Monday, February 26, 2018

:: DocMart Pujaan Kini Milikku ::

Vavavavavava..berbunga sangat tajuk..hehehe..

Kite memang dah lama dah berkenan dengan satu kasut doc mart nie..oooo, doc mart tuh Dr Martens..hehehe..kut la ade yang xtau..ngeeee..kasut pujaan kite tuh, nama die Mary Jane..kasut Mary Jane nie, ade yg 1 buckle, ade yg 2 buckles, ade jugak 3 buckles..kite suke yang 1 buckle..nampak oldskool sikit..

Tapi disebabkan harga die yang hilang akal untuk satu kasut, itu yang terkubur je hasrat di hati..masa dapat bonus baru nie, kite dah nekad dah nak beli..sebenarnye kan, every time ade duit lebih, every time dapat bonus, every time tuh la terdetik “nekad nak beli”..tuh memang normal, tapi bile lalu depan butik doc mart, dan dan macam, “hurmmm, xpe la..nanti la..macam nak buat bende lain je”..haaa gitu..rase macam hurmmmm, gigil rasenye nak keluarkan duit sedepuk banyak tuh untuk satu kasut..kalau 200lebih ke xpe la lagi..sekaliiiiiii, there was one fine day, hasben kite yang terchenta kate, “xpe la, docmart tuh i belanja la”..ehhh, adakah aku bermimpi di siang hari..katakanlah bahawasanya aku tidak bermimpi..owhhh!!!!..drama queen sangat ko kan sya!..wahahahaha.

Haaaaa, serious ker domok nak belanja?..wahhhh, bestnyeeee”..bersinar terus mata kak atul u’olls..kihkihkih..then ade la one weekend singgah mitsui sebab kebetulan dah ke cyberjaya kan..masuk kedai doc mart, carik2 xde pulak kelibat Mary Jane nie..ade la tapi jenis yang bercorak2, berbunga2..aiii is don’t want..kite pun tanye la staff kat situ xde ke Mary Jane yang plain color hitam.. “xde la kak..yang hitam tuh xmasuk outlet..yang ade dekat butik je..sebab pattern tuh hot selling bla bla bla, sampai ade waiting list, yada yada yada”..adoiii..sedih gua!..sobsssss..

Hasben kite suruh amek mary jane yang bercorak2, or pattern lain selain dari mary jane..rare katenye..memang la rare, tapi kite tidak mahu..kite nie bukannye reti nak berpesyen2 sangat..pakai ikut suke kite, ikut dan kite je mana nak sarung..and plus, kite bukannye artis pun yang kalau pakai bende2 rare/pelik nie dijanjikan akan nampak cantik..kalau cantik, kalau kene, then okayh la..kalau pelik canner, haaa haaaa cer kabo...

Balik je dari mitsui, kite amek mak kite, then bawak mak kite jenjalan kat mid valley/the gardens..sampai je singgah makan kat gardens dulu..dah habis makan, berjalan2 la dalam gardens jap..tetibe hasben kite, “tuh kedai docmart, jom la masuk jap”..senyum sampai telinga aiii tau masa hasben aiii offer.. “boleh ker?”, kite tanye.. “jom la tengok”, hasben kite jawab..

Dah masuk, dah carik, dah dapat, dah test and whatnots, “okayh ke?..boleh ke?”, kite tanye hasben kite.. “size semua dah okayh ke?..xnak amek kaler lain?..kaler maroon pun cantik jugak”, kata hasben kite.. “hurmmm, xnak la..maroon tuh 2 buckles, i nak yang 1 buckle je..plus, i memang nak hitam”, kite jawab.. “ikut u la...dah okayh tuh, amek la”, balas hasben kite..sengih je kite, “okayh la..i amek yang ini la”, ayat kite dekat staff docmart...

Thank u domok..😘”..hikhikhik..

Finally..milikku..dapat jugak..woot woot!!..anak bujang selit sekali boot die kat tengah2 tuh..shibuk je bobot..

Sebelum nie anak2 je dapat doc mart, mommy ushaaaaa tepi hujung2 mata je..nak hint2 macam xsampai hati sebab mahallll gileeee weehhhh untuk harga satu kasut..sayang pulak duit..tapi disebabkan hasben kite tengah masyuk, and die plak dah meng-offer, tuh yang dapat tuh..haks..

Kite pun xsure kasut nie birthday or anniversary present in advance..tapi xde nak advance sangat la..bak kate hasben kite, “u tuh kalau ikutkan setiap bulan pun birthday u”..kuang kuang kuang..

Thank u again domok..me heart u so muchy muchy..😘😘

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...