Tuesday, December 5, 2017

:: Nasib Henfon xKene Campak! ::

Semalam dari pagi, sampai la ke petang, kite duk stress pasal henfon..asyik restart sendiri jer..xsampai seminit die restart..urghhhhh!!!

Nak baca or reply WA pun xleh, nak tengok FB apatah lagi..part nak reply WA la yang paling stress..baru taip, dah die restart kan diri sendiri..kene taip balik..kalau nak send WA kat hasben kite ke, kawan2 kite ke, senang la..laju sikit boleh menaip xyah nak kene baca balik ape yang kite taip..taip satu baris then send..taip lagi satu baris then send..kan senang tuh..cuma nak baca WA yang dieorang send balik tuh la part yang susah..

Masalahnye nak send WA kat cikgu tadika qisya tuh yang bagi masalah kat kite..stressssssssss!!!!..saje la nak tanye date untuk taklimat parents bile..sebab kite tengah nak plan cuti..nak bawak anak dara pegi Legoland..tuh nak tau date..tengah karang ayat, sekaliiiii, restart..dah okayh, karang balik, then restart lagiiiiii..erghhhhhh!!!!..sudahnye x send..menyirap pulak hati kite..
Status kite dekat fb semalam..mengundang kontroversi betul tau status nie..hahahaha..

Kalau kite hint nak tukar iphone X tuh xyah tunggu sampai henfon problem..henfon xproblem pun boleh je kalau nak hint..ikutkan hati memang la nak iphone X..tapi kalau ikut akal, memang idok le nak beli..baru je kut tukar henfon nie..ape gile nak tukar lagi..hehehe..xkan asal iphone kuar iphone baru kite nak tukar..boleh botak segala bulu yang ade..huahuahua..

Kite dah plan dengan hasben kite semalam after balik keje, nak pegi mac service center..siap dah pikir nak pinjam henfon lama hasben kite kut la kalau kene tinggal henfon..

Nie ios yang baru untuk iphone..sejak update ios nie la yang jadi restart je manjang..

Bile dah up status kat FB, sekali nana kbob wassap kite kate dak ofis die pun problem yang sama..kawan die pegi mac klcc kemain ramai orang katenye..semua problem sama..nana kbob suruh tukar date 1.12..kite pun tukar la sekali okayh la pulak kan..xde restart2 dah..bagsu, xyah bersusah payah berkejaran nak pegi mac service center semalam..

So skang nie date kat henfon kite akan berterusan 1.12 sampai la Apple release-kan ios baru untuk update..

Haywire habis system kat henfon kite..nak shopping online pun xboleh sebab bile nak request nombor tac, sampai sudah xsampai2..kene tukar date ke date asal baru boleh masuk nombor tac..haihhhh..dekat FB, semua post, semua comments yang keluar, semuanye “just now”..ngeeeee..

Pastu pagi tadi WA masuk..kene nganjing dengan kengkawan kite..
Tengok la..pasrah dan redha yolah..dah tuh dpt kengkawan yang gile kan..nak buek camano..wahahahhahaha..

Katenye problem ios nie worldwide..haiyooooo..please la apple..do something will ya..

Skang nie henfon macam2 brand, macam2 spec dah ade kan..kalau korang nak beli henfon, kene tengok la jugek korang nak henfon tuh untuk ape..kalau setakat untuk nak ber-selfie, jangan la beli iphone sebab iphone nie bukan di-build dan di-design untuk berselfie sebab front camera iphone memang xdinafikan akan buat gambar jadik xcantik..walau iphone yang latest macam iphone 8/8plus or iphone X pun memang xcantik front camera die..

Kalau nak cantik utk berselfie, beli la huawei p10 ke, oppo ke, vivo ker, memang kompom ploles muka u’olls..hehee..

So kesimpulannye disini, jangan tanye date dekat kak atul..nanti kak atul sentap..sebab kak atul hanya akan bagi satu jawapan je..which is 1.12..okayh????..chiaauuusss..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...