Wednesday, July 27, 2016

:: Dah Kalau Namanya Perempuan ::

Ye la, betul la..

Dah kalau namanye perempuan, mmg xkan dpt berpisah dgn makeup..xkisah peringkat umur yg mana pun..baik budak kecik smp la ke org tua..asalkan perempuan mmg gitu je la..

Bile sebut pasal budak2 dgn makeup nie, teringat anak aziz m.osman yg si ara tuh..kemain pandai makeup..siap dgn video tutorial makeup lg ko..korang hado..nan hadoooooo hokeyh..hahahaha..comel je tau..geram je nengok si ara tuh..abis makeup mommy die jadik mangsa..dh la makeup mommy ko mahalllll nak oiiiii..dgn jenama gitu pengsan achik kalau anak dara achik main makeup achik..

Qisya skang nie duk observed kite bile kite makeup..kite tgh makeup, die berdiri kat sebelah dgn tangan die duk imitated ape yg kite buat..tangan die pun ikut sama movement tangan kite..kite pakai blusher kat pipi, tangan die pun ikut jugak..kite pakai eye shadow, pun tangan die ikut jugak..kalau letak bag makeup kat tmpt yg senang die nak capai, mmg jaga baik la pastu..menangissssssss..
Tengok la tuh..nie kes terlepas pandang letak bag makeup kat tmpt die boleh capai la citenye nie..

Penah qisya main compact powder kite..dikoreknye abis..apolaie, menjerit la kite..walaupun hanya Dior dan bukannye Chanel, menjerit tetapppp menjerit ko..

Kite jarang makeup..jarang sgt makeup..gie opis mana makeup..muke sokmo togel xde makeup..kite lg prefer natural beauty (ayat coverline)..auwwww..muahahhaha..kalau kite makeup gie opis, mesti semua org pandang pelik..buang tebiat ke ape si falsya tuh..xpenah2 makeup tetibe makeup pulak..ngeeee..

Sbb tuh makeup kite jenis yg tahan bertahun2..makeup hantaran kite ikutkan ade lg..byk lagi tau..kite stop pakai sbb muke kite dh start gatal..

Mana xnye, nak kat 5tahun dh kut..sayang nak buang tapi mmg xpakai dh la..kulit getis mcm kite nie mmg xleh pakai sebarangan..kang ber-blusher original smp penah kene tegur ngan kakak kite.."ko duk umah je pun smp kene pakai blusher ker?"...grrrrrr..nasib baik la die punye merah mmg nmpk mcm pakai blusher..tp itupun dh pedih woooo..

Babai Dior, welcome Lancome..

5 comments:

  1. ala cantik nyerrrr nantu mama!! meh sini nak kiss kiss!

    ReplyDelete
  2. hamboi, kita jangan kan Dior, maybeline pun kalau nampak anak main kita dah jerit dah. hehehe

    terbalik dgn kita, kita ni mmg selalu make up lagi lagi eyeliner. sekali tak makeup orang ingat tak sihat.

    tapi dah sarat ni malas nak mekap. dahla hari tu kena allergy. samalh, mcm pakai blusher -,-'' gatal and pedih takyah cakaplah

    ReplyDelete
  3. Itulah dikatakan naluri perempuan.
    Dah comel tak payahlah make-up Qisya:)

    ReplyDelete
  4. pandai qisya bersolek yer... anak dara gitulah... Lyssa anak dara akak tu dah pandai berlipstik skrg ni.... nak juga pki lepas tgk mama nya pakai...hehe

    ReplyDelete
  5. gegurl gtu la...so mommy kena simpan tmpt yg susah die nk grab..nk2 yg makeup mhl..kn nangis...hehe...tisya pn suka melaram juga...dlu krim muka nenek smp ke rambut die guna..lipstik nenek pn pernh patah...mujur nenek xmarah...kalo mama punya siap la hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...