Wednesday, July 5, 2017

:: Syawal Ke-4 Beraya Di Genting Premium Outlet ::

Nak buat canner u'olls..orang yg xde kampung gitu ler..istilah beraya kiteorg bukan menziarah rumah sanak saudara yg smp syawal ke-7 masih xhabis..istilah beraya kiteorg adalah menziarah shopping mall..muahahaha..ehhh, kampung ade tp takat raya kedua je pastu balik kl balik..

Selalu raya kedua kiteorg sefamily akan berangkat ke temerloh..itupun pagi balik temerloh, malam dh ade kat kl dah..tp tahun nie, petang raya pertama dh balik temerloh then tido satu malam rumah uncle kite sebab tahun nie memasing xnak kelam kabut balik temerloh masa pagi semata nak kejar pegi kubur..

Raya ke-4 (rabu) kiteorg naik genting semata nak pegi GPO..ape nama panjang GPO??..sila tengok title entry nie..hiks..

Kiteorg kan family premium outlet..mana boleh lepaskan peluang pegi GPO..ye dok??..kihkihkih..

Saje je sebenarnye jenjalan..nak tgk cemana peginye..ape shop yg ade..okayh ke tidokkkk..

Okayh la not bad jugak la..outlet yg best2 ade..alaaa, lebih kurang mcm kat JPO jugek kedainya..

Sampai2 terus beratur sini..dh laki kak atul offer, kak atul kene la akur..kak atul xleh lawan ckp kak atul..durhaka nnt!..huahuahua..

Tapi xde beli ape pun kat dlm coach tuh sbb xde design menarik..nak beli lanyard tp lanyard tuh die jenis yg horizontal punye je..kak atul nak yg vertical..sudahnye masuk braun buffel..rembat lanyard 2..satu utk kite, satu utk hasben kite..kite berkenan lanyard yg lain tp kat GPO dh xde..menyesal xrembat je masa pegi Mitsui..grrrrr!!!..

Dalam pukul 12.45pm gitu, pegi la makan..nak makan kat Wendy's, keramaian org..lalu depan baba & nyonya..kompom2 la akan makan nasi..sekali nmpk dome..so dome la tmpt kami tuju utk nak lunch..

Seriously, mmg lousy giler service kat dome GPO..just imagined kiteorg tunggu foods kiteorg for about 2 hours plus hokeyh..air smp after sejam 10minit menunggu..nasi lemak ayam utk hasben kite dieorg served setelah sejam 30minit menunggu..food kite dgn anak smp sudah xsmp..ade customer lain dh mengamuk2 dh..xcukup staff, boleh tolerate lagi..tp bile kite yg smp awal, tp org lain yg 45minit dtg lambat dari kiteorg pun makanan dh keluar utk dieorg, hangin la hakak..

Last2 kite suruh cancel kan semua order kite yg xkuar lagi..yg xtahan degil lak tuh asyik la nak check nak check..bile suara kite mcm dh tinggi sikit, "no!.. no need to check..i don't want it anymore!..i want u to cancel the rest of my orders!"..

Geram betul..time tuh hasben kite pegi isap rokok..elok die smp, kite suruh die masuk dlm pegi bayau then kite xcite byk terus angkat bontot tunggu hasben kite kat tepi..lousy!..buang masa byk gile dekat dome tuh..mmg first and the last la pegi dome tuh..

Hensemnye lahai anak bujang mommy..kalau xde puting dlm mulut tuh, lagi hensem..hahahha..

* Gambar2 nie diambil semasa akal masih waras dan hati masih tenang..haks..

Cantiknye anak dara mommy nie..skang nie dh pandai dh suruh kite amek gambau die.."mommy, amek la gambar syisya"..hehe..

Alah, mesti la kite puji anak2 sendiri..xkan korang nak puji anak2 kite plak kan..kihkihkih..

Sambil2 tuh dpt la jam swatch satu..kite selama nie mmg xpandang sgt pun jam swatch..kedai swatch kat memana pun takat lalu je xde perasaan langsung nak singgah..ehhh, statement giler berlagak siak..hahahha..bukan berlagak la..umur2 skang nie dh xyah la pakai jam swatch dh..sebab jam swatch nie kite dh merasa pakai masa zaman2 sekolah lagi..sooo sbb tuh la terbelagak xpandang katenye..kuang3..tp dh terkena badi kata2..kat GPO terembat satu jam swatch..sebab murah ade discount 50%..plus, laki hakak offer, tuh yg buat lagi TERembat tuh..wakakaka..

Nie haaaa jam swatch tuh..maka bertambah la koleksi jam kak atul..kihkihkih..

Ade la lepas tuh sikit2 shopping2 baju sikit, kasut sepasang 2..baju2 anak2..baju and kasut hasben kite..lepas nie ade la option nak gie shopping..hasben kite kate dari pegi Mitsui baik pegk GPO..dekat pun dekat dengan umah..hehee..

Best pun best pegi sana..nyaman je rase..xde la panas sgt..hikssss..

6 comments:

  1. baru nak chekc butik dapper ade ke tak kat sana ..

    ReplyDelete
  2. Cute nya muka dia sengeh senget2 camtu. hehe

    ReplyDelete
  3. tu la tgk rmi juga p beraya kt GPO hehe..hah jam satch zaman kegilaan time sekolah alam remaja gitu kn..fuh lama gilos tgu makanan tu

    ReplyDelete
  4. tak sempat lg sampai. dekat rumah ni.. apasal tak singgah beraya rumah kita?

    ReplyDelete
  5. ala..ala comelnya si syisya tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...