Wednesday, March 14, 2018

:: Dapat Baju Baru ::

Dah dekat 2 tahun kut die xdapat baju baru..sian die..dah lusuh, dah coklat2 dah baju yang sedia ade..xpenah berganti dan xjugak pernah nak basuh..ngeeeeee..

Siapakah “die” yang kite maksudkan?..hehehe.. “die” tuh adalah iron board kite..huahuahuahua..dari start beli sampai la sekarang, macam mana kite dapat, macam tuh la terletak “baju” iron board kite..boleh je basuh tapi ntah kenapa setiap kali terpikir nak basuh kompom end up akan gosok baju..xpaham sungguh..haishhh..

This few months memang kite mencarik cover iron board..puas duk carik kat shopee, lazada, IG, FB..bile x jumpa yang berkenan, tetibe kite teringat ade kawan kite sorang nie die memang menjahit..macam2 die jahit..bile tanye,die kate die xjahit cover iron board sebab die xde iron philips..so die xtau measurement cemana..hehe..tapi die ade bagitau la yang kawan die memang jahit cover untuk iron board..die suruh kite terjah IG kawan die..

Terus jatuh cinta..berkenannye lahaiii..sekaliiii, die close order due to health issue..sementara je la tapi..bukan terus close x open2 dah..hahaha..

As soon die open order je, terus kite wassap die kate nak order..dah deal bagai2, maka, sampailaaaa ape yang dinanti2 selama ini..ewah wah wah...kihkihkih..

Kite xde nak push die cepat sebab die tengah pregnant..so kite paham..lagipun, i can wait!..hiks..

kite order kain yang ini..kite nak pattern kain lain, tapi tiada..sobssssss..

sampai je rumah, dah bagi isi perut suami dan anak2, terus kite naik atas pakaikan cover nie kat iron board kite..

Colorful sangat u’olls..me loike..semoga kite istiqomah dalam menempuh azam menggosok baju seminggu sekali..huahuahua..

Kite dapat MC 2 minggu..tapi xboleh nak menggosok baju..sebab kite xboleh berdiri lama nanti perut kite sakit..so tunggu la bile perut dah okayh sikit baru boleh start menggosok..

5 comments:

  1. kite lebih minat ngan iron akk yg besor tu..kekeke..
    nasib baiklah nieyl ni bukan jenis yg rajin njk iron baju...
    klu x,mmg terbeli juga iron tu..

    ReplyDelete
  2. Nampak macam baru bila pakai baju baru.

    ReplyDelete
  3. menariknya warna! baru semangat nak iron baju haha btw follow sini ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...