Monday, July 17, 2017

:: Laki Bini Teringin ::

Every year kalau hari raya mmg mak kite akan buat lontong..mmg my feveret tau lontong..bukan feveret kite je la..hasben kite pun suka..

Tapi tahun nie xde lontong sebab kiteorg balik temerloh raya pertama..sbb tuh mak kite xmasak..kite boleh je nak masak sendiri tapi nak la makan yg mak kite masak..sebab xde sape boleh lawan masakan die kut...paling terkesedapan..xkisah la masak ape pun..goreng telur dadar je pun sedap sgtttt dh tau..sebab tuh la sebelum pegi umah mak kite, kite makan ala kadar je..xberia nak bertambah and janji jamah sbb nak kosongkan perut..kihkihkih..

Tetibe one day tuh hasben kite nyebut.."teringinnye lontong..tahun nie xmakan lontong pun"..and kite pun straight away bersetuju dengan cakap hasben kite..ngeeee.."xpe la nnt memana weekend yg free yg xde open house dan yg xkeluar, i buat lontong la"..

Maka terjadilah lontong semalam (ahad)..sebab kiteorg xkeluar..kite ngan hasben kite xsihat and duk berlawan2 bersin memasing..

tadaaaaaaaaa..kite xsuke makan lontong letak kuah kacang..kite suke makan lontong letak sambal ikan bilis..kalau pedas lagi sedapppppp...slurpp!...menjejeh2 dh ailio aiii...adehhhh...

Adeh, teringat2 lak dah lontong..sedapnyeeeee...masa makan tuh kite tanye la hasben kite mcm mana rase..ye laaa, pestime masak lontong weh..huahuahua.."okayh je, sedap je..xyah dh pegi kg baru kalau tingin nak makan lontong"..hehehe..tp tuh la..walaupun hasben kite kate sedap, tapi tetap rase lain la..maybe bukan makan yg mak kite masak kut..hikhikhik..

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...