Tuesday, March 13, 2018

:: Selamat Di-Discharge-D

U’olls dah breakfast?..kite dah..

Nie haaaa breakfast kite..healthy sangat kannnn..muahahaha..heyyy!!..masak sendiri okayh..nyumsss!!..

Ooo before tuh, kite nak pesan yang dalam entry nie ade gambar2 yang sesetengah orang seram nak tengok..so agak2 kalau xberani, kite nasihatkan jangan scroll down la..ehh, kite serious tau..xmain2 punye..kalau ade yang xselesa, am sorry in advance..

Malam semalam pukul 8.30 kite dah discharged..lamanye lahai nak menunggu documentation ready..sampai tertido2 qisya..hehe..

Perut kite nie rase macam baru lepas bersalin czer je..xde la seteruk bersalin czer tapi lebih kurang la..bile berjalan, perut rase bergegar2..ye la, walaupun doctor tebuk perut kiri kanan, tapi tetap terganggu segala system dalam badan nie..ovari, tiub fallopio, rahim, usus semua kene selak..

Doctor suhaimi kate rahim kite cantik, ovari okayh, tiub fallopio cantik so xde masalah nak mengandung lagi..in fact masa doctor suhaimi tunjuk gambar ovari kite semalam, die kate tengah subur..at that time baru kite tau rupa ovari kalau subur cemana..merah menyala..

Okayh la kite belanja la gambar kalau ovari tengah subur..ini adalah gambar yang doctor suhaimi send dekat kite..

Nampak x yang dalam circle tuh..yang merah menyala..itu adalah “telur” kite..merah tuh maknanye tengah subur..tapi relax dulu, belum masanye lagi..hehehe..

Sorry la kalau ade yang xselesa..

Mesti ade yang wondering ape bende la yang kite buat sampai masuk hospital segala bagai..hari ahad dalam bilik OT ade 2 doctor yang mengelolakan kite..mengelolakan nyeah?..hurmmm, i couldn’t find a word nak describe..hiks..first, doctor usus..doctor joseph..die buat endoscopy dekat kite..masukkan camera dekat mulut dengan kite punye backside..nak tengok kut2 kalau ade something dalam usus kite..alhamdulillah semua okayh..tapiiiiii, doctor joseph kate, kite ade gastrik..not that serious, tapi ade la gastrik tuh..

After doctor joseph habis baru doctor suhaimi sambung..peranan doctor suhaimi pulak untuk buang that “adhesion colic”..haaaa, apakah adhesion colic??..u’olls boleh gugel la ape itu adhesion..

Adhesion nie selalu akan terjadi dekat wanita yang penah bersalin czer, or penah something pecah dalam perut..macam cyst and appendix..

Inilaaa rupe adhesion tuh..hasben kite cakap macam lemak ayam..kihkihkih..

So ini la bende yang doctor suhaimi buang ahad lepas..

Kite tanye jugak, chances adhesion nie datang balik very high ke?..straight away doctor suhaimi jawab, “unpredictable”..hurmmm, maknanye, chances adhesion nie datang balik adalah ADA..

Sorry la kalau kite macam merapu2 skang nie..macam xleh berpikir..baru lepas makan ubat..

3 comments:

  1. Alhamdulillah....
    semoga akak terus sihat...
    jaga kesihatan tau akk..

    ReplyDelete
  2. fuh sakan makan tu
    perghh
    1st time tengok rupa betul ovari

    ReplyDelete
  3. uish sedap breakfast tu, ilmu baru ni untuk sha. semoga akak sentiasa dibawah lindungan Allah :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...