Wednesday, July 13, 2016

:: Tiarap ::

Ade budak dh boleh tiarap..tp yg kelakarnye die xreti nak kalihkan balik badan die..kihkihkih..
Nie la budak tuh..hehee..#4m24d

Bile tiarap, ailio meleleh, abis basah comforter tuh..lenjun u'olls..hahaha..

Kite xtau la si dobot nie cepat ke lambat ke tiarapnye..kite xkisah pun janji die boleh tiarap..ikut perkembangan yg sepatutnye..

Eh jap, kite bukan nak berlagak kate anak kite boleh meniarap..kadang typical melayu nie kan, xsemua tp sesetengah la..ade yg baca dengan hati yg sakit, hati yg xelok, hati yg busuk..so ape saje yg org cite semua die akan cakap mcm2..salah anggap la senang cite..

Example like berat baby..kadang biasalah mak2 nie kan suke nak update org2 yg mengikuti perkembangan anak2 memasing nie..ghelenya sungguh..hihi....kite la salah sorang mak2 yg ghelenya tuh..ngeeee..tp xde la kate bile update tuh nak kondem berat anak org lain..up bende yg xde kene mengena ngan anak org kut..semata2 anak sendri je pun..

Saje la letak berat anak berapa..tp ade sesetengah mak2 nie yg sentap lebih2.."eleh, tau la anak ko umur lebih kurang anak aku..xyah la beria nak hashtag bagai berat anak ko berapa..tau la anak aku xseberat anak ko"..

Ehhh, jgn ingat xde mak2 yg gitu tau..sbb ade la kite sebut skang nie..dlm ayat tuh xde pun mentioned, "berat anak aku dh 5kg padahal umur baru sebulan..anak korang yg umur lebih kurang anak aku boleh lawan ke"..kalau ade kuar ayat gitu, nak beria sentap nak maki smp kene balas status balik, silakan la..tp nie xde..mmg xde kene mengena ngan berat anak org lain..ehhh, mmg ape2 kite bende yg kite cite xde kene mengena langsung haih..semua pasal diri sendri dan anak sendri..tp kalau nak sentap gak xtau la..nie xsemua la mak2 gitu..sesetengah je..biasalah lain org lain hati die kan..

Ehhh dh termelalut dh..hehhee..xde la bukan ape..baik la kite ckp awal2..dari kang ade yg sentap bagai..mana tau nnt ade yg kate, "kecoh..tau la anak ko dh boleh niarap..xyah la hashtag umur anak ko meniarap bile"..muahahahaha..

P/s : Kite kan kalau org xsuke, lg la kite suke nak menghanjeng..wakakakakakaka..

10 comments:

  1. hahahaah..! pelik ar ada gak org mcm tu. takleh tgk org senang, gitu la.. adaaaa je cari pasal. waklek watpis sudaaa.. biasa la perkembangan budak kan berbeza2..
    btw, good job baby dobot! bila tah dpt jumpa ni haihh!

    ReplyDelete
  2. Alaaaa dah jadi askar ! hehehe...comel sangat nie lagi-lagi video smlm main air liurrr tuh rase nak cemolot je tau...kekekekeke....

    alahhhh dik..lantak ke orang yg dengki ituuuuuuuu..orang sakit jiwa sakit mental memang gituh ! Kita chill chill biar dia giler sensorg..kekekek..

    ReplyDelete
  3. hahahah takpe la sya, lambat atau cepat , janji anak2 kita semua sihat dan baik, alhamdulillah kan....comey si dobot ni, nak jumpe dobot ni

    ReplyDelete
  4. Kuat juga angkat kepala tu Falsya
    Sebab ada yg baru meniarap nanti kepala terlentuk ke bawah.
    Hero ni leher dia kuat:)

    ReplyDelete
  5. comel dobot!!!
    tula kadang2 orang2 ni depa suka baca pastu iri hati..patutnya tumpangla doakan anak2 sndiri jugakkan....sbb lain anak lain perkembangannya..kalau sama semua...dah tau la bila anak kita blh bercakap..berlari...baca ABC...heheehhe

    ReplyDelete
  6. Kita tak kisah pon orang nak sharing detail pasal anak. Sbb development budak lain2 kan. So... tak payah nak sentap mentap sangat kan.

    Yeayyy... Harraz baru nak memusing2 kan badan. Tapi ahad haritu dah meniarap. Sekali tu jer lah ☺☺

    ReplyDelete
  7. sekejap jer masa berlalu..tup tup dah besar..
    selamat hari raya buat falsya sekeluarga..lama tak ngomen kat sini :)

    ReplyDelete
  8. lalalalala...dah pandai...hihihih...salam aidilfitri

    ReplyDelete
  9. tak paham dengan setangh orang dok kondem anak orang lain..hishh..i is tak suka tau..kih2..
    moga si comel membesar dengan sihat

    ReplyDelete
  10. Comel baby sis.. Bam bam! Hihihi Reen singgah dan follow blog sis. Jemput singgah blog Reen.. Dan Selamat Hari Raya...!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...