Monday, July 25, 2016

:: On Standby ::Praying For Miracle ::

Kite sedih sgt sekarang nie..sakit dada rase menahan sebak..

Auntie kite masih lg dlm ICU dekat Hoshas Temerloh..plan nak balik temerloh ari sabtu tp pagi tuh mak kite kol kate xyah balik sbb mak kite gie sekejap jer..abis je waktu melawat tengahari tuh terus nak balik kl..lgpun auntie kite bg good responed..alih2 petang tuh kite kol kak long kite tanye pasal bende lain, then kak long kite kate die nak balik temerloh ahad pagi (semalam) sebab auntie kite makin teruk..

Terus rase xsedap hati..mcm mana pun ahad pagi (semalam) tuh kene jugak balik temerloh..by hook or by crook!..

Sampai2 hospital, kiteorg kene take turn nak naik icu..sbb budak2 kan xleh masuk..so kite bg kakak kite naik dulu..dieorg dh turun baru kite boleh naik pulak..dh naik, masuk je bilik icu, nmpk je uncle kite, Allah, xtahan sebak..lepas nmpk uncle kite, tgk lak auntie kite yg terbaring..dgn berselirat wayar kat badan, dgn hanya bergantung pada mesin oksigen utk bernafas..yes, she's in coma..;((((

Tanpa segan silu, berjurai2 air mata kite..time tuh auntie kite masih koma and dialisis tgh berjalan sbb kidney failure..;((((

Uncle yie : "uncle yie xkisah dh auntie ima sakit ape pun..uncle yie boleh jaga..yg uncle yie nak skang, auntie ima bukak mata pandang uncle yie, panggil "abang" je dh cukup dh buat uncle yie..janji auntie ima sedar..itu jer"

Sayu sgt bile pandang muka auntie kite..kite xtau nk buat ape hanya doa yg dpt kite titipkan..;(((

Xlama lepas tuh kite ngan somi kite keluar sbb nak bg org lain masuk pulak..sbb hanya 2 org je yg dibenarkan masuk..bile semua dh turun bawah sbb dh abis waktu melawat kul 2 tuh, tetibe ternampak mak kite ngan uncle kite kat luar cafe..sebelum tuh mak kite kat dalam cafe..uncle kite pegang tangan mak kite..terkejut mak kite sbb tangan uncle kite sejuk sgt..uncle kite tarik mak kite kat luar..uncle kite nmpk down sgt masa tuh..ya Allah kesian die..
Allahu..sumpah sedih bile tgk gambar nie..masa menaip nie pun air mata xdpt kite nak tahan dari berjurai2..

Time nie uncle kite tgh menangis smbl bgtau condition auntie kite kat mak kite..xlama pastu sorang-sorang keluar pegi kat uncle kite..
mmg semalam saat yg paling sedih..

Actually, lepas je semua turun, doctor panggil uncle kite update psl condition auntie kite..

Doctor kate badan auntie kite menolak darah yg dieorg masukkan..platlet darah makin menurun and makin menurun + organ failure..doctor suruh uncle kite standby for any worst situation..tuh yg uncle kite yg dh down lg sgt down..

"aku dh xde sape2 dh zan..aku ade hang je..hang ade sini dengan aku, aku rase kuat sikit"
*uncle kite ckp kat mak kite..uncle kite mmg rapat dgn mak kite..and mmy family kiteorg sgt close..sbb tuh la kite sedih2 sgt..;(

pagi2 bukak FB, scrolled news feed, nmpk gambar nie..dan2 terus air mata mengalir..dh la tgh jammed..dari xpakai shades terus pakai shades..

"Auntie ma, bgn la..nnt kite plan buat family day okayh..kan auntie ma nak sgt buat family day, berkumpul2 yg mcm kite buat dulu..auntie ma sihat je nnt kite plan wat family day..bgn la auntie ma"..;((((((

9 comments:

  1. Allahu..berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul..
    akk doakan auntie Ma sis cepat sembuh...
    semoga ada keajaiban dr Allah swt...
    semoga permudahkan segalanya

    ReplyDelete
  2. Salam takziah kak...
    Banyakkan berdoa..sedekahkan bacaan yassin...
    InsyaÁllah Allah tidak akan menguji hambanya jika hambanya tidak kuat..
    sokongan ahli keluarga adalah amat penting di saat begini..
    nieyl doakan semoga auntie akan cepat sedar.>Amin...

    ReplyDelete
  3. Allahuakbar. Moga Allah permudahkan segala urusan aunty dan kembali sihat dan pulih seperti sedia kala. Amin. Be strog kak.

    ReplyDelete
  4. Allahurobbi... sedihnya kakak baca ni Falsya.
    Berdoa ajelah yg kita mampu saat begini
    Moga auntie ma kuat dan sembuh utk bersama kelaurga

    ReplyDelete
  5. smoga antie falsya cpt baik & bole sedar seperti sediakala

    ReplyDelete
  6. in sha Allah moga ada keajaiban...kite jgn putus doa...tu sya, ajal maut jodoh semua rahsia Allah...kite sebagai hambanya jgn putus utk doa dan tawakal....

    ReplyDelete
  7. sebaknya rasa. tambah sedih tgk gambar bawah skali tu :'(
    moga aunty ima cepat sembuh. sama2 kita doakan... :(

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan semua urusan makcik..lepaskan kalau itu yang perlu dik :( kita doakan yang terbaik untuk dia :(

    ReplyDelete
  9. sedih sgt... semoga di berikan kesembuhan pada auntie Sya... insyaallah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...