Tuesday, March 6, 2018

:: Jom Borak Kosong ::

Jom nak kite borak2 kosong..hurmmm, tapi kan ini bukan borak2 kosong..ini macam borak syok sendiri je nie..ye la, sebab kite je yang borak sensorang and xde sape nak/akan menyahut..xker borak syok sendiri namanye tuh..mihmihmih..

Last 2 weeks kut, ehh ye ker, xingat dah la..kan kite and family kite ade pegi the gardens dengan mid valley..alaaaaa, weekend yang suami kite belanja kite kasut idaman kite tewwww..huahuahua..lepas dari tuu, kami berjalan kat mid valley pulak..saje nak menghabiskan masa..then terlalu la depan lovely lace..kite suke gile bau shop lovely lace..mangggiiiiii (wangi) ngat ngat!!!..

Then tah nape, kite terus singgah then kite terus beli..ade promotion, beli 3 kotak dpt harga RM99..ehh ke RM99.90..hurmmmm, halamak!..which is which nie?!..eleh, propa nau..takat confuse dengan 90sen je sya oiii, xyah la nak which is which sangat..biroh ngat!..

Kite amek yang ini..i love it so cray cray!..kite bagi mak kite sekotak..ngeee..

Masa nie baru bukak..saje letak 2 batang kayu dulu..kendian tambah lagi kayu kayunan..jangan la usha bulus2 i’olls..ini adalah dressing table kite sebenarnye, so that’s why la ade berbulu2 segala..haks..seorang wanita yang getis koya2 sooo girlish memang la akan berperangai biroh cenggini..kihkihkih..

Dressing table kite nie asing dari dressing table yang sedia ade..sebab yang sedia ade, sharing dengan hasben kite..xmuat kite nak letak makeup organizer kite la, segala2 facial product kite la, segala2 lotion2 kite la, segala2 makeup brush kite la, segala2 brooch dan segala bala laaa yang kite punye..perfume2 je tompang dressing table lama..hehe..

Serious wangi sangat..kite suke bau die..harum semerbak satu rumah..sampai ke hall bawah kadang boleh bau..nanti kalau keluar nak borong lagi..nak letak dalam toilet..kuang3..biau masuk dalam toilet tenang je jiwa..hiks..

Okayh, enough bout lovely lace..nie nak cite perihal dapur pulak..

Kite kan paling laaaaa malas nak cuci stove..dah la stove kite jenis yang glass..so renyahnye lahai nak mencuci..now kite ade new method khas untuk orang yang pemalas nak cuci stove macam kite..tapi kalau dah mencuci, jadi malas pulak nak masak sebab xnak stove kotor..hehehe..

Ape method-nye?..

Cer la tengok gambau dekat bawah..

Hanya letak kertas je kat stove..tengah2 tuh gunting la ikut size yang sesuai..

So segala percikan minyak2 dan juga percikan sambal dan juga makanan yang tercampak akan terpercik/terjatuh dekat atas kertas..

Ade ke yang tertanye2, "xterbakar ker kertas tuh?"..surprisingly xterbakar..sebab kite letak dekat ruang bawah yang bukan tempat laluan api..selain dari kertas, korang boleh guna aluminum foil paper..kat lazada or shopee ade jual bende alah utk cover stove nie..tapi tuh la, buat ape nak beli kalau barang dah sedia ade..ye dok???..

Semoga dengan cara ini berkurangan lah kerja kite nak membersihkan stove dan semoga bermanfaat pada u'olls..hehehe..

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...