Wednesday, July 20, 2016

:: Mempergunakan Anak ::

Hahahahaa..teruknye ayat mempergunakan anak tuh..saje je nak bagi mcm pedas sikit tajuk..bile kebuntuan nak letak tajuk berlaku, tuh yg keluar tajuk meghepek2 tuh..ngeeeee..

Kadang kan kite as mak2 nie mcm kene gunakan nama anak baru la somi akan setuju dgn ape yg diminta/dibincangkan/diperkatakan..somi u'olls gitu x..somi kite ye..tp xde la setiap kali..and xde la kalau xgunakan peranan anak2 tuh xjalan ape..kihkihkih..

Somi kite when it comes to anak nie mmg itu la weakness die..contohnye, mcm nak gie keluar..kadang2 bile time die mcm malas nak kuar, nak relax2 kat umah, kite lak ajak keluar..bukan la kate kalau kite ajak xjalan, jalan jer tp mcm liat la..pastu suke menghanjeng2 kite..in the end mmg akan kuar tp lepas kene pujuk dgn pujukan yg power la..wakakakakak..

But when kite sebut, "jom la keluar..sian qisya boring..asyik duk umah jer..sian qisya"..ecececeh..dan2 je senang je nk kate ok..🙄

Okayh, cut the story short..

Yang paling latest..

Kisah ipad..

Ipad 2 yg menang dari hasil contest Safi. Dh berusia almost 5 years..how do i know almost 5 years?..because time kami 4 sekawan gie collect hadiah nie, kite baru je pas kawen..baru sgt..inai masih dijari lg u'olls..tahun nie, insyaAllah baru nak masuk 5 tahun..

Screen ipad dh 2 kali tukau..baru je tukau screen utk kali kedua, dan dan lak bunyik speaker mcm pecah..berpasir2 bile bukak video..xkan nak mintak somi kite tukau baru suke2 hati kite bg modal ailio jer..kene la main dgn jiwa skit..kihkihkih..

Isteri, "domok, speaker ipad dh mcm pecah2..sian qisya tgk you-tube dgn speaker gitu..pastu bile x puas, asyik la sakau henfon i"

Somi, "tuh la i pun perasan speaker die dh pecah"

Okayh, this is the part where i use, "the power of ayat isteri"..muahahahhaha..

Isteri, "agak2 berapa harga nak repair speaker die..sian qisya..pastu henfon i pun jadi mangsa die..u mcm xtau kalau henfon dh ade kat tangan die nak amek susah..dh kene berebut ngan anak lakdah"

Somi, "hurmmmm, asyik repair je ipad tuh, kite beli yg lain je la"

Okayh, message delivered..yes!!..

So kebetulan scrolled fb nana mia, die menang contest..dpt ipad mini 4..terus cargas aii wassap nana mia kate kalau nak jual kite nk (selepas wassap nana baru tanye somi kite..hihihi)..sekali nana kate, boss die dh booked dh lama dh..huwaaa melepas..

Tp nana kate nnt die tlg tanyekan geng2 contest yg mana menang mana tau dieorg pun nak let go jugak..bile dh ade, nana send nombor org tuh..dh wassap dh deal and end up closed deal..of course la smbl deal tuh kite tanye somi kite ok ke idok rege tuh..bile somi kite ckp okayh then baru la closed deal..sbb die yg akan membayonye..

Somi kite gie collect kat putrajaya..
Bile barang dh selamat smp ditangan, somi kite send gambau nie..okayh la u'olls..nie la untungnye beli kat org2 yg nak let go hadiah contest..dpt rege bawah dari market price..
Esoknye tuh, terus somi kite gie low yatt beli casing ngan pasang screen protector..

Semua utk anak die..

Tp kan, tp kan, kadang kan, kite suruh qisya guna ipad lama..sbb kite nak guna ipad baru..nak main game Sims..wakakakkaak..

p/s : kite tgh bizi bizi bizi sebizi bizinye..sorry sorry sorry dekat semua yg drop by blog kite and drop comment..kite xsmpt nk membalas..sorryyyyyyyy..

2 comments:

  1. alasan anak nak jalan sebab boring tu pernah jugak kita guna. heeheh =p menjadik

    ReplyDelete
  2. Hahahahhaa...pandai2...hahahahah
    No comment...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...