Wednesday, December 6, 2017

:: Mommy Tiger! ::

Anak2 buah kite duk panggil kite singa, anak kite pulak panggil kite tiger..hahhh, helok sangat laaaa kan..itu je dah menunjukkan yang kite nie cemana..GARANG!..hahahaha..selain dari singa, anak2 buah kite panggil kite kak ros (kakak upin ipin)..😒

Qisya la duk menyebut mommy tiger..bile die sebut mommy tiger tuh, kite xmarah tapi kite gelak..masa tuh die duk cakap dekat adik die yang tengah buat sepah rumah..hishhh, si bobot tuh memang xmakan saman..yang kite cakap jangan buat, lagi die buat, itu la yang die buat..gggrrrrrr!!!!..

“Bobot, jangan la sepah2..nanti mommy tiger marah”..korang ghase?!..nak marah pun xjadik nak marah tau..hasben kite siap gelak2kan kite lagi..cisss!!..bukan sekali tau die cakap gitu..dah banyak kali dah..asyik laaaa, “bobot jangan la..nanti mommy tiger marah”, “bobot bobot cepat kemas, nanti mommy tiger marah”, simpan bobot simpan, nanti mommy tiger marah”..kuang3..

Anak2 kite skang nie kalau dieorang ade buat salah, and dieorang tau yang dieorang salah, kadang tuh kite xyah nak marah2..kite pandang je dieorang..yang kakak akan datang dekat kite, peluk kite, cakap elok2 lembut2 dengan kite sambil cakap, “sorry mommy..sorry sorry..qisya sorry..mommy xgarang kan..mommy xmarah kan..mommy cakap elok2 je dengan qisya..okayh?”..adehhhh, dengan qisya memang kite surrender..i rest my case gittewww..

Kalau tetibe qisya macam marah kite, kite pandang je die, terus muka die macam cuak, serba salah, takut pun ade..kihkihkih..and die akan buat bende yang sama, cakap ayat yang sama yang macam kite cite kat atas tadi..kalau die tertinggi suara dekat kite memang kite xde nak “i rest my case”..die cium2 ke, peluk2 kite ke, semua xjalan..kite akan cakap, “kenapa qisya marah mommy?..xbaik tau marah2 mommy”..and dengan nada yang macam serba salah, “ehhh ehhh, xde la mommy..qisya xmarah mommy pun..qisya cakap jer..sorry mommy”..

Tapiiiiiiiiiii, haaaaa, si bobot tuh..kalau die buat salah, kadang sebelum kite bukak mulut, die akan terus datang kat kite peluk2 kite..nak cakap xboleh..die cuma mampu, “yaaaahhh yahhhh, hurmmmmmm” sambil tunjuk perut die ker, kaki die ker untuk mintak simpati..macam, “i didn’t do anything wrong..i’m just a victim here, helloooo”..hahahaahhaa..

Tapiiiii kadang, die akan buat muka xbersalah die..berdiri static je sambil tolak2 ke bawah pampers die..eeeiii, geram jer..xmakan saman langsung..dengan bobot nie memang kite selalu la jugak hilang sabar..hahaha..bobot nie kalau nenek ngan atok ade, memang lagi la die buat pangai..sebab die tau nenek ngan atok akan melayan..nenek ngan atok xkan marah die walaupun die mengamok2 ke, die menjerit2 ke..mintak ape je dapat..makin bosa ontak inyo..haihhh..and of course la bile atok ngan nenek ade, dengan kite pun die xnak..gerammmmmm..nenek dengan atok je yang boleh bersabar dengan peel die..tuh yang die kalau nak buat perangai, berani dekat umah nenek jer..berani bile nenek ngan atok ade je..kihkihkih..

Qisya kan die memang sangat kakak2 tau..sayang betul adik die..tapi kene time die marah adik die, sampai terbatuk2 sebab menjerit..anak tekak tuh kalau xmelekat, boleh terpelanting keluar..ngeeeee..die marah, die jerit adik die xpe..tapi kite xboleh marah, xboleh pukul adik die..kadang kite saje je la buat2 marah/pukul si adik..qisya bile nampak terus duduk depan adik die kengkonon nak hadang adik die la..qisya siap tahan tangan kite dari pukul adik okayh..kite xde la pukul beria pun..saje pukul main2 je..siap qisya tahan badan kite sambil cakap, “mommy, jangan pukul bobot..sian bobot..mommy, stop..mommy, dah dah..sian bobot sakit..mommy, jangan naaaa..jangan pukul bobot”..tapi kite saje je buat xdengar, “bobot nie notty..mommy bit bobot”..tangan qisya siap ikut mana tangan kite pegi semata nak tahan tangan kite dari pukul adik die..“mommy, jangan pukul bobot..mommy..stop mommy..sian bobot..mommy, dah dah”..alolololo..suweet sangat tau..kite pun stop la kengkonon ikut cakap qisya..

“Bobot jangan notty2..nanti mommy marah..nanti mommy bit..sakit ker?..mana sakit meh qisya nak tengok..meh qisya fuang (fuang tuh adalah sejenis bunyi tiup dekat tempat yang sakit)”..ya Allah, sumpah kite suka gile tengok setiap kali qisya gitu..yang si bobot pulak bile kakak die caring gitu, die pun berdrama la..dan2 tunjuk tangan la kaki la muka la kepala la..macam la sakit..pastu duk tepuk2 kakak die sambil jari tunjuk2 kat kite..mengadu lettew..qisya pun melayan je adik die, “mommy bit ke, mommy buat ke?”..yang adik duk “haaaaa haaaaa” sambil kepala mengganguk tanda mengiyakan..tapi sebab mommy kan, so qisya xberani la nak marah..paling kuat pun die akan cakap kat adik die, “xpe2, qisya ade”..hahahahahha..

Garang kite bertempat..xde la garang sepanjang masa..banyak okayh dari garang sebenarnye..and bile time garang tuh, xde la sampai hilang pertimbangan kalau nak marah..tapi tuh la, segarang2 mommy, setiger2 mommy, dedua masih lagi bile tido nak berpeluk2 dengan mommy..asal mommy baring, dedua akan datang dekat mommy nak baring sekali dengan mommy..dalam kereta pun pun sama..dedua nak duduk dengan mommy..hehe..

Walaupun mommy nie mommy tiger, tapi mommy sayang anak2 mommy dunia akhirat..

1 comment:

  1. alolo comel je.

    hii jom join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...