Thursday, July 30, 2015

:: Raya Raya Raya ::

Baru terhegeh2 nak up gambau raya..hiksssss..

First day raya, biasalah mmg selalu umah depan dulu..itu mmg xleh nak wat ape dh la..melainkan kalau tetibe mak kite kate first day raya tuh die nak beraya kat temerloh, mmg itu time somi kite kene beralah la pulak kan..at that time jugak no drama swasta..muahahaha..

Nak tau x nak tau x?..haaaa, nie nak joyah nie..kihkihkih..sebulan sebelum raya kan, kite mmg diet kaw2 punye..sebelum tuh pun mmg dh diet dh tp xberia sgt la..takat gitu2 jer..turun pun dlm 1-2kg je sebulan..haks..n kite diet bukan sebab nak raya semata-mata hokeyh..nehi nehi kabbi nehi..tah la, sebab mmg nak diet beria kut..

And ya, less than a month, kite berjaya turun almost 10kilosssssss..n less than 5 kilos nak dpt berat 45-46kg..sumpah xtipu...big big big achievement la kut...bile umur makin meningkat nie, n bile dh ade somi, ade anak kecik, mmg susah berat nak turun..degil betul..notty sgt tau lemak..so bile dpt turun cenggituh, happy gilosss..

Tp takat sebulan tuh je la yg dpt bertahan pun sebab lepas dari tuh kite dh xboleh nak diet dh..sebabbbbbb ade yg lagi berhak utk dapatkan zat2 makanan dari kite..n xsanggup kite nak jeopardize kan kesihatan, perkembangan, kesempurnaan yg lebih berhak semata2 utk kepentingan kite sendri.. 

Nak diet, anytime can diet..nak kurus, anytime can kurus..n plus, kite dh tau cara mcm mana yg kite boleh dptkan balik berat time kite anak dara dulu..so xyah nak risau2..tp bile dh dpt something yg more precious, more valuable, i couldn't ask for more..hanya satu, syukur alhamdulillah yaAllah..lupekan terus diet, lupekan terus nak kurus..;D

Nie pengakuan once and for all la kirenye..paham2 sudah...kihkihkih..jadik, silalah maafkan kite kalau xnmpk nama kite drop kat comment box korang..jgn la kirenye merajuk dgn kite..sorry again..

Eh, terbebel pjg pulak..

Sudi2lah kirenye layan gambau2 raya kite yg xseberapa nieh..

baju last minit carik main capai je janji kaler lebih kurang ngan mek..time carik tuh pun mls nak belek2..nmpk mana kat mata je..
mekkkk...pandang la kemere..haishhh!..
saje tau mek..susah betul nak amek gambau raya..xbg kerjasama langsung..
 with mak n abah..kite yg pendek ke atau somi kite mmg tinggi melampau..wahahaha..
 time nie semua kat belakang duk nyanyi lagu happy birthday kat mek..sbb lagu tuh je yg boleh wat die stay xbergerak..hahahaha..
masih lagi keudara lagu birthday..padahal xde sape2 pun yg celebrate birthday..tp nmpk x kemain kejung mek kat atok..hahahahaha..
 time nie lagu birthday dh abis so bile lagu dh abis selalu mek akan teguk tgn pastu die akan jerit "yeayyyy"...wakakaka..
 the siblings
 the family..tp tersesat the cucu sorang..pastu tgn xnk duk diam duk la nak mencabut songkok ayah chik die..hahaha..
 the sisters..
all together..;D

Okayh itu saje..kbai..ngeeeee..

18 comments:

  1. Selamat Hari Raya kak pasya...
    eh...baju asben kita sama la akak..hihihi...
    meriahnyer lah rayaaaa...

    ReplyDelete
  2. best la ada gmbr raya..iols xde.. sedeyhh..

    nsb baik suara xmsuk dlm gmbr, klu x mmg ada lirik epi besday

    ReplyDelete
  3. wah byk turun tu 10kg...tahniah..selamat hari raya

    ReplyDelete
  4. turun 10kg??wow cayalah..
    cek mek ni pesal tak pandang kamera..memang tembun la dia

    ReplyDelete
  5. tahniah sya..jaga kesihatan tu okay..

    ReplyDelete
  6. 10kiloss.. wahhh.. kita pun dalm proses nk trun 10 kilo jgk ni..

    ReplyDelete
  7. Tahniah..akk perasan mcm ayat sis..sis nk ckp sis preggy ek..ke akk salah fahamm..kalau betul tahniah ye..dan tahniah jgk sbb turun banyak berat badan..lg npak muda sgt...wohhaaaa!!!!hahaha

    ReplyDelete
  8. wow
    tahniahh
    selamat hari raya
    jaga diri :)

    ReplyDelete
  9. Patut masa gambar bertiga adalah yg tolong singingkan birthday song bagi Qisya happy macam gambar yg bawah-bawah tu. Geram betullah kakak tengok Qisaya tau. Mentang-mentang putih gambar berbaju kurung kaki pun semua ditayang haha...

    ReplyDelete
  10. banyaknya turun ....... cayalah hebat²... selamat hari raya falsya dan keluarga .. mek² kemahin lg ye dgr lagu happy bestday baru elok duduk tepuk tgn ... tetiba blur baca ayat awak part 'tp bile dah dpt something yg more p[recious, more valuable, i couldn't ask for more, hanya satu syukur alhamdulillah ya allah' .

    ReplyDelete
  11. wahhh2... dpt turun 10kg memang berbaloikan Sya...
    syok mek beraya ye...:)

    ReplyDelete
  12. Perghhh...10kg, byk tu turun. Dapat berat macam tu masa lepas bersalin anak ketiga. Skang dah naik balik berat.

    Tak citer lagi pasal raya. Kemalasan tetiba. Ntah pembawakan apatah. Tahniah lah yerp. Selamat menempuh 40 minggu nan indah ☺

    ReplyDelete
  13. Memang meriah suasana raya macam ni. Seronok dapat berkumpul dan ambil gambar kenangan.

    ReplyDelete
  14. yeayyyy mek dah jd kaklong.... hahaaa itu yg saya nmpk dulu... kikii

    tahniah

    btw, selamat hari raya fasha :)

    ReplyDelete
  15. kehkehkeh.. sambil baca entry ni sambil bayangkan orang kat belakang tu nyanyi untuk mek.. ;)

    ReplyDelete
  16. qisya nak jadi kakak kahhhh???
    klu btul alhamdulillah
    sangat hepi utk falsya
    take care okeh! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...