Friday, July 14, 2017

:: Kereta Kenari Tuh Peti Ais Ker? ::

Note : hopefully all the kenarians don't feel offended la kan dengan entry nie..xde kene-mengena dengan korang tau..sebab bende nie baru je jadi, and kepala kite dh mengimbau kembali kejadian yg penah smp buat kite cramp perut tuh, itu yg nak keluarkan dari akal dan fikiran kite..itu je..no heart feelings aight..peace!..

Kelmarin my old time friend called me up..awal2 conversation tuh mmg haramjadah la kan..duk menyamar2 jadik jantan miang..mmg awal2 dh kene maki la..dah la ade jantan pervert duk asyik hantar sms ajak kite berjimak ngan die dekat tangga ofis..bodoh punye jantan!!!..alih2 dpt lak kol mcm tuh, mmg makian la makan die..hahaha..ye, kawan kite yg kol tuh lelaki..bukan ex boyfriend hokeyh..mmg totally kawan yg no feelings punye kawan lelaki..

He used to be one of my closest friends la..very protective kinda friend..kite dulu2 masa zaman remaja mmg ramai kawan lelaki..kalau lepak2 minum pun mmg majority-nya lelaki la..no, i'm not a tomboy back then..masih perempuan cuma byk berkawan dengan lelaki..tah la sebab berkawan ngan lelaki nie kite xyah nak cover2 control2..sbb tuh la muka kite sokmo togel, keluar pun just jeans/shorts and baby T je..then sarung selipar..jadik jugak pegi sungei wang ke, bb plaza ke, starhill ke..kihkihkih..

I just being myself je..and ya, hasben kite mmg tau je yg majority kawan2 kite dulu adalah lelaki sbb kadang2 kalau kite gie minum ngan kawan2 kite yg kat area umah, hasben kite pun lepak sekali kat kedai yg sama cume lain table..hasben kite cume senyum2 miang je ngan kite masa tuh..ngeeeee..ye la, table hasben kite table brother2, table kite ngan kengkawan kite table org2 bulian die je..repo kene jaga u'olls..hahahahahah..

Being myself??..aah la..yg macam, ko maki aku, aku maki ko balik..ko nganjing aku, aku nganjing ko balik, ko kutuk aku, aku kutuk ko balik, ko perli aku, aku perli ko balik, ko carut aku, aku carut ko balik..and no heart feelings attached..xde sentap2, xde nak tarik2 muka, xde nak canang cite ajak kawan2 yg lain pulaukan..ehhh, byk lagi la..yg mmg typical perempuan pun perangai..mcm lelaki kan byk mcm "ahhh lantak ko la..xde keje aku nak amek port pasal ko"..haaa gituuuuu..mmg ade laki yg joyah2 tp idok ler kawan2 aiii..kihkihkih..

Lama gile kiteorg lost contact..takat dlm fb je la..masing2 dengan life masing2..dh berkeluarga dh pun..ehh, jangan ade yg pikir lain plak..mana la tau kang ade yg pikir memcm kan..ye la, lain org lain la penerimaan die..die contact kite pun sbb nak gathered semua kengkawan lama..so borak la kami..habis cite dulu2 zaman kebangangan keluar..bende2 bodoh yg jadi semua keluar..mmg gelak je kiteorg..pastu siap sound, "ko nie dh jadik bini org dh jadik mak org siap anak dh 2 perangai xberubah kan..tetap biul mcm dulu kan"..

Sebelum tuh mmg dh gelak mcm org hilang akal dh..tp ade satu nie yg mmg sampai menangis2 kiteorg gelak..bongok betul..mmg kite xkan lupa la..smp skang kite duk ingat..hahahahhahaa..adehhh..

Dulu2 mak die ke sape tah pakai kereta kenari..xingat la sbb lama sgt dh masa tuh kite baru pas habis sekolah kut..hahahahhahahaha..jap2, dan2 terbayang plak dh..haaaa..okayh okayh..breath in, breath out..inhale, exhale..fuuuuhhhh..

Sebelum tuh sorry la kalau masih lagi ade org yg pakai kereta kenari nie..bukan niat nak mengutuk..ini sebab kejadian yg jadik masa tuh..smpkan kite rase nak terkucil sebab gelak..serious mmg betul2 kite pegi toilet in between gelak tuh..even dlm toilet boleh gelak2 lagi..mcm bangang!..hahahaha..

Cite die cannie..

Time tuh member kite baru balik dari shopping groceries ngan mak die..so lepas die hantar mak die, die dtg lepak ngan kiteorg..dh la ko org yg paling lambat sampai..mmg sah2 la semua org dh order air segala bagai..pastu ade yg menanye, "ko xnk order air ke weh"..die kate xnk sebab die dh ade air..

Alih2 die bgn and pegi kat kereta die..die bukak bonet kete terus bawak keluar air, bukak air, pastu minum sambil jalan ke table..lepas dari tuh yg die terus kene bahan tuh..sebab kete kenari punye bonet kan bukak pintu tarik ke belakang dan bukannye tolak ke atas..mmg gaya mcm ko bukak peti ais pastu amek air dlm peti ais la..dh sah2 la kete tuh die parked kat sebelah table je..dan sah2 la byk mata yg melihat..dan mata yg melihat tuh pulak jenis kaki bahan..mmg kompom kene bahan la sudahnye..

Time tuh mmg sumpah kelakar gile..org nie bahan org lain sambung, org tuh plak bahan, org lain plak sambung..adehhh, gelak mmg super xhengat..haramjadah betul..smp menangis2 kite gelak..masalahnye bukan takat table kite je yg gelak, table2 lain yg xkenal sape derang pun duk join gelak sekali..hahhahaa..

Kene plak pagi tadi otw nak ke ofis nmpk kejadian yg similar..ade brader nie bawak kuar ikan2 n sayur2 dari kete kenari die..terus teringat peristiwa tuh..kite gelak smp hasben kite tanye kenapa gelak..haihhh, smp skang melekat nama kete kenari peti ais..asal kenari je kete peti ais..nie semua kawan kite tuh punye psl..die punca segala2nya..mmg kite xleh tgk org yg pakai kenari bukak bonet kete die sbb automatic kite akan teringat peristiwa gelak guling2 tuh..hihihi..

Terus member kite ckp, "dah la malas aku nak ckp ngan ko gile..bile borak ngan ko je, asyik nak gelak..bende yg aku nak ckp pun sudahnye xckp2 lagi..jap lagi la aku wassap ko"..*sambung gelak*

U really made my day la friend..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...