Tuesday, December 26, 2017

:: 2 Nights In A Row | Kuey Teow Goreng ::

Ye u’olls..percayalahhhh!!!..2 nights in a row kite ngan hasben kite dinner kuey teow goreng..malam semalam dengan kelmarin..

Ahad petang kite tanye hasben kite ade nak keluar ker..sebab day before die kate kawan die nak ajak jumpa ade bende nak buat survey..then hasben kite jawab masih dalam perbincangan..“kenapa?” die tanye balik ke kite..kite pun jawab la, “xde ape saje tanye..ingat kalau xkeluar memana malam nie nak masak kuey teow goreng..

Terus bersinar mata hasben kite wehhhh..serious xtipu..“sedapnye kuey teow domok..dah lama makan”..sambil mulut macam tengah mengunyah kuey teow dah je..hahahaha..“xcakap..cube kalau cakap..i masak la”..sekali hasben kite duk propa2 kate dah lama die hint2 tapi kite je yang xperasan..selamba je propa..drama sungguh!..padahal mana ade die hint2..

Then bile dah petang, alang2 hasben kite nak keluar beli goreng pisang untuk minum petang, kite mintak die beli barang2 nak masak kuey teow..sekali nampak kete biras kite kat umah depan..terus capai henfon, kite wassap biras kite..“babe, u ade kat umah depan ker?”..tanye la dulu mana tau adik ipar kite je yang balik kan..aah dibalasnye..“i plan nak masak kuey teow goreng for dinner?..u nak x?..kalau nak i masak lebih”..then she replied, “boleh jugak”..bile dah boleh jugak, terus buat tambahan dekat list barang yang nak dibeli..heheh..

Ahad malam punye kuey teow goreng..

Masa nie kite masak 2 peket..alhamdulillah habissssss and alhamdulillah cukup..heheheh..kite risau xcukup je sebab nak makan 6 mulut..hasben kite je kalau makan hampir sepeket die sorang je..hahahaha..

Then hari isnin, ade lagi sepeket kuey teow dalam fridge..masa beli barang2 hasben kite beli 3 peket..2 peket dah masak ahad lepas..

Bile ade lagi sepeket kuey teow makan isnin malam kite masak lagi kuey teow goreng..hasben kite xde masalah lagi die suke..menyeringai die bile kite kate nak masak dinner kuey teow goreng..ngeeeeee..

Aglio olio untuk budak2..hehehe..

Okayh itu je..kuey teow tuh ala2 chinese style..sedappppppp!!!..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...