Tuesday, December 19, 2017

:: Somerset Medini Iskandar Puteri | Service Apartment ::

Itu adalah tempat penginapan kami sekeluarga last weekend dekat JB..tapi jangan confuse tau..somerset dekat JB ade 2..satu dekat Puteri Harbour and another one dekat Iskandar Puteri Nusajaya..tapi xde la jauh mana pun dedua somerset nie..

Memula kite macam confuse..sebab tetibe jalan nak ke somerset tuh lain..sekali hasben kite kate memang lain pun..die pun ingat somerset dekat puteri harbour sekali tidak..last year kiteorg pegi JB, kiteorang stayed dekat somerset tapi yang dekat puteri harbour..bersebelahan dengan Hello Kitty World n Thomas..itu la sebab last weekend terperasan laluan xsama..

Yang last weekend kiteorang pegi legoland so that’s why la kami sekeluarga stayed dekat Somerset Medini Iskandar Puteri which berdepan jer dengan Hotel Legoland..

Bile dah checked in..

Inilah service apartment-nya..ini adalah hall and kitchen..

Masih hall and kitchen..ngeeee..

Shower and toilet..pintu ade 2..satu pintu dekat hall, satu pintu lagi kat dalam bedroom..

Bedroom..

Kite malas nak amek gambar dekat each and every angle..so kite amek gambar pakai “pano (panorama)”..itu yang memanjang je gambar2 dekat atas nie..

Closet..

Kalau nak pegi legoland, somerset puteri medini ade pakej..kalau checked in service apartment satu bilik selama 3 hari 2 malam, dapat free 2 ticket daily pass for adults..utk wet and dry theme park..kalau checked in service apartment 2 bilik dapat free 4 tickets daily pass..hasben kite kate book thru online baru boleh dapat pakej2 tuh..

Hasben kite kate, satu malam dalam RM500++..so 2 malam dalam RM1k++..which bagi kite okayh la sebab dapat 2 tiket free kan..tiket nak masuk Legoland for adults utk wet & dry theme park kalau xsilap kite RM189..kalau 2 tiket xker RM378 regenye..so plus minus harga penginapan kiteorang dekat somerset medini satu malam dalam RM300++..okayh la..
Bile dah masuk Legoland and dah tau flow cemana, hasben kite cakap lepas nie kalau pegi lagi Legoland, die kate better checked in terus dekat Legoland Hotel..amek pakej yg daily passes..so boleh keluar masuk..nanti next entry kite akan relate kan point2 tersebut..

Kite suke sebenarnye duk kat somerset hotel..macam ala2 duk kat condo gitu..hehehe..dulu2 kite ngan hasben kite penah checked in dekat somerset ampang..auwwwww!!!..kali kedua checked in dekat somerset puteri harbour JB (2016) and the third times dekat somerset medini (2017)..

3 comments:

  1. Menarik.. nampak selesa.. btw ai follow sini ye..

    ReplyDelete
  2. Wowwww.. nampak sangat luas dan selesa! boleh survey ni nanti :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...