Tuesday, January 28, 2014

:: Status Yg Tidak Ku Pahami di FB ::

Before that kite nak mintak maaf la kalau entry nie mcm wat org xsenang kan tp tuh lah kenyataan nye..

Kite cukup xpaham tau sesetgh org kat FB yg suke sgt up status kadang tuh smp tahap menyampah nak baca..rase mcm nak remove je tp tuh la..kawan kan..kang terasa pulak..kalau pasal bende2 yg hal kekeluargaan ke, keagamaan ke kerohanian ke, kite mmg kite xkisah pun...mmg kadang kite baca jugak info2 yg org2 shared kat wall "home" kite..

Jodoh, pertemuan, perpisahan, ajal dan maut tuh semua rahsia Allah..siapa kite utk persoalkan semua tuh..ade sorang nie..kalau sekali up status mcm putus cinta ke putus ape ke, jiwa kacau ke raga koyak ke lelaki xnk layan ker, xpe la..mungkin ko tgh frust ngan xtau la, mungkin boyfriend ko or scandal ko..tp kan kalau dh setiap kali status ko up selang setgh jam semua psl ape yg baru kite mention td, adehhhhh, nak muntah rase..status semua pasal jiwa kacau, jiwa kacau, jiwa kacau..please laaaaa..n byk la lelaki2 yg comment status tuh mcm marah2..abeh tuh dh kalau setiap kali status kondem lelaki, mau nye xkene..hehehe..

Itu kalau yg single..yg dh kawen n yg dh ade anak pun mcm gitu jugak..suke nak relate kan ape yg die cite xkisah la pasal ape dgn mention yg dulu time frust la, dulu time jiwa kacau la, time putus cinta la..padahal ko dh ade laki dh ade anak..pleasee la..move on la..let by gone be by gone..kalau laki ko baca status ko cenggitu ape die rase..xtau la die baru lps frust terus jumpa laki die pastu terus kawen ngan laki die, itu kite xtau la..tp gaya die dh mcm die jadikan laki die tuh sekarang as a rebound utk lupakan lelaki yg konon wat die frust menonggeng tertonggeng2 tuh la smp wat jiwa die asyik kacau je sentiasa..tp bg kite la, kalau asyik nak relate kan setiap status dgn frust bercinta, jiwa kacau, hati merana setiap kali, maknenye org tuh still lagi ingat boyfriend die or scandal die..xtau la mana satu..kalau single lg nak wat gitu xpe la..nie ko dh kawen dh kut..dh ade anak dh..udoh2 ler wat pangai gitu..

Pastu yg suke share gambo psl baby2 yg sakit itu la sakit ini la..bukan x simpati tau..kite sgtlah bersimpati..before jd mak pun kalau tgk mcm tuh bertakung air mata..skang nie bile tgk, berderai air mata..ya Allah..sedih sgt..bukan jelik ke ape..kite kesian sgt..kesian yg smp tahap xsanggup nak tgk penderitaan baby yg sakit tuh..

Yg suke share gambo2 yg wat kite geli2..mcm ade sekali dulu tuh pasal "effect pakai contact lens murah ke ape tah"..tunjuk lak gambo mata yg mcm bercengkerang..astaga..mmg kite menyumpah kite tgk gambo tuh...geli weh..kembang tekak..time tuh dh la tgk makan...mmg bgs kan...terus kite xdpt nak abiskan makanan tuh..lagi la kite menyumpah dekat org yg shared bende2 gitu sbb dh wat kite lakukan pembaziran makanan..

Kalau nak list downkan mmg byk..tp smp sini je la ye..nak smbg wat keje..keje bertimbun..sorry la xsempat lg nak BW..keje byk sgt..biasalah dh nak menuju peak time mmg gini...nnt kalau smpt kite balas segala comment okayh..till thennn.;)

3 comments:

  1. Kehkeh..tu sbb akk hardly ltk status kt fb..dan akk suka share2 ilmu berkaitan dgn keagamaan dan parenting..

    Tp mmg kesiankan klu tgok gmbr bb yg sakit..akk pun xsanggup tgok

    ReplyDelete
  2. huhuuhu kalau ckp wat status.. mmg la mcm macam..

    ReplyDelete
  3. mujur kt news feed kita tkde yg cenggitu..mungkin kita tk ramai fren kt fb kot..ekeke

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...