Thursday, March 29, 2018

:: Bila Suami Orang Ucap “Sayang/Rindu” Dekat Isteri Orang ::

Woooo woooo..panassss panassss!..hotttt!!!..sebelum tuh, hari nie rezeki anak2 menantu mak jijah..sampai2 je dapat nasi lemak..dah siap packing dah pun..tunggu nak amek je..hehe..bukan

Tadaaaaa..nasi lemak mak kite memang tiada tandingan..hehe..sampaikan hasben kite pun cannot resist la nasi lemak mak kite nie.. “mana mungkin i xnak nasi lemak yang mak masak”..heheh..

Okayh, where were we?..

Kite pelik tau kadang orang yang dah berkahwin nie..xkisah la baik laki ataupun perempuan, kenapa nyeah susah nak wujudkan batas pergaulan tuh..susah sangat ke??..

Kite nie xde la sempit sangat pemikiran dan xde la terlampau open sangat pemikiran..boleh lagi dan masih waras lagi dalam hal2 batas membatas nie..xde la kate bile dah kawen xleh langsung berkawan dengan lelaki..xde la kate xboleh langsung berborak dengan lelaki..dan xde la langsung kate xboleh bergurau dengan lelaki..masih lagi boleh tapi kene la ade BATAS die..

Kite ade je best friend lelaki yang sampai sekarang masih lagi rapat..dah berbelas tahun dah berkawan..dari umur 17 tahun kiteorang rapat, sampai la sekarang nie dah 35 tahun memasing..masing2 dah pun kawen dan beranak pinak dah..walaupun kiteorang very close, tapi bile dah kawen masing2 nie xde kate nak bertepuk tampar depan laki/bini memasing..ehh, belakang2 pun xde la..sebelum memasing kawen pun xde la kate xde bertepuk tampar, ade la tapi jenis yang lepuk kasar xkasik chance punye..bukannye jenis yang usap2 pegang2 lembut hokeyh..

Kite kat ofis nie, yang mana xkenal kite (bukan dari ofis sendiri), dieorang akan bajet yang kite nie xkawen lagi..apatah lagi nak bajet dah ade anak..ramai yang ingat umur kite 25-26..or baru lepas graduate..kurlas ko jah!..muda nau nau rase..sebab bile dalam lift, ade la yang cuba2 nak borak2, ade yang mintak no tepon la..bile kite cakap, “kalau bagi no tepon suami boleh?”..terus terkadul memasing.. “ooo dah kawen ker?”.. kite senyum sambil tunjuk jari yang ade cincin sambil sambung sikit, “anak dah 2 dah”..terkulat terus muka..hahahahaha..

Itu kalau xtau lain la cite..dimaafkan la..nie cite die, orang yang dah tau nie..yang memang dah aware kite dah kawen and some more ade anak 2 nie..yang memang nampak kite memboyot dari anak first sampai la memboyot anak no 2..

Ade la brader nie..orang maintenance ofis..kite xde pun deal ape2 dengan die..tapi die ade la masuk ofis kite..kire kenal la..then selalu je terserempak..die tau je kite dah kawen dah ade anak 2..

Kite memula okayh lagi la kalau terserempak duk tegur2 ke duk berborak ke ape ke..dah tuh orang dah tegur xkan nak buat xtau..macam xberbudi la pulak..tapi skang nie, kite kalau boleh xnak terserempak dengan brader tuh..sebab bile terserempak dengan die, die macam kene panahan angau..tetibe senyum miang, tetibe suara mendayu2..lepas tuh mula la keluar ayat, “cantiknye awak dik”, “xnampak macam dah kawen dengan dah beranak 2”..lepas tuh ade la lain2 ayat die..lama2 jadi menyampah tau dengar..lepas tuh duk panggil kite “sayang” la..pastu duk kate rindu sebab dah lama xjumpa la..

Apoooo!!!..what the fcuk!..sumpah kite benci gile..ko dah tau aku nie bini orang and dah anak 2, kenapa ko xleh nak respect nyeah..ko tuh pun laki orang kut..sape2 je laki orang yang panggil kite sayang, kite benci..bukan die sorang je laki orang yang duk bersayang2 dengan kite..ade lagi..eeiii, benci la korang nie..cer kalau orang bersayang2 dengan bini korang, korang suka ke?..

Kite cite dengan hasben kite sebab benci dah meluap2..menyumpah seranah hasben kite dekat orang tuh..marah betul die.. “ape je dengan bini orang pun nak kacau bersayang2 bagai!”..

Tuh kite warning hasben kite, “u kat ofis tuh jangan buat perangai gini nyeah dengan bini orang..dengan bukan bini orang pun jangan”.. “Ehh, xde la i nak bergurau2 cenggitu..gile ke ape”..tapi belakang2 xtau la kan laki kite cemana pulak kan..kalau ade, sila private message saya..i wallop my husband upside down..hehehe..

Xpaham la..memang la skang nie dah akhir zaman..ramai je bini orang jadi tetibe jadi babi yang suke menyondol laki orang..tapi agak2 la ngan kite pun nak try..ingat kite nie masuk kategori babi yang suka menyondol laki orang jugak ke walaupun kite nie dah kawen..kite nie nampak je muka lembut, suara tuh kadang boleh cair taik telinga jantan2, tapi akal kite nie masih boleh berfikir..nauzubillahiminzaliq!..mintak jauhkan la ya Allah..

Pastu jenis yang suka bergurau nak mencuit2 badan, memengang2 badan bini orang nie..xde langsung sifat nak respect perempuan yang dah bergelar bini orang kan..semoga ade jantan2 miang macam ko buat benda sama kat bini ko..time tuh baru ko tau perasaan laki aku cemana..eeeiii, sumpah kohaja..benciiii!!!!!..

Laki kite dah lama xpijak orang semenjak2 dah berubah jadi lelaki yang relax dan cool..jangan sampai perangai lama die datang balik, itu jam aku xjamin..

So kepada lelaki2, xkisah la suami orang ke, bukan suami orang ke, tolong la ade adab dan batas bile berkawan dengan perempuan..especially lelaki orang..xsemestinye perempuan tuh senyap die suka..nak tunggu kene sound kene jerit kene jerkah depan muka baru nak stop ke?..haihhh..

Itu saje luahan perasaan kite hari nie..huwaaaaaaaa..

2 comments:

  1. Syaaaaa...nak nasi lemak mak laaaaa....sedapnyaaaa...pasal yg dibebelkan tu kat opis ni ha berlambak..hahahaa..malas nak pening fikir pasal diorang...lantak la depa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...