Wednesday, January 15, 2014

:: Take Me Home Puhlisssss ::

Skang nie semenjak ade qisya mmg kite jarang sgt masak..byk beli je n makan kat luar jer..kalau masak pun jenis yg campak2, 5 minit dh settled..xpenah lg la masak beria mcm dulu 3-4 jenis lauk..satu lauk pun ssh nak masak skang nie..heheheheh..

Bukan sbb kite mls ke ape tau..mmg xleh nak masak..tembun tuh kalau tido mmg kejap je..terlangkup kan ke tertiarap kan ke terlentang kan ke kalau xkene mood die mmg xkan lama..tp kalau die tido dlm mood yg ok, vacum on tepi tinge pun die wat xtau jer..huahuahua..pastu bile daddy die pegang pun mmg xleh lama..menangis mcm kene dera..smp mengalir2 air mata nangis..ape yg sedih nau pun xtau..menjerit xyah ckp la kan..mmg tembun paling champion..ahahahhaa..bile kite amek qisya dr daddy die, terus senyap..alahaiiii anak..mcm mana la mommy nak wat keje umah..

Sudahnye kiteorg tapau makanan je la senang..so one day tuh kiteorg tapau nandos..best betul kat area umah nie dh ade nandos..senang..hehe..first time sebenarnye tapau nandos nie..selalu makan kat situ jer..bile tgk packaging take away dieorg kan, kite suke sgt..
Paper bag yg cantik..me lioke..
Okayh, this is very the something different..chicken soup dieorg letak dlm kotak nie..
See see..amazingly, setitik pun chicken soup tuh xbocor terkeluau dr kotak..
Coleslow..rare kan..
Nie kite punye..kalau ayam kite x suke part breast..kite suke bahagian mcm thigh, drumstick ngan wing..hoiii kalau part2 ayam nie jgn wat main hooiiii..salah antar mmg langsung kite xkan usik..can make my blood go up stairs u know..
Nie mok mok punye..
Semua side dishes yg kite order semua dieorg letak dlm nie..suke sgt ngan packaging take away nandos..sayang nak buang tp end up buang jugak la..jadah ape nak simpan sampah sarap..ahahhahahahaa..

Tp sudahnye mok mok yg abiskan food kite..tah la kite skang nie ayam mcm kureng la..kite suke daging n ikan..ayam nie mcm dh muak..kadang tuh mcm xbernafsu je tgk makanan yg berayam nie..kuikuikuikui..

25 comments:

  1. sedapnya hehe..biasalah anak kecil memang camtu hihi nak maknya layan die je :>

    ReplyDelete
  2. Pagi-pagi dah tertelan air liur beberapa kali tatkala membaca entry ini
    Hehe..
    Sedap!!

    ReplyDelete
  3. sedapnya...dl kat bawah opis ada nandos... tp skrg dah takde sbb construction tgh nk naik...haipppppppplahhhhhh bt org terliur jer...

    ReplyDelete
  4. ALAMAK PAGI² NAMPAK NANDOS .. X PERNAH MKN HIHIHI.. XDE YG NAK MELAYAN.. APETAH LG BELI BWK BLK HUHUHUHU

    ReplyDelete
  5. kan kalo ada anak tecik2 macam qisya tu mmg susah sikit nak masuk dapur..tunggu dah besar, dah boleh merangkak sana sini, silap ari bulan qisya tolong mommy..kikikiki...

    ReplyDelete
  6. cantik2 packaging dia..eh..N peminat tegar ayam...hahhaha..

    ReplyDelete
  7. tak biasa lagi tu falsya..dah biasa kang okey la..zee ni lagi la 3 kan, terkejar-kejar selalunya..

    nampak best plak makanan..memang superb la sup dalam kotak..so far, tak pernah lagi try nando's..

    ReplyDelete
  8. awal awal memang cam tu...sok dah leh manage, anak 3-4 pun rajin memasak...lalala...

    ReplyDelete
  9. Cantik packaging dia..akk hardly mkn nandos sbb puncanya hubs xmkn aym lgsg..kesian ahkak

    ReplyDelete
  10. aah,cantiknya,lain dari yg lain:)

    ReplyDelete
  11. @Ct Noraishah tuh la smp xleh nak wat keje langsung kene hadap die je..hehe

    ReplyDelete
  12. @Nad MamaZN nnt ajak papaZN gie makan nandos okayh...haha

    ReplyDelete
  13. @Ayu sukatiakula alamakkkkk...kecur air liur ker?..nnt gie makan tau...;)

    ReplyDelete
  14. @pinky time2 kecur air liur plak la nandos tutup ye..hehe

    ReplyDelete
  15. @Masya alaaaa ye ker?..nnt pujuk2 la cik abg gie nandos...;)

    ReplyDelete
  16. @syawalsimpsons haaaa itu jam mmg mak ngan anak bersilat la kat dapur..ahahhaa

    ReplyDelete
  17. @Ann@zanyra serious cantik packaging nandis nie..kalau pencinta tegar ayam mmg boleh sgt la makan nandos..hehe

    ReplyDelete
  18. @Zee Suhaini tuh la...nak tunggu adapt ngan situation nie yg letih tuh..hehe

    ReplyDelete
  19. @Chekgu Azrine sama mcm anak buah falsya pun xsmkn ayam..sanggup mkn telur mata dr makan ayam..;)

    ReplyDelete
  20. perghhh kalau camni tak sempat nak take to home dah liciiinnn kena makann...hehee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...