Saturday, September 14, 2019

:: “Abis Tuh U Takut Ker?” ::

Ade la satu malam tuh, tengah scrolled fb tetibe ternampak satu post nie..tergelak2 kite..kite pun tunjuk la dekat hasben kite..tetibe hasben kite mengangguk sambil senyum.. “betul la tuh..nak hindarkan isteri dari  perasaan takut kene la buat..abis tuh u takut ker?”..eh eh orang tua..terpaksa la kite jawab, “xtakut”..hahaha.. “kalau xtakut bagus la..tapi kalau takut terpaksa la i pun buat jugak..xbaik tau biarkan isteri dalam ketakutan”..πŸ™„πŸ˜’

Ewah ewah orang tua nie..kemain lagi kan..nak kene himpap ke.. “i xnak tapi dah kalau u takut..i nak buat macam mana..kene la i hilangkan takut u tuh”..aik, xhabis lagi?..πŸ™„πŸ˜’

Menyesal pulak rase tunjuk..
Nie la post yang kite tunjuk dekat hasben kite..bikin onar betul la..nyesal tunjuk tau..

Okayh habis pasal takut ke tidak tuh..sabtu lepas, hasben kite belanja anak2 tengok wayang..so tempat yang selalu kami pegi kalau nak tengok wayang adalah one utama..tah la kiteorang lagi prefer kat sana compared to tempat lain..so bile dah sampai sana, kiteorang dinner dulu la siap2..and everytime lalu nyonya colors, mesti akan stop tengok ade x kuih feveret kite..setiap kali stop mesti frust sebab setiap kali tuh la kuih tuh akan habis..

And sabtu lepas memang rezeki kite la..sebab kuih feveret kite ade u’olls..
Kuih lepat ubi..sedapnyeeeeeeeee..

Kite beli 3..sekali kene paw dengan anak la pulak kan..bile dah kene paw dengan anak, terpaksa la hasben kite beli lagi 3..hahahahahhaa..hah makan la kau sampai lebam..4 lepat ubi kite sorang je..satu anak makan, satu lagi hasben kite makan..puasssssssss dapat makan lepat ubi..sedapnye lahai lepat ubi nyonya colors nie..manis semua cukup..

So ya, lepat ubi???..checked..kihkihkih..

And kite ade beli satu binatang yang amat2 comel..binatang ape?..
Nie haaaa binatang tuh..hahahahahaha..

Comel gile..before beli kite dah cakap dengan hasben kite..hasben kite cakap xyah beli sebab dah ade diffuser buat ape nak beli lagi diffuser..baik duit tuh buat beli minyak eo u katenye..tapi sejenis falsya kan..kalau nak tuh nak jugak..hahahaha..

Senyap2 kite beli tau2 runner dah hantar kat depan rumah.. “lah, beli jugak ke?”..kate si suami bile nampak si isteri bukak kotak wrapping..si isteri hanya mampu senyum dan si suami hanya mampu menggelengkan kepala..wakaakkaakkaa..

Kite suke diffuser owl nie sebab ade macam2 bunyik..lagi syahdu bunyik, lagi senang la anak2 nak tido..kite try sekali je pastu masuk kotak balik..dah sampai masa baru keluarkan..comelllll..owl nie dah kehabisan stock dah..hujung tahun baru re-stock balik..mujur la kite dah booking aiap2 dekat kawan kite... “rezeki kau betul la nyah..kawan aku ade extra stock..kalau tidak memang hujung tahun la baru ko dapat diffuser nie nyah”..alhamdulillah..

Ehhh jangan salah paham tau..kawan kite tuh perempuan..bukannye ahpond..hahahahahaha..wanita tulen hokeyh...kihkihkih..memang kiteorang berborak gitu...

Okayh dah itu je untuk hari nie..rajin pulak lately nie kite menaip..kihkihkih..

1 comment:

  1. Akak suka lepat pisang..lepat ubi Nyonya Colours x pernah cuba lagi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...