Friday, February 9, 2018

:: Bila Teringin Makan Makanan Manis, Maka....... ::

Assalammualaikum korang..dah brekfes ke pagi2 nie..hari nie kite brekfes heavy sikit..hari2 egg sandwich pun muak jugek kan..hehehe..

Pulut dengan rendang ayam..serious sedap u’olls..pagi tadi beli kat kedai kita kat ofis hasben kite..berapa banyak kite daaaaa!!..hahaha..

Ehhh serious sedap..1st time rase sebenarnye..selama nie beli nasi lemak bungkus kecik tuh je..jangan jap2 lagi nie mata layu sebab santan pulut dengan santan rendang dah naik kepala sudey..kihkihkih..hasben kite tanye beli pulut kuning nie sempena nak celebrate ape?..“sempena nak celebrate ofis i bagi full day off khamis depan”..bengang je pakcik dengar..hahahahahahhahaha..jumaat depan kan cuti CNY..ofis kite selalunye akan bagi early release day before..half day je la tapi..sekali semalam dapat email from HR, management bagi full day off on that particular day..weeehuuuuu!!!..

Kite kan kan kan kan kan, 1st time buat pudding caramel..sebab tetibe macam nak makan bende manis2..ngeeee..so kite pun mintak la resepi kat kakak kite..antara banyak2 puding caramel, kite paling suke yang kakak kite punye..sebab manis die just nice je..xmanis sgt..bak kate hasben kite la, ayat yang die selalu guna kalau kite cakap air nescafe die xberapa nak manis ke hape ke kan, mesti nanti die akan repy, "xpe, xmanis pun xpe..pandang muka isteri i sambil minum pun dah boleh buat air yang tawar jadi manis..sebab isteri i kan manis orangnye"..wakakakakakakakaka..tergelak besau kite setiap kali die cakap gitu..sebab die cakap dengan expression muka orang tua miang..hahahahaha..

Nak beli pudding caramel boleh je tapi gile mahal kut..sepotong 4hengget..ape gile la mahal benau gitu..4hengget tuh boleh beli bahan buat sendiri dapat seloyang lagi..makan ler sampai terbelahak korang anak beranak..

pudding caramel version derhaka..sebab kakak kite bagi resepi suruh letak susu cair..tapi susu cair xde, nak beli terlupa, maka kite guna susu dutch lady yang memang sentiasa ade stock kat umah tuh..kite kan memang suke menderhaka dekat resepi..sebab istilah masakan kite, "kite buat die, bukan die buat kite"..kihkihkih..

Masa memula keluarkan dari periuk kukus, neves kite takut xjadi..sebab lain macam rupenye..tanye kakak kite die kate okayh dah tuh..so bile tuan punye resepi kate okayh, okayh la it is..

Semalam letak dalam fridge..sebab pudding caramel nie sedap makan masa tengah sejuk2..soothing jeeee tekak..

sedapnye lahai..serious sedap..rase manis tuh just nice je..

Ingat  nak bawak pegi ofis harinie..tapi macam hurmmm xpe la..malam kang nak enjoy makan pudding caramel yg super sedap nie dengan suami dengan anak2..nyumsssssssssss!!!..tazabarrrrr nak balikkkkkk makan malam nie..

5 comments:

  1. perghhhhhhhhhhhhh
    puding caramel tu nampak sodap

    ReplyDelete
  2. plg akk suka puding caramel..tp xpndai buat..mhahahaha

    ReplyDelete
  3. Hari ni tak kerja.
    Tadi pagi sarapan roti canai sardin selepas belanja kat pasar.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...