Thursday, July 21, 2016

:: Lori Masuk Bandar/Highway ::

Setiap pagi kite gie keje mmg lalu duke highway..itulah laluan kite pegi balik keje, isnin smp jumaat..setiap pagi mmg byk sgt lori2 yg lalu duke seiring dengan kereta and motor yg nak pegi keje..

Yang kite pelik, bukan lori nie xleh masuk bandar or highway on certain-certain time ker..certain-certain time tuh time tgh peak hour org nak gie keje..

Pagi2 nak gie keje selalu dgr kat radio sana sini jammed sebab accident yg melibatkan lori2 nie..lori dgn motor, lori dengan kete..kadang syok2 sendri die sorang2 je pun jadik boleh accident..lori terbalik la..

Kalau xmelibatkan nyawa org lain xpe la jugak..nie pasal dieorg xikut road rules/law, ramai yg kehilangan nyawa disebabkan dieorg..member ofis kakak kite ade few yg meninggal kene langgar ngan lori otw nak gie keje..driver lori nie duk terlanggar kete la motor la, nyawa org yg bawak kete ngan motor yg melayang..nyawa dieorg okayh jer..

Bukan la nak ckp semua driver lori bawak lori mcm hanat, xsemua..tp setiap lori yg kite nmpk, siap beriring ngan kite lg..kemain laju peginye..lagi laju dari kite okayh..kite bawak 100-120km/h, dieorg siap boleh potong siap lepas tuh dh ke dpn dh..
Depan lori..
Belakang lori..
Lori nie mmg bawak laju gile i tell u..siap berasap tayar..

Turun dari duke after u-turn kat dpn sikit then menghala ke pulapol..dpn kite ade lori tanah..kebetulan ade polis traffic 2 org lalu..dieorg tgk jam kat tangan, dgn slow motion lalu sebelah lori tuh sambil ketuk2 jam die kat tgn sambil pandang driver lori..apo laie mmg kene tahan la kan..padan muke..kihkihkih..

Kalau JPJ duk meronda2 kat highway2 or jalan yg jadik laluan lori2 nie, mesti satu hari (pagi sahaja) je dh boleh cukup quota saman dieorg..ngeeeeeee..tp tuh la, by right, JPJ ke polis traffic yg kene pantau lori2 nie.. hurmmmmm..jap nak pikir jap..karang or esok2 kite jumpa lagi la..kalau ingat kite bg la jawapan..kalau xingat tuh maknanye kite dh jawab dlm hati..muahahahahha..

3 comments:

  1. Takut juga lalu sebelah lori...bole nk elak...nk elak huhu

    ReplyDelete
  2. Memang pun kak...
    kat area nieyl ni pun sama...
    kalau yg laju tu laju..
    mana yang slow tu..Ya Allah slow tapi duduk lorong tengah..boleh??
    ish...

    ReplyDelete
  3. sama masa akk pegi keje dr melati ke melawati..belambak2 lori...pelik jugak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...