Wednesday, February 14, 2018

:: Ingat Tapi Lupa ::

Hahhhh!!..cemana tuh ingat tapi lupa..so, mana satu nie?..ingat ke lupa?..ngeeeee..

Before tuh, korang dah brekfes???..saya sudah!..huahuahua..arinie kite brekfes lontong y’alls..beli kat kedai Kita kat ofis hasben aiii tadi..

Sedap tau lontong nie..sebelum sampai ofis hasben kite, memang dah niat nak beli lontong dah..wahhh, niat kate kau..kihkihkih..sampai2 je kedai kita, tengok lontong tinggal satu je..alhamdulillah rezeki kite untuk hari nie..hehe..

Lepas tuh kan, skang nie ade satu bende yang kite tengah ketagih, ketagihkan cintaaaaaaaaa..wakakakakkakakakaka..weyh sya, tau la hari nie valentine’s day..toksah la nak ketagihkan cinta sangatlah..hah, cite pasal valentine’s day kan..tanjat gegurl tadi sebab tetibe dalam kete hasben gegurl cakap, “esok 15 haribulan nyeah..so maknanye hari nie 14 la..happy anniversary domok iiii..love u”..hikhikhik..kite sebenarnye ingat tapi tah la tetibe je lupa..nasib baik la hasben kite xberperangai macam kite..yang kalau mentioned ayat “ingat tapi lupa” tuh je pun boleh buat sentapan jiwa raga dan kerohanian selama sehari suntuk..

Ehhh jap, kang ade makcik/pakcik bawang duk kate kite celebrate valentine’s day pulak..tidak hokeyh tidak..aii is masih waras lagi..xde pun balik nie nak terus balik rumah dress up cantik2 makeup lawa2 pastu pegi dinner menunggu jambakan bunga dari cinta hati aiiii..sebenarnye 14 Feb nie adalah hari di mana hasben kite approached kite 7tahun lepas..tapi kenapa nak kene approached masa valentine’s day?..okayh la okayh la..nie untuk yang baru2 nak mengenali kite..ewah wah wah..hasben kite ade masalah dengan date..susah nau nak ingat date2 nie..so kebetulan masa die nak approached tuh, valentine’s day was around the corner..so untuk senang die nak ingat, maka die pilih date tuh..kan kalau valentine’s day kecoh sana sini..orang bercerita la, orang kecam mengcam la, promotion itu ini la, discount sana sini..ehh bagai2 la..so bende2 tuh semua boleh tolong die untuk remind kan die, trigger kan die, “ehhh, anniversary aku la”..haaaaa gituuuu..paham ke idok.. 

Kemain nau panjang meleret2nye..padahal nak cite ketagih,

Nie je..huahuahua..tah la kite pun xtau kenapa duk ketagihan bende nie skang..padahal kite bukannye yang jenis minum milo..stock milo kotak ke, milo serbuk ke memang xkan penah ade..kalau ade pun untuk kite buat kek batik..itu je la pun masanye yang peket milo akan "visit" umah kite..tapi yang milo nugget nie, setiap hari wajib makan sepeket..dengan harapan air 3liter yang kite minum seharian boleh cover sugar dalam badan kite..hihihi..

Dinner semalam kite masak chicken cordon bleu with creamy spinach gravy..kemahen lagik tajuk makanan tuh...kite try masak pakai air fryer..sebab hasben kite kate, die nak live a healthy lifestyle skang nie..so no oil..kononnnn..poyo je..macam la yang gravy tuh healthy sangat..kihkihkih..lagi satu, kene la guna u’olls..kang marah laki i kang..nak air fryer, bile dah beli, xguna langsung..

Saje je kite banjirkan gravy tuh cenggituh..

Nie haaaa gravy-nye..dah lama xmasak nie..makan dengan salmon yang di-grill pun sedap..

Seronok sekali sekala dapat masak..walaupun banyak “gangguan” kat dapur tuh, tapi puas..hehehe..

4 comments:

  1. wah!happy anniversary akk...
    hari ni besday adik nieyl... :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya lontong... yummy..
    milo nuggets..manis tu...
    and the dinner....wow!! nampak seksi you all..
    :-)

    ReplyDelete
  3. kan.. senang nak ingat.
    Macam akak.. 1 Januari tetiap tahun sambut anibeseri.. hehehe.. senang nak ingat.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...