Thursday, January 23, 2014

:: Alahai Anak ::

Qisya nie ade masalah nak letak die kat tilam ke kat sofa ke kat toto ke kat play mat ke..janji kalau letak je mmg die akan menjerit..konon nak biaukan die nangis tp xleh..sbb menjerit smp nak terkeluar anak tekak smp terbatuk2 die plus dgn merah2 muke mcm udang kene bakar..haiyooooo, anak manja mommy nie la..asyik nak melepet jer..

Kalau nak tido kan qisya nie kene dodoikan die dulu..berhayun laaaa smbl berdiri..kalau kite duduk je die akan menangis..kecik2 dh tau beza org duduk ke berdiri..haiyooo double manja..suke nau dera mommy..skang nie bile anto kat umah nenek, ngan nenek nenek die pun, die dera..

Nasib baik la ade aunty thirah (kazen kite) qisya kat umah nenek..boleh la tlg tgkkan qisya while nenek masak..kalau aunty thirah xde mmg xmasak la nenek..sbb bile qisya dh tido pulak nak kene ade org sebelah die..ek ek je kene ade org pok pok..bile ade org melayan die pok pok, mau tido smp 4-5jam..alahaiiii anak..

Before nie kite duk la ckp ngan mok mok nak beli buai utk qisya..mok mok xbg sbb nnt nak berjalan ssh asyik nak berbuai jer..sekaliiiiii kat umah nenek, terus atuknye pasang balik buai kakak alisya (bok)..haaaaaa, itu jam mmg xleh nak ckp ape..ahahahahaha..ye la kesian kat nenek qisya..asyik nak berdodoi jer..kite pun xlarat nak dodoikan qisya sentiasa, inikan pulak mak kite..
Dh kenapa tgn mcm ultraman 7 dh tuh tembunnnn..

Pastu kat umah kite pulak, bile dh berdodoi bagai, letak la qisya dlm play mat die..memula letak merengek jugak..terpaksa la mommy menyelinap masuk sekali dlm play mat tuh peluk ngan pok pok qisya..buruk nau org tua menyelinap masuk dlm play mat budak..ahahahha..nak wat camno, camtu cara boleh tidokan anak..huahuahua..
Nmpk lena sgt tembun tido..
Tp jgn tertipu ye u'ollssss..kejap je pun tido dlm nie..xsmp 10minit tido dh bgn pastu nangis..sbb die xrase tgn org or bdn org dekat ngan die..terpaksa la angkat balik pastu terpaksa la sambung berdodoi..

Sbb tuh rumah kite dh mcm hape dh..xleh nak kemas, baju xleh nak gosok or lipat..dapur pun dh lama xberasap..oven je yg berasap sbb kiteorg makan pizza..itu pun yg frozen punye..hehehehehe..

11 comments:

  1. Qisyaaaa
    Sama mcm kakak nayli dulu2 huhu

    ReplyDelete
  2. amboi qisya....tahun ni ramai letak nama anak Qisya kan...i noticed that bila menjenguk blog2 kawan2...my niece pun namanya qisya jugak...

    ReplyDelete
  3. amboi qisya...dera mommy ya...

    ReplyDelete
  4. @Nad MamaZN Nayli pun gitu gak ke nad..kalau ye mmg sama sgt2 la ngan qisya..ahahaha

    ReplyDelete
  5. @Amanda Suria Hehehe..sebenarnye xtau pun ramai org letak anak nama qisya..;)

    ReplyDelete
  6. @pinky Abia semua org die dera..kihkihkih

    ReplyDelete
  7. qisya...same ngn kakak sarah yer....xmo terletak...nasib nenek masing2 yg jaga...kalo org lain mau baran dibuatnya....sbbkan cucu bertabah jer...heheheheee....mmg xdpt nk berkemas, nk basuh baju...kena ada 24jam kat sebelah...last2 sama2 tido...huhuuu

    ReplyDelete
  8. @yun I can feel u..ahahahaha..senasib la kite nie..betul la yun..nasib baik la dgn nenek..kalau anto kat org lain xtau la..mau hilang sabar..tambah ngan jeritan batinku lagi..hehehhe

    ReplyDelete
  9. Nasib baik nenek jaga...tak risau sangat kalau qisya mengada-gada lebih...hihihi

    ReplyDelete
  10. Ya Allah...sama macam sofea!! Qisya bape bulan ni stat buai? Sofea genap je sebulan nenek dia dah ilang sabar terus letak buai dah. Ye la nak masak semua tak boleh dah..dah basuh pinggan pun sempat sabun je nak bilas pun tak dan dah. Pastu sekarang qisya mcm mane? bg tips cane nak control baby cam ni bila nak bejalan blh? heeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. qisya 2 bulan lebih dh start buai..haiyoooo sama ker?..i feel u i feel u..kihkihkih..skang qisya dh okayh dh..boleh tido sendri dh..tau2 je dh "gone" dh..selamat mentido..hahaha..kat umah nenek qisya je berbuai..kat umah sendri mmg xajar qisya tido buai..alhamdulillah bile berjalan xde masalah nak bg tido..first time berjalan ngan qisya time tuh baru je abis pantang..kalau breastfeeding, sua je smp die lena betul2, baru tarik..kalau berbotol, bg bile die nak tido..so far memula kite wat gitu alhamdulillah jadi la..boleh cube tp xsure la sbb lain baby lain peel..;)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...