Monday, February 5, 2018

:: Dah Cuba Pasti Xnak Cuba Lagi ::

Dubuyo..ye, itulah yang pertama kali kite mencuba dan xakan mencuba lagi dah..janji dapat rase je..😂..sama la cite dengan dakgalbi..tertipu dengan kaler kemerahan menyala..kite kan hantu pedas..so bile nampak merah sos tuh, terbayang tahap kepedasan samyang..tapi bile makan, nan hado..macam pelik pulak bile makan..paling sedap masa tuh adalah air die..peach tea!..hahaha..ehh, kat dubuyo pun sama..peach tea die je yang kite rase sedap..kihkihkih..

Kat mana2 pun la, kalau dalam menu ternampak peach tea, memang itulah yang kite akan order..kite sangat suka dengan air peach tea..xpandang yang lain dah..

Sabtu lepas kiteorg sefamily pegi GPO..hasben kite nak carik running shoe..

Seketul mak bersama 2 ketul anaknye..hahaha..kak atul dah gemok!..seminggu nie makan xberjaga langsung..main bedal je makan dan minum ape saje xkene masa..

Dah lepas hasben kite beli running shoe die, kami jenjalan lagi..dapat la sambar seluar dan baju jogging..ingat nak pow under armour tapi xpe la, nike pun hakak okayh aje..hakhakhak..

Dah lepas dapat ape yang kite nak, baru la terasa lapar perut..usha2 kedai nak makan, hasben kite sebut dubuyo.. “kate nak try..nak try jom la”..

Terus kite macam, “hurmmmm, dubuyo nyeah..boleh jugak”..

Jangan ditanye ape nama makanan2 di bawah..haram kak atul xhengat..wakakakaka..cuci je la mata..nak tau ape nama menu, gie gugel..ngeeeee..

Kite makan satu je..

Nie untuk anak2..tp kuah die agak pelik..memang pelik la kan sebab ginseng..kite just amek ayam je..

Xtau la ape yang bermain difikiran hasben kite..ikutkan die, die xnk pun makan dubuyo nie..tapi die pegi jugak semata nak bagi isteri die yang cantik ini merasa..owhhh, so sweet!!!..

Antara banyak2 nie, kite hanya boleh terima yang sup tuh je..boleh terima pun sebab rase die pedas and macam rase makan megi kari..kihkihkih..

Yang lain, hurmmmm, overall, hurmmmm, ai is kenot la..macam xkene dengan tekak..ke sebab kite nie jenis xlayan langsung and xheran langsung dengan korean movie, so kite xleh masuk jugak dengan makanan korea?..ntah la..xtau la relevant ke idok fakta tuh..saje je mandai buat andaian sendiri..hahahahaa..

“Dah makan sekali dubuyo nie dah la..nak repeat balik memang xlah kut”..gile, makan cenggitu je habis 140hengget..baik la makan dekat absolute thai..lagi sedap..boleh makan miangkam yang ade seploh helai daun kaduk..kak atul makan itu je pun dah boleh kenyang..

But one thing for sure, antara korean food dengan japanese food, kite lagi prefer japanese food..80kali ganda lagi sedap..hehee..

“Memang kalau makan kat restoran korea, lagu dalam restoran nie pun kene pasang lagu kpop nyeah”..hasben kite duk mengomel..hahahahaa..die memang anti sikit dengan lagu2/movie2 kpop/korea nie.. “nasib baik isteri i xgile nak tengok cite kpop..kalau x, (kite lupa dah ape yang die cakap)”..wahahahahahaaha..

2 comments:

  1. menu korea tk brp kena ngan tekak tu psl xbrp p restoran korea melainkan seoul garden ok sbb ada setamboat n bbq...tp yg viral mcm ayam korea tu rs nk try tp manjang q pjg je tktau la bila bole try...hehe...dlu ms holiday korea pn tk brp sgt nk mkn menu korea nasibaik ada bw bekalan dr msia hehe

    ReplyDelete
  2. Nani pun tak berapa minat makan dekat sini. Hahah! Tapi haritu pergi jugaklah sebab kawan ajak. Suka ayam goreng dia orang tu aje, lain lain tak sedap sangat pada Nani. Nasi tu lagi lah tak boleh nak telan. Hahah/1 Hari tu aje lah pergi, lepas ni memang tak nak dah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...