Wednesday, September 11, 2019

:: Hantu Nasi Lemak ::

Hasben kite la duk panggil kite hantu nasi lemak..bukan takat tuh je..dipanggilnye kite, peminat tegar nasi lemak, penggila nasi lemak..sebab hasben kite kate kite nie sebenarnye suka makan nasi lemak..

Memula kite mcm deny la jugak kan ape yang hasben kite cakap.."mana ade i suka makan nasi lemak"..tapi bile pikir2 balik, aah la memang kite suka makan nasi lemak sebenarnye..asal weekend je, mesti kite mintak hasben kite belikan nasi lemak paru untuk breakfast..

Paling kite suka makan nasi lemak yang jenis nasi lemak bungkus yang kecik2 tuh..kene pulak dengan kesedapan sambal nasi lemak tuh kan..perghhh!!..sambil makan boleh senyum la..tapi xbanyak yang jual nasi lemak bungkus kecik2 tuh sambal sedap..

Kat food court ofis kite ade brader nie jual nasi lemak bungkus waktu petang..sedappppppp gilerrss sambal die..serious sedap..tp brader tuh start jual pukul 3 ke atas utk makan petang..masa tuh perut tengah kenyang nak makan cemana..ye dok?..tapi kalau kite xmakan lunch, memang petang kite akan turun tapau nasi lemak..

Sebenarnye baru skang nie je pun kite duk gila nak makan nasi lemak..masa aktif berlari, masa makan minum masih terjaga, xterliur pun dengan nasi lemak..dengan air manis pun xleh nak telan sangat..tapi sejak dua menjak nie je yang asyik nak makan nasi lemak..kihkihkih..

So pagi tadi, otw nak ke ofis, tetibe macam teringin nak makan nasi lemak tanglin..bile tanye hasben kite, "sempat ke nak tapau nasi lemak tanglin..i kelaparan teruk nie", die jawab, "sempat je"..makanye bile dah jawab sempat, singgah jap la tanglin beli nasi lemak..
nie haaa nasi lemak limpa untuk santapan kite pagi nie..sedapnyeeeeee lahhhhaaaahhaaaaiiii..

Puas dapat makan..memang pagi tadi kite kelaparan gile..tuh hasben kite cakap, "memang la lapar perut tuh..malam semalam makan char kuey teaw je kan"..aah la betul jugak..dah la makan char kuey teaw je..portion jangan cite laaaa..sikit ya amat2..5-6 kali suap dah habis dah..ape je..memang tidak la nak repeat balik..halus sangat portionnye..

Kite dengan hasben kite makan Sanny char kuey teaw kat gerai betul2 sebelah istana budaya..tiber je kan sesat kat situ..sebenarnye hasben kite ade invitation dinner ofis die kat area2 situ..invitation yang wajib pegi sebab nama dah naik..kalau xpegi nanti kene question..silap2 kene bagi surat tunjuk sebab..hahahaha..kite ikut sekali tapi kite duk dalam kete je..petang tuh hasben kite fetched kite kat ofis dulu..itu yang sebelum pegi tuh hasben kite bagi kite kenyang dulu siap2..xkan die pegi sana untuk makan tapi bini yang ikut sekali nie dibiarkan kebulur dalam kete..hehe..

Tapi kan tapi kan..menyesal kite xbalik rumah dulu..haishhh..ingatkan kejap je sebab hasben kite kate die pun xnak lama..tapi ade la dekat 2 jam lebih kite duk nunggu dalam kete..itupun event xhabis lagi hasben kite dah keluar dah..menyelinap keluar katanye sebab xsenang duduk kut dalam tuh duk mikir yang die tinggalkan bini die dalam kete lelama..hahahahaha..

3 comments:

  1. sedapnya nasi lemak. biasa makan nasi lemak pagi je. kalau bungkus kecil kecil guna daun pisang lagi best

    ReplyDelete
  2. dappnya..
    kat sini ada gak yg masak2 nasi lemak tapi tak sama sbb takleh pilih lauk2 mcm ni la.. dap dap!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...