Tuesday, February 20, 2018

:: Susah La i Nak Bosan Dengan U ::

Ehhhhh, tajuk xde kene-mengena dengan hasben i hokeyh...dengan hasben i for eternity, i will never get bored..ngeh3..

Tajuk macam sesuatu kan tapi xde bende pun sebenarnye..falsya kan..tajuk nak bagi orang pikir lain je..muahahahaha..sebenarnye kite nak cite pasal lemang je pun..lemang??...nak raya dah ke???...puasa ganti pun baru je start semalam ade hati nak pikir raya dah..kuang3..

Memang serious lemang to'ki nie, antara yang paling sedap penah kite rase..kalau kiteorang naik genting, xpenah la xsinggah kat lemang to'ki nie..memang kompom akan singgah..tapi kalau x naik genting pun, kalau kite tetibe miang nak ajak hasben kite beli pegi lemang to'ki nie semata, insyaAllah hasben kite akan turutkan..selalunye die akan jawab, "boleh je, weekend nanti kite pegi nyeah"..kihkihkih..

Xpenah lagi makan kat situ sebab keramaian orang..selalu akan tapau je makan kat umah..kite xsuke la ramai2 orang nie..kalau berdua je ngan hasben kite xpe lagi..kalau bertiga je ngan qisya pun boleh lagi nak pegi..tapi kalau berempat dengan bobot, hurmmmm, i is surrender..kang mau tetibe ade staff baru kat situ duk membalikkan2 lemang yang tengah masak kat tengah2 bara api tuh karang..jenuh la weh..anak bujang kite tuh die jenis suka meng-explore..xlarat nak layan kadang...huahuahua..

Selalu kalau pegi sana akan beli 3 batang..2 batang xbukak, sebatang dah bukak letak dalam bekas..
 macam nie haaaaa..sebab apetau, sebab hasben kite cakap, "kang isteri i teringin nak makan lemang dalam kete kang cemana..sebab tuh sebatang nie bukak siap2..kang terliur2 isteri i..kesiannnnn domok aiiiiii nanti kempunan"..pape tah hasben kite tuh..pastu gelak miang...kihkihkih..

Selalunye lemang yang dah dibukak nie, anak bujang kite lah yang akan habiskan separuh dalam kete..anak bujang kite sorang nie bab makan memang die champion..badan die kecik je u'olls..xmacam kakak die dulu jenis solid, tegap..tapi bab makan, kalah kakak die..
 dah ade lemang mesti la ade rendangnye...sedap rendang nie..tapi tetap la xleh lawan rendang mak kite..hehehe..
selalu makan dengan rendang ayam/daging..kali nie try makan dengan rendang paru nana mia..sedapppppp..layan je..kene pulak rendang paru masa nie tengah fresh baru lepas keluar dari kuali..lagi la double sedap..

Senang cite, memang lemang to'ki nie kite xkan penah bosan la..makan selalu pun xpe..sedap and cukup rase segala2..so sape2 yang terlalu dekat area bentong tuh, boleh la singgah..mana tau kene dengan tekak u'olls ke kan..hehe..

3 comments:

  1. aaa....nak nangis baca blog fasya pagi ni. one of my fav gak .. lomang.
    dapnya..makan kan utk I sekali yer. tak sabar nak balik raya.. kat sini pun leh makan lemang but tak sama feel dia...

    ReplyDelete
  2. peh!tengah diet ni kak oi....
    tgk pulak pulut rendang ni...alahai...
    rasa kejam la pulak..kekeke

    ReplyDelete
  3. Bosan juga sebab nampak gambau aje tak dapat rasa.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...