ehhh, mcm jeles je bunyik die kan..ape gile nak jeles ngan anak..wahahahaha..xde la smp 2-3ratus kasut nie..beli kat outlet docmart mitsui je u'olls..alah, murah je seratus lebih sepasang..pakat la xde mary jane, kalau ade mommy pun boleh tumpang sekaki dpt docmart..ehhh, huahuahua..

Okayh, nuff talking bout persiapan raya..raya korang balik mana?..kite first day raya ofkos la kl..#superbosan..raya kedua baru bergerak balik kampung..tahun nie #teamrayatemerloh..yeayyyyy!!!..tapi tahun nie, first day raya mak kite dh plan nak balik temerloh dlm tengahari gitu..nasib baik la laki hakak tuh xde kampung, so xde nak ribut2, gaduh2..n nasib baik la umah mak die ngan umah mak kite dekat..kalau x, harus ade aturan kat situ..mana boleh pagi raya umah sama (mak die) je kan tetiap tahun..kene la adil..

Ehh, tp kalau ikutkan sejak kawen pun xadil jugak..tp xpe la, kite beralah sbb umah kiteorg tersangat dekat..kadang mulut nie menguit2 gak ngan mak kite tp biasalah, mak kite kan..bising2 kat die sudahnye kite kene balik..ngeeee..nasib baik la mak kite baik xmcm mak org tuh..tp kalau kene tahun yg mak kite nak balik kampung day before raya, mmg xde alasan la adik beradik die sikit, adik beradik kite ramai..abis tuh, disebabkan adik beradik kite ramai, nak take things for granted ke..ehh, dh kenapa mcm nak emo..bende xjadik lagi kan..aahahahahhahaha..

Okayh la, dh melalut2 dh..dikesempatan ini, kite nak mintak maaf jikalau ade tersalah tulis, tersalah terkasar bahasa yg menyinggung hati sesiapa..to my lovely readers, to my silent readers, so my haters who is full of hatred (maybe), to my stalkers who is always stalk my blog, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin..

Drive safe and have a safe journey aight!

4 comments:

  1. Selamat hari raya falsya & family. Kita pon #teamrayakl

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya...kami beraya sampai seminggu..sakan aih haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...