Thursday, March 22, 2018

:: Melayan Anak2 ::

Isnin lepas kan kite ade follow up check up untuk bukak jahitan kat perut kite..hasben kite xkeje teman kite pegi hospital..then few days before memang dah plan nak bawak anak2 pegi tengok wayang cite Didi & Friends..as soon je kite finished with the checked up and whatnots, straight away amek anak2 dekat rumah mak kite..

Dekat hospital, sambil2 menunggu nama kene panggil, hasben kite dah beli siap2 tiket dah..kalau dulu tengok wayang kan, beli tiket couple seat 1 je..skang dah kene beli tiket untuk 2 couple seats..huhuhuhu..

Kiteorang tengok wayang dekat One Utama..qisya die sampai dah tau dah kat mana celah duduknye TGV..asyik la, “mommy, i want to watch wayang..please mommy”..dan kite dengan hasben kite, “yes sayang..4.30 okayh”..bile lalu je dekat escalator nak naik TGV, “here mommy..here..naik sini mommy”..haiyoooo ini anak daraaaaa kannn..meminta dan sangat mengundang la..hahahahahaha.. “wait sayang..we go eat first okayh”..

Die punye excited nak tengok wayang, sanggup tuh ikut ape yang kite dengan hasben kite cakap..mana xnye, bile lalu je depan toys r us, “daddy..qisya want toys..banyak2 punye..qisya want toys pony yang banyak2 boleh daddy?”..bile cakap, “okayh, now u choose..u want toys or u wanna watch movie?..if u want toys then we cancel watch movie”..gelabah makcik tuh kejap.. “i wanna watch movie mommy”..okayh then, movie it is..sonang kan..main ugut2 yo anak..nasib baik la dengan qisya..kalau dengan bobot tuh xtau la jalan ke idok ugutan tuh..kihkihkih..

Eeiii, budak bobot tuh..skang nie dah pandai dah bercakap..kadang kite yang di “amboi”kan-nye..sakit pulak hati kite wak!..gerammmm!!..dah boleh sebut banyak jugak la perkataan..1-10 dah boleh dah..kadang ade gak la terkucil2..kadang gelojoh pun ade..kite sebut one, die dah two dah..kite sebut three, die dah four..kihkihkih..

Masa dalam wayang nak tengok didi & friends, masyaAllah, sisthur is surrender dengan bobot..tetibe hyper lain macam..suara die yang paling kuat okayh..sampai orang sebelah tegur la, “ini memang betul2 peminat tegar didi nie”..hahahaha..

Jangan terpedaya dengan ke“behave”an derang tau..

Nampak x gambau bergegau2..itu tandanye ape tuh..tandanye behave itu hanyalah sementara..

Penat lain macam bile dengan bobot nie..mengicai2..nak kate baru lepas makan gegula tiada la pulak..hehehe..

Tapi kan yang bestnye, kite boleh tertido weh..kenot gie betul..xtau la berapa lama kite tertido..sedar2 bobot dah berlari2 turun naik tangga..duk tawaf dalam tuh..adoiiiihaiiilaanakkkk..

Sebab tuh kalau nak tengok wayang, tapi xnak tinggal anak2, kite ngan hasben kite akan make sure tengok midnight..lagi bagus kalau sepanjang petang derang xtido..berlari 15 minit dalam wayang, bagi susu terus gone..so boleh la mak dengan bapak tengok movie dengan tenang..ahahahahahahaha..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...