Thursday, July 6, 2017

:: Lemang To'ki, Bentong, Pahang ::

Sebelum naik genting pegi Genting Premium Outlet, kite ade la mentioned kat hasben kite yg kite nak makan lemang..xpuas rasenye..sekali hasben kite kate kat bentong ade lemang sedap..lemang to'ki..surprisingly, dalam senyap hasben kite boleh search kat FB die lemang to'ki nie, siap called lagi tanye open ke x and open until what time..am so touched!..love u much domok!..

Katenye tutup pukul 7pm but 5.45 kiteorg still lagi dekat GPO..hasben kite dekat sejam kat dalam kedai Pedro milih kasut..kite kat luar dh menyirap dh..hahahaha..berdebor wehhh sbb takut xsmp nak reach lemang to'ki place before they closed..coz i really want the lemang so bad..no no no, am no pregnant..itu sbb tekak kite yg biroh..ngengada..ngeeeeee..skang nie lepas dh dpt lemang, menyesal plok dh sbb xmasuk dlm outlet pedro tuh sekali..untung2 dpt loafers sepasang ke, wedges sepasang ke kan..sbb hasben kite la bikin perhangat, "itu hari kalau tunggu dlm domok aiii dh dpt dh kasut tp sebuk marah2 dekat luar sebab lemang"..wakakkakakakaka..

Turun dari genting pukul 6pm..masuk kete, otw nak ke bentong, kite siap terlena lagi kat belakang..so xtau ape jadik sepanjang2 perjalanan..dh tuh, seat reclined sehabis bawah, tempat placing kaki siap naik kan smp atas, dengan berselimut, aircond atas kepala, korang rase???..mau xterlena kak atul..tau2 je hasben kite kejut kate dh smp kat lemang to'ki tuh..
Xsure ade ikan bakar ke idok..yg penting lemang tuh je..heheh..
Kiteorg xmakan sana..tapau bawak balik sbb kat situ xde utk makan sana..hanya utk take away je..tp kate hasben kite kalau nak makan sana pun boleh tp lemang letak kat dlm bekas plastik tuh and xde jual air utk minum..

Xmenyempat nak smp umah, elok hasben kite hulur lemang tuh kite dh bukak and rase dh..sungguh gelojoh bini si irwan!..xmenyabo2!..

Ya Allah, sumpah sedap gile hokeyh lemang to'ki nie..cukup serba serbi..cukup la lemak santan, masin, lembut semua..very the perfect!..

Nie haaa lemang to'ki tuh..serious sedap..mmg worth it la drive jejauh semata2 utk lemang nie saja..

Bagi kite rendang die nie pun sedap..mmg layan la..

Lemang to'ki nie kalau bukan bulan ramadhan pun die bukak..tp rasenye masa weekend je kut..jumaat smp ahad..yeayyyy!!!..lepas nie boleh sunday drive ngan family kite then pegi bentong makan lemang..nyummmss!!!..

"Sedapnyaaaaa domok!!!..kalau tetibe duk teringin nak makan lemang to'ki nie boleh la dtg bentong beli..hikhikhik"

"Boleh jer..lagipun bukannya jauh pun..bentong je"

Ye ye tau la dulu tmpt kenangan sebab belajau kat situ..yg xtahan lalu depan sekolah hasben kite..pastu die tunjuk la kat anak dara die.."qisya, tuh la sekolah daddy..haaaa, nie la longkang laluan daddy fly dulu masa sekolah"..wakakakkakakaa..

Hasben aiii kan satu masa dulu gangster..nasib baik la dh retired..kalau x, xtau la ape nasib kak atul..mihmihmih..tp kate hasben kite, kite adalah perempuan yg sgt bertuah..bertuah kenapa??..xyah cite la..kang sentap lak perempuan2 yg penah frust menonggeng, yg pernah meroyan, pernah sedih smp berhari menangis, kesian syok sendiri..dh la satu opis, satu floor, mmg xleh nak lari mana..mesti lagi sakit hati tuh..ade yg rasenye guna account FB BFF utk stalked FB hasben kite (die dh xfriend dh setelah hati dirobek2 bile tau hasben kite ngan kite), yg bukan takat tuh, siap cousin die lagi add hasben kite (tp kite dh delete dh cousin die..kantoiii!!)..ehhh, dah la kak atul stop kat sini la..meleret2 dh nie..kuang3..

So kesimpulannye, mmg lemang to'ki nie sedap nak mati..sekian..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...