Friday, July 21, 2017

:: Homemade Honey Mustard ::

Kite suke gile honey mustard..teringat honey mustard dekat Tony Romas..nyumssss!!!..kat umah kite buat sendiri..selalu buat bile nak makan dengan chicken wrap..so honey mustard tuh as dressing..sedapppp..kite wat lebih sbb kite suke makan timun or tomato dip dip dengan honey mustard..sedap sgt!

Itu tekak kite la..tekak korang xsure la boleh terima ke idok..ngeeee..

So kat sini kite share kan la ingredients and cara2 utk buat homemade honey mustard nie..

Okayh, ini bahan2nya

1. Mustard (kite guna Heinz)
2. Mayonis
3. Madu
4. A squeeze of lemon

Sorry la..kite xde sukatan utk bahan2 nie..
Kalau korang terror tgk sukatan, haaa, cenggitu la sukatan nie..yg ini mayonis kite letak dalam 2 sudu besar kut..

Dah lepas satukan semua bahan2 dalam mangkuk, kacau sampai sebati..then korang rase la ape jadik honey mustarf tuh..balance ke idok, kene ngan taste buds korang ke idok..mana rase kurang tambah je la..kite buat die, bukan die buat kite..hikhikhik..

Kayh la korang, mana yg nak mencuba tuh selamat mencuba..kalau dah cuba nak x kene dengan tekak korang, kak atul say sorry in advance..

Esok dah sabtu dah..happy weekend y'alls..xoxo

2 comments:

  1. suka honey mustard mkn kt chilis & grand bluewave hotel hehe...kalo bli yg mustard heinz tu rupanya masak..so mmg kena buat mcm falsya share ni la

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...