Wednesday, July 12, 2017

:: Gemuk!!!! ::

Baru je lepas tgk gambau dulu2 masa mengandung..tergelak2 kite tgk gambau sendri..kalau org lain yg tgk mau terbuntang mato ehhh..sebab gumuk nau nau..never in my life berat cecah 50kg..apatah lagi 60kg..ehhh, ke 70kg..hurmmmm, lupa lak dah..hahaha..tp tp masa pregnant je kite merasa berat cecah smp gitu sekali..

Masa before kawen, 43-45kg xlari..45kg tuh pun jarang2 sekali berlaku..penah sekali masa kite tunang dulu berat naik 48kg sebab melayan ex-tunang (now my husband) kite mentekak darah..sobsss..pastu bile tersedar, start control balik..turun balik 45kg..hahaha..tuh dulu kite langsung2 xde nak menderma darah..bukan kite xnak..kite nak sangat2..tp everytime nak menderma, part timbang berat tuh plak kantoi..berat xcukup..

Tp sekarang nie tidak lagi..berat dh tidak menjadi satu masalah..huahuahua..sikit lagi nak dptkan balik berat sebelum kawen..tp kan yg sikit tuh la lagi struggle nak turunkan..xpaham betul..
 
Astaga gumuknyeeeee..penuh gambau!..nie bukan kembang semangkuk dh nie..nie kembang setaman nie..wakakakaka..itu baru mukanye ye..belum badannye..hiks..but ya, katepun tgh pregnant kan..apadahal..gemuk ke, gumuk ke, gomuk ke, lantak la..xbaik tau kutuk ibu mengandung..berdosa Allah marah masuk api neraka..waahahaha..

Memang xdinafikan yg masa pregnant ke qisya smp la ke irsyad, badan kite mmg gemuk..gemuk nauzubillah..huahuahua..alhamdulillah masa pregnant anak2 kite, kite xde alahan teruk..maybe disebabkan xde alahan, sebab tuh la badan kite naik melampau2..alahan xde tapi selera menjadik2..

Memang masa pregnant, kite betul2 guna istilah, "time nie la aku nak makan beria sbb aku makan utk 2 org and am enjoying my pregnancy"..haaaaaa gituw..kene plak hasben kite mmg melayan semua kehendak dan keteringinan kite..mana xnye makin menjadik2 gemuknye..

Lepas bersalin, mmg sungguh struggled nak turunkan berat badan i tell u..no joke!!..masa lepas bersalin, and masa masih breastfeed anak, kite mmg purposely xnk diet xnak kurangkan makan ke ape ke..sbb kalau kite diet, kalau kite catu makan, kesian anak kite..lepas dh putus susu, time tuh la baru nak diet..terus timbul rase kekesalan yg amat mendalam.."kenapa la bile pregnant aku makan xberingat"..muahahahahahhaa..sebenarnye ayat kite yg makan utk dua org la, enjoying pregnancy la, itu semua poyo..ayat nak menyedapkam hati je..

Skang nie dh turun berat badan..alhamdulillah..dak2 ofis and kengkawan ramai kate cukup2 la turunkan lagi berat tuh..badan dh cantik dh nie..kang kurus sgt kang xcantik..itu utk org2 yg kenal kite masa kite lepas kawen, lepas beranak ye la..cer kalau org yg kenal kite dari zaman kite dulu2, kompom akan ckp kite gemuk skang nie..

Seriously kite xtau berapa berat kite sekarang..wat masa nie kene la dengan timing sbb scale kite rosak..kenapa kene dengan timing?..sebab skang nie kite takut nak timbang..hiks..mau xtakut..baru lepas bulan puasa and raya kan..sendiri boleh rase badan naik..

Gambar nie masa bulan 4..

Dlm fitting room pun boleh..huahuahua..gambar nie masa 4 hari before raya..kihkihkih..

Nie muka ari nie..muka sembab sebab malam tadi dedua anak kite mengamuk..kite mengantuk sebenarnye nie..sbb yg sorang menangis2 sbb bergurau2 dengan daddy die beria before tido..yg kakak pulak pepagi buta menangis..sekali badan die panas..aduhaiii..demam pulak..bg makan ubat terus..pagi nie dh okayh tp kite mcm kesian pulak nak hantar pegi nursery..takut nnt kang tetibe demam naik balik..n plus pikir jugak anak2 dekat nursery takut berjangkit..kite kalau qisya sakit mmg kite xhantar nursery..takut berjangkit tuh la..sesetengah anak2 dlm tuh mana la tau jenis yg antibody low kan..jenis senang berjangkit..kesian nnt..

Orang tgk kite dh kurus..cukup2 la diet xyah kurus lagi dh kate deme..tp kite masih lagi rase badan kite berat..belum lagi sampai tahap kite rase, "okayh, dah cukup berat aku"..bukannye kite paranoid nak kurus yg smp kerempeng..canner nyeah nak ckp..senang cite kite sendiri tau badan kite sendiri mcm mana..kite je sendiri yg boleh rase berat ke ringan ke badan kite..kite sendiri tau bile masa utk stop diet nie semua and just control makan je lepas tuh..semua kite sendiri tau..

Lagi satu kite xleh gemok sebab nanti mak hasben kite kecam..ehhh, hahahahahah..larikkkk!!!..

4 comments:

  1. gemuk ada kala cantik sis... muka pun nampak gebu...

    ReplyDelete
  2. Ok dah ni. Jangan kurus sangat ☺

    ReplyDelete
  3. aha..dah kurus dah tu. kalau kurus lagi rasanya tak lawa la hukkhuk

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...