Monday, January 20, 2014

:: Caca Merba ::

Arinie nak cite caca merba skit..hehehe..jumaat lps kite ngan mok mok gie Mutiara Damansara..ade hal nak settled skit..byk nau hal la ko nie sya..kuikuikui..nnt la bile dh smp masa nnt kite cite la nape..after dh settled hal tuh, kiteorg gie One U..nak gie The Curve mcm dh boring sbb baru je gie sana rasenye..dh smp One U, turun je dr escalator tetibe nak ke toilet plak..alih2 terlalu la kat dpn kedai Converse..terus terstop..bile terstop alih2 termasuk lak kedai Converse tuh..pastu ternmpk pulak kasut baby kaler pink lagi u'olls..bile dh nmpk tetibe je terbeli..tp pakai duit mok mok...wahahahahhaa..

Comel sgt3 kasut Converse pinkish tuh...dr zaman preggy lagi mmg berkenan sgt tau..tp xbeli konon membazir..konon nnt pakai kejap je la..konon nnt kalau beli bukannye boleh berjalan pun si pemakainye..konon2 katenye...sekaliiiiii bile qisya dh kuar, konon2 tuh semua ke laut..xleh tahan u'ollsssss...beli jugak sudahnye....ngeh3..

comelkan comelkan comelkannnnnnnnn..packaging kasut pun comel sgt3..
Cutenesssssss!!!!!...geramnyeeeee...xsabau nak bg qisya pakai..geramnyeeeeee!!..pastu mok mok nak masuk H&M nak tgk kasut..astaga, kite punyelah tabahkan hati xnk masuk section babies..padahal hati meronta-ronta suruh masuk...ngak bisaaaaa!!..mmg kompom dr xnk beli terbeli jugak nnt kang baju qisya..

Baju qisya byk sgt smp xtau nak pakai mana satu dulu..nenek qisya, mama qisya, mak ngah qisya, mak lang qisya gie bandung bulan 11 thn lps beli baju qisya banyak gile..masing2 shopping utk qisya je kat sana..mak ngah ila qisya pun ade bg baju jugak..masing2 xtahan tgk baju gegurl yg comel2..belum campur yg kite ngan mok mok beli lagi..campur lagi yg aunty2 bg hadiah lagi utk qisya..mmg smp qisya sethn xyah beli baju..ehhh, ye ker??..boleh caya ker smp qisya sethn xyah beli baju die????..ahahahaha..

Nie lg satu yg kite suke..cadau kite..kalerful kan..comel gile okayh..suke kite tgk..kite tukau cadau sbb cadau kite sebelum nie dh bau masam dh ngan muntah qisya, ngan muak qisya..bile tukau tuh tetibe mcm eh eh nak tukau la pakai cadau jigsaw puzzle..ahaahahaha..padahal byk lagi cadau tp jigsaw puzzle nie jugak yg berkenan kat mata nie ha..mek qisya dh rasmikan dulu...ahahhaa..

Cadau nie kite beli kat Jaya Jusco Mid Valley..xplan pun nak beli..time tuh dieorg ade wat sale..mok mok tanye nak x?..kalau nak amek la..ehhh, jgn la ditanya..kite nie pantang dioffer..ahahahhaa..kite ngan mok mok mmg gile cadau..asal ade sale je beli..byk dh cadau dlm gobok tuh..n ramai tau sebenarnye yg amek pattern sama ngan kite..huahuahuahua..

Sabtu lps pulak lps gie house warming member opis mok mok kat Kajang, kiteorg singgah Low Yat..mok mok nak gie carik barang computer die..kite tunggu je dlm kete je sbb qisya tido..some more mcm leceh je nak tolak stroller kat dlm Low Yat tuh..sekali mok mok kol, "u nak cable henpon u x?".."nak nak nak, tp xnk pattern sama mcm i punye skang nie..nnt kang problem lg"..
nie cable phone kite..bile pakai smartphone nie kan, mmg mesti kene ade extra cable utk charge henpon..kalau xde, mmg setengah hari je battery boleh berthn..pastu cable henpon kite yg ini dh la problem..mmg la boleh charging tp kene byk kali try baru boleh..kite nie dh la xnyabau..nak kene cucuk byk kali pulak..
Bile cucuk je kan, akan kuau mcm nie..byk kali lak tuh nak kene cucuk smp la bile charging..nasib baik la bile dh anak nie sifat sabau tuh dh improve byk..kalau x, mmg dh putus dh cable nie kite kerjakan..ahahhahaa..

Nie cable yg mok mok baru beli kat Low Yat tuh..pepel kaler u'olls...tp nape nyeah mok mok xbeli pink..padahal mcm tau je kite selalu pesan beli kaler pink..xde gamaknye kaler pink..mana2 pun boleh la janji boleh charge henpon..;D

Caca merba kan..asal boleh je laaaa..huahuahua..

26 comments:

  1. Kasut converse tu mmg lawa..hri tu nk bli kt yaya yg tipu punya kat brand outlet fahrenheit pun ada sis..tp rsanya utk yg dh besar sikit kot..

    ReplyDelete
  2. Byk citer dlm satu entry...but i like kasut converse pink tuh...aummm

    ReplyDelete
  3. tu dia memang macam2 der... amboi der kasut dah dia yerk.. memang tak sabarler nak tengok..
    cadartu memang tak lena akak nak tidur asyik nak tengok cadarjer...
    okler tu warna purple...

    ReplyDelete
  4. Kakak ni Sya yg tak ada baby pun kalau tengok barangan baby memang geram... cute-cute!! Jadi kalau yg ter-ter-ter semua utk Qisya kakak tak nafikan. Tengoklah kasut tu comel betul:)

    ReplyDelete
  5. @Chekgu Azrine comelkan..falsya geram gile bile tgk..tuh yg terbeli tuh..hehe

    ReplyDelete
  6. @Cho Zila semua cite dlm satu entry..nmpk sgt mls kan.hehhe..kasut ngan cadar tuh falsya suke sgt...hehe

    ReplyDelete
  7. @Kakzakie kan kakak..itu yg asyik ter ter ter tuh..hehehehe

    ReplyDelete
  8. Kasuy converse tu cun! Beli utk nayli kang abg nya nak jugak plak huhu

    Cadar tu pun cun
    I loike! :)

    ReplyDelete
  9. kasut ittewwwww.. ohsocomellllllsss!

    ReplyDelete
  10. comel kasut tu..tambah warna pink..hihi

    ReplyDelete
  11. nory plak rasa berkenan tgk cadar akak tu...nak beli jugaklah nanti...takpe kan kalau sama design...hahaha

    ReplyDelete
  12. homeynya kasut bb converse tu...cam br minat nak beli tuk anak dare akak tu... hrp saiz ada la ye...hihiii

    ReplyDelete
  13. memang cute falsya kasut tu..lagi kecik lagi nampak cute.. untung la fisya..pasni macam2 pesen dikerjakan dek ibu yer..

    ReplyDelete
  14. @Nad MamaZN cun kan..tuh la..kalau beli utk nanyli xkan abg zakwan nak tgk je kan...hihihihi..

    ReplyDelete
  15. @Zila Zainal sssgggtttttsssss cooommeeellsss.sbb tuh i beli babe..kang ade yg termimpi2 kang..hahaha

    ReplyDelete
  16. @FiZ ingat nak amek merah tp mcm pink lg comel jerrr..hehe

    ReplyDelete
  17. @Nory Zoulkefle boleh saje kalau nak sama...ahaha..kalerfulllll kan..

    ReplyDelete
  18. @adarnadzmie comel sgt la kak...falsya xingat size smp berapa..itu hari bdk tuh ade ckp tp lupe..;)

    ReplyDelete
  19. @Zee Suhaini tunggu die besau skit baru leh hias2..ehehe

    ReplyDelete
  20. tertarik menarik la cadau tu..very the merryah..kite pn suke tgk cadau..tgk je la..sbb nak beli space nan hado dh kt blk tu..sob3..

    ReplyDelete
  21. cable nie memang pentingkan...purple pun cantik..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...