Tuesday, September 10, 2019

:: "Bulat-Bulat" ::

Bulat-bulat???..ye bulat-bulat..itu la ayat yang hasben kite cakap dengan kite.."skang nie nak lukis u senang je..lukis bulat-bulat-bulat-bulat, dah jadi u (pastu dia punye gelak macam kelakar sungguh la joke dia..sakit betul hati)"..and kebetulan lepas hasben kite cakap pasal nak lukis kite senang tuh, lalu pulak satu kete nie..terus hasben kite kate, "hah, panjang umur..u buat ape duduk silang kaki kat situ..xsejuk ke?..orang duduk dalam kete yang u duduk luar kete dah kenapa..tgk tuh domok, kan dah macam u dah tuh (seperti biasa..dia sambung lagi gelak)"...gggrrrrr!!!...

Apa jadahnye kau letak patung Michelin kat bumper kete kau bangggg!!...siap kaki bersilang bagai..naikkkkkkkkkk je tauuuuuu!!..eeeiii punca sungguh lahai..itu la punca hasben kite duk nganjing kite buat ape sampai silang kaki and tanye kite sejuk ke tidak..hahahahahaharamjadah betul la..apo pesyen tah letak patung michelin kat bumper kete..ingat kiut ke canner?..xhabis situ je..boleh x hasben kite paksa kite silang kaki.."cer u silang kaki macam tuh..cuba la..cepat la"..kite malas nak layan..tah mende2 tah..huuuhh!..ingatkan bila xlayan, senyap dah orang tua tuh..boleh x dia xpuas hati..sebelah tangan pegang stering, sebelah tangan lagi duk adjust kaki kite..nak jugak kaki kite nie bersilang.."haaaaa tgk nie tgk nie..kan sama tuh..hahahahahaha"..uurggghhh!!!..

Ingat kite nak berdiam diri je ker?...lepas tuh tangan kite jadik ketam la..gerammmmm!!..macam la dia tuh kurus nau nak kutuk2 kite nie bulat-bulat-bulat-bulat..

Itu belum lagi, "femes u skang domok..siap ada papan tanda lagi untuk u?"..kite memula blur lagi..siap tanye pulak tuh, "papan tanda apa?"..dengan tanpa rasa bersalah dia jawab, "lahhh, xnampak ke tadi..kan tadi ada papan tanda "kenderaan berat ikut kiri"..xnampak ke?..u kan kenderaan berat..sebab tuh la kene ikut kiri, duduk sebelah kiri (co-driver)"..as usual dia akan gelakkkkkk macam lawak sgtttt...eeeiiii, sakit hati kite wak!..nasib baik suami..

Alah, tapi kite xamek hati pun hasben kite cakap gitu..ayat2 gitu la yang buat kami bergurau senda selepas itu..kalau orang kat kete belakang tengok mesti tah ape yang dipikirnye..itu dalam kete, kalau kat rumah dah lama dah hasben kite kene himpap dengan kite..haaaa, rasakan bebanan "kenderaan berat ikut kiri nie"..geram betul..hahahahaha..kadang kite saje je la cakap, "abis tuh, xleh terima ke kalau i gemok"..and ayat yang selalu keluar dari mulut dia adalah, "u pernah kurus ker?..hahahaha..tapi u kan forever domok aiiii"..xtau nak geram ke nak sakit hati ke nak gelak ke..sebab hasben kite cakap dengan nada gedik nau..mix feelings betul..kite kurus pun hasben kite cakap kite gemok..jeles lettew..kalau gemok, lagi la dia cakap gemok..wakakakaka..

Belum lagi kalau dia buat pick up line dia..baru nie kite ada la sebut yang kite rindu sangat nak berlari and xmerasa nak masuk half marathon..lepas tuh dia jawab, "xpe la..u xdapat berlari marathon kat jalan raya, tapi u boleh marathon terus ke hati i"..wakakakakakakkaa..nasib baik la kite xminum air masa tuh..kalau tengah minum air, mau tersembur semua air yang ade dalam mulut...hahahahahahahahha..ehh, bukan itu je la..banyak la lagi hasben kite tetibe buat pick up line dia..gelenyaaaa nau..hahahahaha..

Ya Allah, kita bersyukur sangat Allah jodohkan dia untuk kite..xboleh nak bayang kalau jodoh kite dengan orang lain..hasben kite melayan semua kerenah kite dengan sabar..tipu la kata setiap masa dia bersabar..hahahaha..tapi sepanjang kawen baru 8 tahun nie, boleh kire la dengan jari berapa kali dia balas balik marah kite dengan marah..kihkihkih..most of the times dia akan bersabar dengan kerenah kite yang tah pape nie..kadang kite sendiri rase susah sebenarnye nak handle sejenis manusia yang bernama falsya..sebab sejenis falsya nie soooo unpredictable..perangai tah mende2 je kadang..kalau kite bebel2, paling kuat dia akan reply, "kenapa mommy tuh, macam mak nenek suka bebel2"..dia akan buat2 tanya anak2 la..xde direct kite..ngeeee..

Belum lagi kalau kite mood swing..kalau period mood swing tuh biasa..kadang xperiod pun mood boleh swing..ahahaha..selalu kalau jadi gitu, hasben kite akan senyap je..ye lah, dah kalau tanya sepatah jawab sepatah kan..baiklah dia diam je..kadang kalau hasben kite turun dari floor ofis dia lambat pun dah boleh buat muncung kite sedepa..muka xyah cakap la..dah macam tertelan 3 botol cuka dah..kihkihkih..dah tuh, kalau xtunggu setengah jam sejam memang xsah..kite dah la jenis xsuke menunggu..menunggu pulak tanpa khabar berita..lagi la buat gua hangin..itu yang muncung sedepa tuh..

Baru nie kiteorang sefamily pegi bercuti dengan kawan2 rapat hasben kite..geng brotherhood dia gitu..ada la terkeluar satu topik nie..so kite pun cerita la jugak kisah dulu2..then ade la ayat kite, “nasib baik la masa tuh wan dah berubah jadi lebih penyabar, lebih cool and lebih relax..kalau x, i xtau la..mesti kiteorang xjadi kawen”..and best friend hasben kite pun bersetuju dengan kite..kawan hasben kite pun cakap yang hasben kite banyak berubah..memang bila dengan kite hasben kite banyak sangat berubah..kire kite perempuan yang beruntung la..sebab masa tuh hasben kite macam lebih appreciate perempuan..even hasben kite pun cakap bende yang sama..mungkin sebab hasben kite dah dapat perempuan yang dah bertahun dia cuba try nak ngorat and perasaan tuh masih ada sampai la ke hari yang hasben kite berani luahkan perasaan dia
untuk yang keberapa kali..wow, perasannye..hahahaha..

Salah seorang isteri kepada kawan baik  hasben kite pun ada cerita, masa kite terima hasben kite dulu, hasben kite kemain lagi happy..xterkira happy dia..sebab hasben dia pernah teman hasben kite letak surat dalam peti surat rumah kite..kihkihkih..and yang mana kawan baik dengan hasben kite tau la cemana perasaan hasben kite dekat kite masa tuh.."u, u nak tau x, akhirnya wan dapat jugak falsya..lama wan try tau"..gitu2 la ayat lebih kurang..hahaha.. balik rumah kite tanya la hasben kite pasal surat berjela2 tuh.."u ker yang bagi surat tuh..selama nie i duk ingat @#%&$ yang bagi"..kemain hasben kite menggeleng kepala.."sape kate i letak surat..i letak coklat je"..masa tuh kite macam, "ehh, u ke yang letak coklat tuh"..setelah berbelas tahun baru kite tau siapa yang punye angkara letak coklat dalam peti surat..hahahaha.."abis tuh yang bagi surat panjang berjela tuh bukan u la..so betul la @#$%& yang bagi surat tuh"..sambil gelak hasben kite jawab, "u pun tau kan tulisan i..dengan tulisan macam tuh u rase i sanggup ke nak tulis sampai 4 helai kertas"..betul jugak..hahahahahahaha..adoiiii..muka kemain lagi gaya gangster nau, tapi letak coklat dalam peti surat rumah kite..so sweet..kihkihkih..

To be honest, kite sendiri pun x expect yang dia adalah jodoh kite..sebab tah la..umur kite belasan tahun hasben kite dah try nak ngorat2..kawan2 kite pun ramai dah yang tolong hasben kite untuk hint2kan yang hasben kite suke kite..tapi tetap la jawapan kite akan sama.. “aku xleh la..takat nak kawan2 boleh la..nak serious nie aku ermmmm, ermmmm, better kawan la kut”..sekali amek kau..takat kawan2, better jadi kawan sudahnye jadi laki kau..wahahaha..member2 yang batch kite siap pelik, "cemana korang nie boleh together nyeah"..

Skang nie hasben kite sokmo duk salahkan kite sebab xterima die dulu2.. “kalau u terima i masa tuh, anak kite dah berderet2 dah..dah boleh buat team bola”..wah wahhhhh, satu team bola bukan ke ade 11 player..🙄.. “u rase kalau i terima u dulu2, masa zaman u muda, masa zaman i muda, masing2 dengan kepala pikir nak enjoy, dengan u masih xberubah lagi, masih dengan kepala angin u, masih dengan perasaan xmenentu, u rase kite akan sampai kawen ker?..ade la tuh hikmah kenapa Allah jodohkan u dengan i after 9-10years”..tapi tetap ade jawapan balas dari hasben kite.. “mana mungkin i xnak kawen dengan domok aiiii"..hurmmmm..

As of today, hasben kite adalah jodoh yang terbaik untuk kite..xberani nak cakap forever..in the future xtau lagi macam mana percaturan Allah untuk kami..cuma mampu berdoa semoga perkahwinan kami diberkati dan dirahmati Allah..dan semoga berkekalan hendaknya hingga ke jannah..amin3..
 

 Entry nie bukannye nak hint2 untuk mintak ape2 present dari hasben kite tau..hahahhaa..mementang ler nanti hasben kite nak ke obese next month..dan2 je keluar entry khas die saja padahal sebelum2 nie xde pun nyeah...huahuahua..alah bukannye laki kite duk baca blog kite..rugi je nak hint2 kat sini..kalau kite nak hint2 pun, xyah hint2 dalam blog..kite hint2 direct je..so far xde la nak ape2..ehh, nak ape2 tuh memang la ade..ngeeeee..memang la ade jugak duk hint2, tapi tidak la kate nak hint2 untuk hasben kite belikan..memang kite plan nak beli sendiri..tapi kalau hasben kite gunakan hint2 tuh untuk birthday present kite, why not..aiii terima je pemberian hasben aiii..wakakakaka..

Kite nak beli nie,
Garmin Forerunner® 645 Music

Ikutkan nak beli this year tapi this year macam banyak bende yang lagi penting nak kene bayar..so tangguhkan dulu la untuk next year..plus, kite xrushing pun nak beli sebab bukannye boleh beria pakai pun..kite kan tengah gantung kasut untuk sementara waktu..so yaaaa, no rush!!..hehehe..

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...