Thursday, December 14, 2017

:: Merajuk Je La Keje Kau Kan ::

Bile di ambang wati pms nie, jangan la mencarik hal dengan kite yang boleh dijadikan punca untuk merajuk ke, marah ke, berhangin ke..dengan orang lain okayh lagi and xde kene mengena pun..tapi tidak dengan hasben kite..ngeeeeee..

Tah la..sejenis bini yang konon bajet2 manja la kut..manja ker?..itu lebih kepada mengada2 sebenarnye..saje je mencarik hal..

Hasben kite terlupa nak wish anniversary je..sebenarnye kite pun xingat..muahahahahha..ye la mana nak ingat..dah la date kat henfon kite biul..habis haywire semua bende..date anniversary 10.12 tp kite perasan on 12.12..bile kite baru teringat, kene plak hasben kite pun senyap jer, memang jadik punca la kan semua tuh..

Xsedo diri padahal kau sendiri pun lupa kan sya..pehtu kau nak merajuk pulak dengan laki kau sebab die lupa..nak salahkan pulak laki kau..#playvictim sangat..kihkihkih..

Setiap tahun kite ingat je..tapi tahun nie sebab date kat henfon gile, so ter-over-look plak..

Then bile kite dah ingat date anniversary, kene plak hasben kite xde wish and jangan nak mimpi la dpt present ke kek ke masa tuh, kite pun mencarik la point ngan hasben kite..“sampai hati u lupa anniversary kite kan”..

Sekali jawapan hasben kite buat kite lagi bengang..“ehhh, sape kate i lupe..i ingat je date anniversary kite bile..tapi xperasan hari ape je”..ehhh ehhh, kalau nak ikut gitu kite pun ingat..durghhhhh!!!!

Hahhhh, tengah pms kan, terus la semua bende nak marah, semua bende nak berhangin..kau tertinggal jam pun boleh jadik punca kau merajuk dengan laki kau padahal salah kau sendiri..inikan pulak bile terlupa nak wish date anniversary..

Sebenarnye kecik je puncanye..ikutkan xyah nak meleret2 pun sampai kene merajuk 2hari..plus, kite tau je yang hasben kite nie memang failed bab2 ingat date nie..muahahahhahaa..tapi sebab hormon dan emosi xmenentu kan..xleh nak kawal!..perempuan owh perempuan!..eleh, macam la x ade dikalangan korang yang emo lebih kalau pms..kan!..

2 hari kite merajuk xbercakap dengan hasben kite..berpatah2 die berkata2, sepatah kite berkata..berpatah2 die bertanye, sepatah kite jawab..mulut mucung je..kite xbangga tau dengan ape yang kite buat..xelok sebenarnye..berdosa..tapi tuh la, blame the hormone and the emotionssssss..😩😔😒..

So pagi semalam proses pemujukan la..kihkihkih..kiteorang ade plan nak ke JB..so hasben kite tanye la, “nak pegi JPO x?”..laju je kite jawab, “xnak pegi”..hasben kite tanye kenapa..macam2 kite jawab..hasben kite tanye berkali2 kenapa xnak pegi..kite jawab sepatah sepatah je.. “malas”, “xde duit”, “ramai orang”..hahahahaha..duit ade sebenarnye tapi saje cakap xde duit..malas pun xjugak, kite suka pegi JPO.. poyo je jawab xnak pegi padahal dalam hati nak pegi..

“I baru ingat nak belanja mekap (anniversary present, or ape2 je la..tapi dah kate xnak, then xjadi la itu”..masa tuh kite xde rase ape2 pun, “xpe, xnak pun..xkisah”..

Mekap kite kan dah xde..sebab dikerjakan oleh anak bujang..botol foundation kite pecah, compact powder kite pun pecah, eyeshadow2 kite pun senasib jugak..mekap2 lain nasib baik la sempat diselamatkan..brush2 mekap kite yang byk2 tuh pun tah mana2 tah pegi..anak bujang buat main..tuh yang hasben kite nak belanja mekap tuh..yeayyyy, dapat mekap baru..muahahhahahaha..

Kelmarin hasben kite pujuk2 dalam kete pun masih xjalan..kau punye ego tinggi sangat kan sya..haishhh..masa kat ofis berWA ngan hasben kite baru la kite macam dah okayh..terussssss, dan2 jadik nak ke JPO bagai..
Mengada2nye lahai bini si iwan nie..sebab tau suami melayan, tuh yang si isteri iwan mengada2 tahap nak kene lempang..hasben kite bukan jenis yg bagi hadiah ikut date xkisah la untuk ape2 kejadian pun..anyhow, memang akan dpt jugak cuma lambat dengan cepat je..

Bahaya betul bile pms nie kan..emosi xmenentu..haihhhh..kadang kalau kite lain macam je kan..macam nak marah2 je, xsemena2 merajuk xtentu hala, then lepas hasben kite tau kite tengah pms, “hurmmm, patut la asyik nak marah2 je..asal ade bende xkene sikit nak tarik2 muka masam”..ngeeeeee..

#6tahundahkawen..walaupun kite dah okayh tapi nak wish anniversary betul2 pun macam xde hati..kihkihkih..dekat fb pun xde..kat WA pun kite xde wish..kalau berdepan lagi lah xde..katepun hati tengah bengkak kan masa tuh..huahuahuahua..

Tolong jangan ikut perangai buruk kite..bubuiiiii..

4 comments:

  1. emosi tk stabil..hehe..sbr2...nanti dpt juga kn..jgn merajuk lama2

    ReplyDelete
  2. lawak la baca entry akk pagi ni...
    apa² pun happy anniversary akk ngan abg iwan...
    semoga ikatan perkahwinan ini akan kekal sampai ke jannah...

    ReplyDelete
  3. Tak baik merajuk2 ni.
    Nanti rezeki lari.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...