Monday, March 12, 2018

:: Allah Bagi Rehat..😘☺️😍 ::

Alhamdulillah..syukur sebab dapat rase kasih sayang dari Allah..segala puji bagi Allah..Allahuakbar!..

Macam2 cara yang Allah tunjukkan dan beri dekat hamba yang DIA sayang..kannn..xkisah la dari segi ape sekalipun..kebaikan, kebahagian, kesedihan kesakitan, hurmm, macam2 la..

Allah tunjuk yang DIA sayang dekat kite dengan cara memberi sakit dekat kite..sakit tuh kan penghapus segala dosa kecil..i feel so blessed!..hehee..

Segala berpunca dari jumaat lepas..kite sakit perut for the whole day..continuously..rase sakit tuh dah lama dah sebenarnye tapi buat diam je..even dengan hasben kite pun kite xcakap..sebab masih lagi boleh handle, masih lagi boleh tahan..tapi tuh la, jumaat lepas yg buat kite bagitau jugak sebab xtahan sangat dah..

By right, jumaat lepas hasben kite fetch kite kat ofis tapi pukul 5.30-5.40 macam tuh die wassap bagitau yang die baru habis meeting..dah tuh, pukul berapa pulak nak sampai dekat kite..then kite decided untk pegi ofis hasben kite instead of die yang datang ofis kite..plus, hasben kite pun kalau boleh xnak amek kite kat ofis kalau die dah lambat tahap gitu..ngeee..sebabbbbb ayat die, “kalau i amek u dekat ofis, nanti kang sampai lambat u marah2”..ngeeeee..

Kite marah bukan dengan cara bising2 mengamuk2 okayh..kite marah dengan cara “silent treatment” and “face expression”..mulut nuncung, dahi berkerut and whatnots..kalau gitu memang soooo obvious sangat la kan..kite marah sebab kite dalam kepala kite nak fetch qisya dekat sekolah..nak kene sampai before 7..itu je..

Ehhh dah termelalut plak dah..huahuahua..sambung balik kejadian ari jumaat..

Petang dah balik keje, kite kan kene berjalan pegi ke Avenue K untuk amek train..perjalanan ke sana kalau ikut speed kite yang jalan xreti nak slow, dalam 10-15minit..tapi jumaat lepas terasa lama sangat berjalan sebab tetibe terasa sakit yang amat sangat kat perut belah kanan..makin kite melangkah, makin sakit..sakit yang sampai kite kene picit perut kite sambil jalan..dengan terasa nak pitam tapi kite gagahkan jugak..alhamdulillah selamat sampai dekat hasben kite..

Right after fetched qisya, kiteorg straight away pegi klinik..then jumpa doctor, bla bla bla, doctor keluarkan referral letter dekat gynae, yada yada yada..

Then sabtu pagi, sampai la kami laki bini ke hospital columbia setapak..dah jumpa doctor gynae and whatnot, terus kite  admitted..ovari and uterus kite okayh, tapi doctor suruh kite buat ct scan nak tau punca ape kite sakit..


Tengah menunggu bilik untuk admitted..

Doctor suhaimi adalah doctor gynae yang amek kes kite..kite suka la doctor suhaimi..rase macam kalau ade rezeki 3rd baby, kite nak bersalin dekat hospital nie nak amek dr suhaimi jadi gynae kite..die sangat baik, sangat details sangat fatherly..die jenis yang xkan berpuas hati selagi xtau ape punca..tuh yang sampai kite kene buat ct scan tuh..

After ct scan..menunggu masa untuk doctor suhaimi panggil bagitau result..

Bile nurse kate doctor suhaimi panggil, kite dah nervous dah..sepanjang perjalanan tuh berzikir, berselawat, berdoa semua cukup..masuk bilik, nampak je muka doctor suhaimi, kite dah nervous..bile die explained result ct scan, alhamdulillah semua okayh..kidney, liver, lungs, uterus, ovari semua okayh..semua normal, semua in good shape..alhamdulillah.. “tapi, kite jumpa satu bende yang xnormal dekat usus u”..huwaaaaa, nak nangis rase..

Tapi tuh la, nothing to be worried of..nothing serious..kite nak terangkan ape die sebenarnye tapi nanti la, kalau kite free sikit kite explain la..kalau doctor suhaimi ingat untuk forwardkan kite gambar2 yang die amek during operation tuh semua, lagi bagus..boleh korang tengok the real pictures kan..

Operation, hurmmm, kite kene masuk OT..tapi xde adegan belah membelah..kalau worst case scenario, itu ye kene belah dekat tempat czer..semalam cume tebuk menebuk perut kiri dan kanan je..treatment cara baru gamaknye..instead of doctor belah perut, die just tebuk je..adalah cara die, kite dapat bayangan rapi nak terangkan susah..


Sebelum masuk OT buat procedures tuh, kite kene minum air nie 3 kali..nak termuntah2 kite..

Ade di antara korang check in hotel kan last weekend..kite pun sama la..inilah hotel kite last weekend smp la ke hari nie..hehe....lagi best dari korang tauuu..katil siap boleh turun naik..siap ade “butler” datang hantar makanan..breakfast, lunch, dinner cukup..bukan takat tuh je, kite siap ade penjaga lagi tau..tekan loceng, muncullah die..waakakakakkakaka..

Hehehe..

After keluar OT..jarum tuh sebelum pengsan, kat tangan..lepas dah settled, ehhh ehh, dah naik ke atas dah jarum..hehehe..

Tangan kite memang xde masalah nak carik urat untuk nak cucuk amek darah..tengok je dah oleh nampak urat hijau..kulit kite nipis sebenarnye..sepanjang kite amek darah la kan, xpenah lagi ade orang complain susah nak carik urat kite..semua jenis, “senang keje saya carik urat awak..terus dah boleh nampak”..huahuahu..doctor suhaimi kate urat kite halus..cemana halus xtau la..dieorang je yang paham..tapi tuh la, bagus jugak sebab menyenangkan keje dieorang and kite pun xde la akan rase sakit dan seksa setiap kali nak kene amek darah..ade yang kite dengar sampai 4-5 kali tangan kene cucuk sebab xjumpa nadi..haiyooo, lagi seram..

Untuk kaum2 wanita dan mungkin jugak kaum lelaki, especially yang penah buat operation..xkisah la czer masa bersalin ke, penah cyst pecah, appendix pecah ke, as long korang penah kene belah perut la, kalau ade sakit perut yang memulas2 macam angin bergelodak dalam perut tapi xlepas, tolong la pegi jumpa doctor untuk rawatan selanjutnye..sebab doctor suhaimi kate, orang yang penah buat operation. chances nak kene ape yang kite kene, very high..

2 comments:

  1. takutnya baca, alhamdulillah dah okay. Best jugak kena layan macam puteri raja ni. Semoga cepat sembuh ye sis :D

    ReplyDelete
  2. Semoga akk kembali sihat seperti sedia kala....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...