Thursday, December 28, 2017

:: Kisah Samyang ::

Kite skang nie memang gile samyang..stock samyang xpenah kosong..habis je beli habis je beli..sekali beli sampai 2 peket sebab kalau beli sepeket xcukup..bukan xcukup ape tau..sepeket samyang ade 5 dalam tuh..kalau kite je makan okayh la..nie kalau kite makan, hasben kite pun nak..2 kali makan untuk 2 orang pastu tinggal satu je..kadang yang 1 tuh direbutkan..yang mengalah selalunye kite la..kihkihkih..tapi xde la setiap hari duk hentam samyang nie..apo nak jadik..sekali sekala je bile tingin..

Kite sampai tahap mulut, lidah dah kebal dah tau dengan samyang nie..kalau dulu masa memula makan letak dalam separuh je cili-nya..skang nie letak semua cili sepeket pun relax je..ngeeeee..

Semalam after dinner, kiteorang pegi 7e..si qisya sibuk nak pegi 7e..bile dah masuk 7e, kite cakap ngan hasben kite yang kite nak samyang cheese dalam cup tuh..tapi sebab ade budak excited tengok semua bende kan so kite xde la amek lagi..settle kan si kecik dulu..suddenly kite ternampak la samyang 2x spicy..kite panggil hasben kite just nak tunjuk yang ade samyang 2x spicy tuh..sekali tetibe hasben kite, “amek je la mana2 yang u nak amek!”..ehhh ehhh, nak tunjuk je kut bukan nak amek pun..

So xyah la kite cite ape jadi..yang mana selalu follow blog kite mesti dapat tangkap what happened next..maksud kite, ape jadik dengan kite bile hasben kite keluarkan ayat gitu..kalau u’olls tau, u’olls terror..huahuahua..

Sampai je umah, die dah siap keluarkan barang2 dalam kete, “i nak gie kedai jap”..kite dengar tapi malas nak layan..kali kedua, “i nak gie kedai jap nie”..kite pun, “gie je la”..wakakakkaa..

Sekali bile hasben kite dah balik dari kedai, tetibe, “nahh..domok punye”..kite jeling hujung mata je tengok ape yang nah tuh..sekaliiii,
Ini bende yang di-nah-kan oleh hasben kite..huahuahuahua..amek kau sekali 2..yang 2x spicy tuh pun die beli sekali..padahal masa tuh kite nak tunjuk je xde rase nak beli pun..kihkihkih..

Sebenarnye kite dah dapat agak dah yang die akan beli jugak tapi xbajet la sampai 2 perisa sekali..muahahhaha..

Tuh haaa yang pakai cap tuh..orang tuh la yang boleh bersabar dan boleh melayan setiap peel dan perangai kite yang sometime annoying and most of the times can triggered his anger, his patient, ehhh, his everything la..hehehe..

I heart u domok!!!!..

6 comments:

  1. akak baru2 ni try lawan mkn meggi remen yg bercheese tu dgn anak teruna akak.. x boleh tahan pedasnya... anak je yg abiskan...hahaa

    ReplyDelete
  2. Biasalah.. en. Hubby paling dekat dengan kita yang faham luar dalam kita. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Oo ini ke Samyang hehe sebenarnya tak tahu apa kebendanya tadi

    ReplyDelete
  4. sweet...
    klu aseben kita...hmm...hahaha

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Falsya..
    Setakat ni LZ masih belum berani makan samyang sebab tak pasti tahap kepedasannya boleh tahan atau tidak.. Kalau setiap kali ada stock Samyang memang boleh katakan Falsya ni peminat samyang noodle..

    ReplyDelete
  6. Peminat samyang betul ni. Hehehe :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...