Tuesday, July 7, 2015

:: Baju Raya Nur Qisya Arissa ::

Patutnye tahun nie kite ngan somi kite plan nak pakai baju tema kaler hitam..somi kite mmg dh ade dh baju melayu kaler hitam..and kite pulak baru beli jubah kaler hitam..untuk qisya je yg belum carik lagik...ade la berkenan kat satu jubah budak kat zawara..chomelllll sesgtttt...

Tp bile tgk rege terus xjd nak amek..abis tuh dh kalau jubah budak je dh 119hengget, apo nak jadik..tambah berapa ringgit dh dpt jubah kite dh..kalau xmembesar qisya smp 5thn gitu je badannye, worth it gak la nak beli..nie silap2 pakai first day raya je pastu dh xmuat..kalau dpt adik pmpn pasnie xpe la jugak..boleh recycle..ehhh, adik qisya???...haks..ngeh3..

So one day tuh bawak mak gie beli baju raya..sesaje ler jenjalan kat seksyen 7, shah alam..bile masuk butik radiusite, ternmpk jubah budak..cantik kemahen..84hengget satu..hurmmm, xpikir panjang terus rembat..
nie ha baju raya qisya..
bile pakai jadik la gini..
bersilat nak test pakai kat badan die..
mengamuk xnk..tp kite wat xtau jer..kihkihkih..

Bile dh dpt baju raya qisya, xmemasal kite ngan somi kite kene carik jugak baju yg sama kaler ngan qisya..haruslah sama ngan anak dara tuh..mana boleh xsama..jumpa jugek la kat IG..nasib baik la ade rezeki kite...last pair dh tinggal..

Somi kite sanggup gie jakel sensorang carik baju melayu light brown..hehehe..nasib baik jugak la ade..siap ngan sampin..lelaki senang la nak carik..pmpn nie je haaa yg ssh..haihhh, bile je nak mencarik lagi baju..weekend nie weekend last puasa..nak kemas umah lagik, cuci umah lagik..mana je nak sempatnye kuau berjalan2..tp xtau la kalau ade last minute shopping lak kan..mungkin mall tuh gie la tp kalau nak gie mencarik jubah ke baju kurung ke, baju ape ker kat butik2 rasenye mmg xmampu la kut..keadaan kesihatan tidak mengizinkan..

So jubah hitam tuh pakai time nak balik temerloh 2nd day raya ler nnt..ngeeeeee...

12 comments:

  1. Cute lah baju qisya. Tapi baju raya budak memang mahal lah :-(

    ReplyDelete
  2. awak ngandung ke? sbb ade hint kat entry ni semacam ade berita mengumbirakan..hihihi

    ReplyDelete
  3. Baju radiusite tuk mek tu ada sekali untuk adult kan...lagi cantik kalo mommy nya pkai sedondon sebijik ngan mek

    ReplyDelete
  4. Tukar warna pulak ye falsya..
    Cantik juga warna Brown tu..
    akak pun shopping kat jakel jer falsya..

    ReplyDelete
  5. adik qisya?tak sihat?ehemmmmm

    ReplyDelete
  6. Lepas ni mek Qisya jadi kaklong kawasanlah ye..
    Tahniah ye Fasya.. ;)

    ReplyDelete
  7. lawanya baju diaaa. kemain tak heran lgsg pakaikan baju ehhh hehehehe

    ReplyDelete
  8. lawa baju anak dara nie...nanti up gambar raya tau...

    ReplyDelete
  9. cntik la
    kena ikut anak kn
    nk cr bju anak bkn sng
    kalau dh suka sanggup j mak ayh cri lain kn..

    ReplyDelete
  10. alalalalala homeyynya anak buah SA nih.....meh gigit pipi tu sket

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...