Wednesday, January 8, 2014

:: Aku Pelat ::

Tak bisa bicara seperti kamu..aku pelat..lalalalalalala..hehehe..kite pun xtau la kite nie pelat ke x..tp kan kite ade masalah R ngan L..kalau dua huruf tuh dekat2 kan mmg masalah bg kite..masalah dlm xsedar..ahahhaha..sebutan R kite xde la mcm sebutan R lisa surihani...cumenye kalau R ngan L tuh ade dlm satu ayat, atau ayat yg ade huruf R, mmg automatik cara kite ckp akan mcm ade slang skit..n kite hanya akan sedar bile ade yg mengajuk..but dont get me wrong..bukan dibuat2 ckp slang2 gedik2 gitu okayh..automatik n dlm xsedar..huahuahua..

Then, for sure akan ade je yg mengajuk ape kite ckp dgn nada yg slang jugak..ajuk mengajuk balik ape yg kite ckp mmg dh immune dh..sbb dr dulu smp la skang..mmg akan ade je yg mengajuk..masalahnye bukan kite buat2 tau..serious xde wat2..mmg akan keluar sendri..

Mok mok la yg selalu sakat kite..ye la skang nie mok mok je la yg slalu sakat kite sbb dh die je yg ade ngan kite..kalau dulu kawan2 kite yg suke nyakat..penah kite sebut nama Elfira Loy..terus jd Erfira Roy..ahahahhahaa..silap besau la kan kalau mok mok yg dgr..mmg kene bahan la..smp skang die asyik duk suruh nyebut nama Elfira Loy..tah pape tah..n kite akan sebut dgn perlahan2 baru akan dpt sebut dgn betul..Erfira Roy tuh jadi sbb tgh gelojoh nak menyebut..ahahahha..

Pastu bile dlm kete dgr la radio..kuar la lagu tah sape tah penyanyi yg konon2 rappers terulung..puiiiii..ape tah nama..kepeis..kepris..alaaaaa, yg selalu feat ngan kak ram (ramlah ram)..ishhh rase mcm nak tarik je lidah die pakai twizzer pjg2..tah pape tah..pastu kite ngomel2 la kat mok mok, "tah pape tah org nie rap..leweh-leweh plak tuh..nyampahssss"..pastu mok mok sambung.."u ckp kat diri sendri ke?..bini i nie pun kan ckp leweh-leweh"..eh eh, kite pulak yg kene..sbb tuh kite xsuke dgr suara sendri..nnt sendri naik bulu roma..hahahahaha..

Punca entry nie sbb baru je ade yg mengajuk kite ckp sebenarnye..nasib baik la dh immune segala..so xde rase nak sentap2 bagai..hehhehe..
Tembun mcm dh ikut pangai kite yg ala2 grumpy n xnyabau..jgn die ikut cara percakapan kite udah ler..hahhahhaha..rindu bangat la ngan tembun..ngan daddy????..mcm xrindu jer..hahahahahaha..alaa rindu gak la..tp lg rindu ke anak..huahuahua..

9 comments:

  1. ada baca tips klu nak elakkan pelat ni rendam air kat muka klu x silap ...

    anak sy pun kdg pelat R kadang tu elok jer pulak.. ke sbb dia ckp laju kot jadi mcm pelat..

    ReplyDelete
  2. kata orang nak sebut R dengan betul dengan rendam muka dlm air pastu sebut r secara panjang....

    ReplyDelete
  3. Zakwan pun pelat R dan L
    Bila sebut 'lari' jadi 'yayi'
    Haha
    Tp elok je masuk skolah
    Kami pun terkejut sbb dia dah boleh sebut huruf tu
    Tp cam ada slang omputeh sket la
    Hihi

    ReplyDelete
  4. haa nory pon ada masalah yg sama, kdg2 sampai terbelit2 tersasul lidah ni....

    ehh tembun makin comell lah...gebuu kulitnyer...gerammm

    ReplyDelete
  5. Ank akk yaya pun xblh sebut R..hehe

    ReplyDelete
  6. hehehe...boleh la geng dgn lisa surihani...

    ReplyDelete
  7. adeh lawak betul la akak ni,heeeee

    ReplyDelete
  8. Janji de bunyi erfira kannnn...hehehe

    ReplyDelete
  9. dak Adik pelat R.. ok.. boleh kawan dengan auntie Sya nye.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...