Monday, July 10, 2017

:: First Attempt - Nasi Minyak + Ayam Masak Merah ::

Nasi minyak tuh mmg first time kite masak..hehehe..never in my life masak nasi2 yg berperisa nie selain dari nasi goreng..ehhhh, nasi beriyani penah la tp itu lain..itu dari kotak..nie mmg start from scratch..from zero to hero..what else???..hikssss..

Sabtu petang bff ku hok jate si botak called..nak datang rumah pass jeruk pak ali and alang2 nak beraya sekali la..disebabkan hari ahad mmg rasa mcm nak masak utk lunch, so tetibe je kite ter-come-out with an idea nak masak nasi minyak, ayam masak merah..and bile dh makan nasi minyak, mesti la ade jelatah kan..tetibe je tau terpikir nak masak semua tuh..

Ahad pagi, hasben kite gie la market beli barang2 nak masak..lepas beli barang, die hantar barang, die keluar balik nak gie kedai accessories kawan die..mmg 3-4 jam ler baru nak siap masak sbb ade budak buat drama..hehe..
Dah bising2 merengek2 menangis2, susah kite nak masak, duduk kan die atas stool tuh, bukak air, haaaa main ler air tuh..nasib baik duk selangor nak oiii..air free..hahahahhaa..smp lenjun2 habis baju suau..
Serious wangj gile bau masa nie..

Nie lepas dh letak susu cair

Tadaaaaaaaa..masa nie nasi minyak kite cantik lagi..lepas tuh dh hancur sebab kite gatal pi kacau..hikhikhik..so lepas nie, kalau buat lagi, don't u ever ever ever stir the rice..

Yg hitam tuh acar buah..sape tah bagi..tau2 je terjumpa dalam freezer..hahaha..

Ayam masak merah kite lain dari yg selalu kite buat..yg nie mmg serious mcm ayam masak merah kenduri..haha..

Alhamdulillah menjadik nasi minyak + ayam masak merah dengan jelatah timun kite..diet??..ape tuh???..hehe..arinie je la diet..ahad adalah cheat day utk kite..tuh yg pukul 10.30malam masih melantak nasi minyak lagi..xleh nak move on kekdahnya..

Resepi mana???..google je..hakhakhak..

4 comments:

  1. ala nak kene beli noxxa jugak la canni

    ReplyDelete
  2. amboi...rajin kakak masak...
    nasib baik umah kita jauh..klu x,kita mai umah nak rasa jugak..

    ReplyDelete
  3. fevret ni.. nasi minyak ngan nasi planta..
    lauk anything will do tapi btol.. ngam ngan ayam masak merah.. yummeh yummeh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...