Friday, January 10, 2014

:: Muka Dan Umur ::

"Ehhh, ko bile balik sya?..akak xnmpk ko pun"..

"Isnin lps la kak..mmg la xnmpk sbb falsya xde naik atas time akak ade"..

"Anak mcm mana sihat?..anak sulung nyeah?"..

"Alhamdulillah sihat..aah kak anak sulung..umur dh tua dh 30, anak baru sorang..hehehe"..

"Ehhh ko 30 dh ker?..akak mati2 ingat ko 25-26..punye la selama nie akak duk ingat ko kawen muda..pastu muda2 dh ade anak"..

"Muda ape kak..dh 30 dh..kawen pun lmbt umur 28".. 

Hahahhahahaa..

Dh biasa dh org ckp muka kite mcm budak2..dak opis mok mok penah ckp ngan mok mok, "ko xpe la dpt bini muda umur 21-22"..dgn selambanye mok mok yg jeles jawab, "oiiii, mana ade muda bini aku tuh..dh 40 dh die"..nmpk x kejelesan org tua yg domok iaitu mok mok..ahahahahhaa..

Nak buat mcm mana dh kalau muka kite gini..bersyukur ngan kurniaan Illahi..kalau xkene dgn certain situation mmg kadang nyampah jugak bile org duk kate muke kite mcm budak lepasan SPM..tp kalau dpn mok mok org duk ckp kite punye umur 23 ke 24 ke 25 ke 26 ke, kite suke sbb nnt mok mok wat muke xpuas hati..pastu bile org tuh dh pegi, dgn nada yg jeles mok mok akan ckp, "org tuh saje je bg harapan kat u tuh..rabun agaknye..ade ke org tua mcm nie die kate muda"..nampak x betapa jelesnye mok mok..ahahahhahahahaha..


11 comments:

  1. adoiii tak menahan mok mok..nampak kejelesan kat situ...tak menahan sampai 40 umur nya..kakakakkaka

    ReplyDelete
  2. Haha..mok2 jeles letewww..
    Tp mmg sis nmpk ageless..
    Nmpk comel..childish..

    ReplyDelete
  3. iyerlah fasya mmg awet muda, kdg cam x caye kt sebayakan ...

    org katakan.. dah ade anak lg naik seri wanita tau hihihi.. lg² lps bersalin anak sulong.. sy pun x paham .. kenapa org suke ckp camtu ..

    maintaine.. syukur pemberian yg esa kan.. kan..

    ReplyDelete
  4. Eleh... mok-mok bukan jeles. Mulut kata macam jeles tapi dlm hati pandai aku cari bini hahaha....

    ReplyDelete
  5. jeles betul tue..terus dikata umur 40..hahahah awek muda sentiasa

    ReplyDelete
  6. untunglaa akak.. forever sweet 21.. hehe

    ReplyDelete
  7. awet muda u nii..
    #untungla..ehhee
    salam perkenalan dear:)

    ReplyDelete
  8. Hahaha...memg nmpak tahap kejelesan mok mok tuh

    ReplyDelete
  9. jadinya jangan pandang pada umur kan kak^^

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah dengan kurniaan dariNYA kan Sya.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...